woensdag 25 mei 2011

Ik ga stoppen


Jullie zien het goed, ik ga stoppen. Waar ga ik mee stoppen? Nou weest maar gerust, ik ga niet met de site stoppen hoor. Ik vind Sillysilsil veel te leuk om te doen en dat blijft gewoon zo door gaan als jullie gewend zijn. Waar ga ik dan wel mee stoppen? Heel kort en krachtig, Ik stop met school. En dan nog specifieker , ik stop met de Pabo. Waarom? lees snel verder.


Sommige van jullie hadden het al op twitter vernomen dat ik ga stoppen. Toch wil ik het nog een beetje ophelderen , want sommige zullen het als onverwachts zien. Ik ben in september begonnen met mijn HBO pabo opleiding. Ik wilde deze opleiding erg graag doen omdat ik iets met kinderen wilde gaan doen. Vol enthousiasme begon ik aan de opleiding en naar mate ik langer op de opleiding zat begon ik het steeds minder leuk te vinden. Ik liep stage in groep 1 en 2 en dacht dat dit later mijn leeftijdsgroep zou worden. Maar in de praktijk vond ik het toch minder leuk dan ik hoopte/verwachtte. Ik wachtte het even af  hoe het zou worden in groep 7 (waar ik het tweede deel van het schooljaar zat) Ook dit was niet wat ik echt leuk vond en daarom begon ik steeds meer te twijfelen of dit wel mijn ding zou zijn. Ik heb er lang over nagedacht en veel met mijn vriend over gepraat. 
Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en besloten om te stoppen met de opleiding. Dit is/was erg moeilijk voor mij omdat ik nog nooit met iets gestopt ben. Ik ga altijd tot het einde door maar om nog ruim drie jaar met tegenzin een opleiding te doen en daarna er niks meer mee doen zag ik gewoon niet meer zitten.  Ik wil in september wel met een nieuwe opleiding beginnen . Hoe en wat laat ik nog even in het midden, want ik wil definitief alles zeker hebben voordat ik ga zeggen over hoe en wat. 
Ik hoop dat jullie het begrijpen en weten dat ik dit niet even gewoon gedaan heb maar goed over nagedacht heb. Ik vond het een erg moeilijke keuze! 

Q: ben jij ooit met een opleiding gestopt?