zondag 29 mei 2011

Satin Sleepers - beautygeheim?!

Elke dag stralend opstaan door een andere kussen? Een kussen van satijn? Het wordt in Aziatisch en Afro-Amerikaanse landen al als beautygeheim gezien. Wat doet het dan? maakt het je mooier , slaap je beter? Ik was heel erg nieuwsgierig geworden dus ging aan het testen.


Wat zijn de voordelen van een satijnen kussen:
- Voorkoming van knopen en klitten in het haar
- Voorkoming van het ontstaan van gespleten haarpunten
- Glanzend haar als nooit tevoren
- Bevordering van de hydratatie van het haar
- Minder vet haar door remming van overtollige talgproductie
- Een stralende huid door voorkoming van acne en puistjes
- Betere werking van nachtcreme's voor huid en haar
- Betere hydratatie van de gezichtshuid
- Nooit meer vouwen in het gezicht na het slapen
- De kussenslopen bevorderen de celvernieuwing
- De kussenslopen voorkomen de vorming van rimpels

Het klinkt allemaal erg goed! Dat moest ik proberen dus. Ik werd benaderd door de site satinsleepers.nl. Deze site verkoopt satijnen kussenslopen in diverse kleuren. Toen ze mij benaderde was ik eerst een beetje verward, want ik dacht wat heeft een kussensloop nou met beauty te maken. Eigenaresse Renate (van satinsleepers.nl ) vertelde mij bovenstaande voordelen van satijn en daardoor was ik erg nieuwsgierig. 

Hierboven zie je de kleuren die ze verkopen, erg divers en voor elke slaapkamer wel een geschikte kleur. Ik heb zelf de fuchsia, een mooie paarse kleur.


Ik heb nu ongeveer 6 weken met dit kussen geslapen en wat is mij sowieso opgevallen: 

- Voorkoming van knopen en klitten in het haar                                                  
- Glanzend haar als nooit tevoren                                                                                            
- Minder vet haar door remming van overtollige talgproductie                                                                        
- Nooit meer vouwen in het gezicht na het slapen                                 
Ik merk dat mijn haar veel minder snel vet is, ik ben nu ook andere shampoo aan het testen en weet dus niet goed of het door het kussen komt of door de shampoo. Ik heb echt minder klitten en knopen in het haar, dus dat vind ik een groot voordeel zeker ook omdat ik lang haar heb. Wat ik nog een groot pluspunt vind is het feit dat ik serieus geen vouwen meer in mijn gezicht heb. Voordat ik met de opleiding ging stoppen sliep ik soms erg onrustig. Als ik onrustig slaap krijg ik vouwen in mijn gezicht en sinds de satijnen kusssen heb ik dit helemaal niet meer! 


Ik vind het echt een aanrader, het ligt lekker en weet zeker dat ik niet snel meer op katoen ga slapen. Ik ben een Satijn-o-holic geworden :P 
Wil je ook zo'n fijn kussensloop, kijk dan snel op de site van satinsleepers.nl. De kussenslopen kosten €12,50 p.s. en zijn in 25 verschillende kleuren te verkrijgen. 

Q: Zou jij op satijn slapen?