maandag 23 mei 2011

Testpanel : Catrice Lashes to kill, ultra blackVele van jullie weten dat ik een oproep heb geplaatst voor het deelnemen aan een lezeressen testpanel. Ik heb erg veel aanmeldingen gekregen. Het zit op dit moment in de testfase , maar gaat het goed lopen dan komt er zeker een vaste rubriek waar ik lezeressen de kans geef producten te testen en er een review over te schrijven. Vandaag komen de eerste 2 online over de Catrice Lashes to kill, ultra black mascara. Ik heb de eerste twee dames gewoon random uitgekozen en dit zijn Laura en Melissa geworden. Lees hieronder hun mening over de nieuwe mascara van Catrice.

Laura:
Zoals vele anderen had ook ik me ingeschreven als testpersoon in antwoord op de oproep van Silja. Toen ik een paar dagen later dan opeens een mailtje van Silja ontving waarin stond dat ik uitgekozen was om iets te gaan testen was ik natuurlijk super blij! Het is altijd leuk om nieuwe dingen te revieuwen en ik wil Silja bij deze hiervoor bedanken. J

Ik ontving een mascara van Catrice, genaamd: ‘Lashes to kill, ultra black’. Nu weet ik van Catrice dat ze al vrij goede mascara’s hadden en ik was heel erg benieuwd naar deze nieuwe mascara.
De verpakking vind ik eigenlijk wel mooi. Catrice is natuurlijk een budget merk en dit soort verpakkingen geven het toch een soort van klasse. Het flesje is lang met in het midden de beschrijving erop, die niet te opvallend of kinderachtig is, mooi.

Op de mascara zelf staat als beschrijving:
‘With Black Diamond Powder and Carbon Black for ultra black lashes. The curved brush covers every lash and gives extra volume. Ophthalmologically tested.’
(Met het Zwart Diamand Poeder en Zwarte Koolstof voor extreem zwarte wimpers. De gebogen borstel bedekt elke wimper en geeft extra volume. Oogheelkundig getest.)

Ik weet niet precies wat ik van de zwarte diamant poeder moet denken, het klinkt alsof het heel exclusief is, maar wat het precies inhoud? ;) Maar laten we kijken of de mascara aan deze beloftes kan voldoen.

Toen ik het flesje openmaakte en het borsteltje zag had ik niet bepaald een wauw-gevoel. Het is een borsteltje van haartjes, zoals je die wel vaker ziet. Daarom was ik er des te benieuwder naar hoe de mascara op mijn wimpers eruit zou zien. De borstel is niet echt gebogen, maar de haartjes hebben wel een apart effect. Om dat duidelijk te maken heb ik de foto’s van het borsteltje even bewerkt. Aan de linkerbovenkant en de rechteronderkant kan je een soort verdikking zien, die haartjes lopen een beetje rond. Ik moet zeggen dat dat in het echt niet goed te zien was, pas op de foto’s en toen ik ze ging bewerken heb ik dat effect gezien.

De mascara heb ik op volledig ‘naakte’ wimpers aangebracht, om het effect goed te kunnen laten zien. Ik heb namelijk rood haar en daarom heel erg lichte wimpers. Zonder mascara ga ik eigenlijk de deur niet uit.

Zoals je op de foto’s kan zien geeft de mascara best een mooi resultaat, hij scheidt de wimpers goed en pakt ook vrijwel elk haartje wel mee. Je wimpers worden niet echt langer gemaakt of gekruld, maar is ook niet waar deze mascara voor bedoeld is. De kleur is wel echt zwart, zoals op de verpakking staat aangegeven. Of het nu meer zwart is dan een andere zwarte mascara betwijfel ik, volgens mij maakt het niet veel uit. :)
Het aanbrengen zelf ging vrij makkelijk, hier op deze foto heb ik ongeveer 1 laagje op, niet meer. De substantie is precies goed, niet te dik, maar ook niet te dun. Toen ik hem openmaakte zaten er ook geen klontjes in, hoewel ik natuurlijk niets kan zeggen over hoe dat na een maandje gebruik is.
De geur van deze mascara is, zoals bij bijna alle mascara’s, niet echt prettig. Maar gelukkig vliegt het zo weer weg en blijft niet hangen, zodat je er vrijwel geen last van hebt.

Ondanks dat de mascara niet waterproof is heb ik toch even getest of hij tegen wat water kan. Nou, je kan deze mascara beter niet ophebben als het regent of miezert, want daar kan hij echt niet tegen. Bij een paar druppels plakken je wimpers al helemaal aan elkaar en begint de mascara uit te lopen.

Al met al ben ik dik tevreden met deze mascara. Hij doet goed zijn werk en als je een mascara wilt die je wimpers scheidt en accentueert, dan heb je aan deze mascara van Catrice zeker een goede. Zoek je er 1 die je wimpers heel goed krult, langer maakt en een beetje waterproof is dan zou ik toch een andere zoeken, want daar is deze niet voor. Maar voor de rest is het een prima mascara!

Mijn cijfer: 8,5

Deze mascara kost 3,99 en is verkrijgbaar bij de Kruidvat en Trekpleister.
De uiterste houdbaarheidsdatum is volgens de verpakking 6 maanden.

Melissa:
Toen ik een oproepje zag van Silja om een product te testen voor haar site, heb ik me gelijk opgegeven!
Wat een onzettende leuke kans en ik was dan ook heel erg blij toen ik al snel een mailtje kreeg dat ik uitgekozen was om een review te schrijven.

Het product dat ik mocht testen: Catrice Cosmetics Lashes to Kill Ultra Black

Altijd als mijn mascara op is probeer ik weer een andere.
Van Dior en Lancôme tot Maybeline en Essence het maakt mij niet uit!
Ik ben wel bekend met Catrice (en ik denk veel van jullie) maar ik heb nog geen mascara geprobeerd van dit merk.
Een mooie kans dus voor mij om deze mascara te testen!

Dit zegt Catrice zelf over de Lashes to Kill Ultra Black:
Absolutely spectacular: the blackest volume mascara ever! The very first application already gives you unbelievably thick and perfectly shaped lashes. The innovation: a texture containing black diamond powder and carbon pigments, which immediately coats your lashes in a deep black color. For a breathtaking, intense look.

Dat klinkt in ieder geval veelbelovend!
De mascara kost € 3,99 (te koop bij het Kruidvat)
Prima prijs! Maar dat vind ik sowieso wel van de producten van Catrice en helemaal omdat ik de kwaliteit ook goed vind.

Zwart en roze vind ik een perfecte combinatie en staat mooi in je stash!
Wat ik al meteen een pluspunt vind, is het borsteltje: Gewone haartjes!
Ik heb echt een hekel aan die kammetjes of rubberen versies.

De dop is ovaal waardoor hij makkelijk opendraait. Wat ik wel mis, is het 'klikje' als ik de dop dichtdraai.
Dat vind ik altijd wel fijn zodat er minder kans is dat de mascara uitdroogt.

Dan de test... krijg ik hier echt Lashes to kill van?
Op foto 1 heb ik helemaal niets op mijn ogen:

Op foto 2 heb ik 1 laagje mascara gebruikt:

Op foto 3 heb ik 2 laagjes mascara gebruikt:

Van super dichtbij geeft het met 2 lagen wel een beetje een 'spinnenpoten' effect maar dat valt op normale afstand heel erg mee.

Wat een mascara alleen al niet kan doen hé?
Op deze foto zie je duidelijk het verschil. Ik ga echt nooit de deur uit zonder!


Conclussie:
Er is niemand dood neergevallen (gelukkig!) ;) maar breathtaking en intens is het zeker wel!
Zwart is zwart en of ze daar nou Ultra voor zetten, het blijft net zo zwart als mijn andere mascara's.
Maar ik krijg er zeker mooie lange en dikke wimpers door en voor € 3,99 vind ik het zeker wel de moeite waard om deze mascara te kopen.
Ik heb alleen in deze tijd veel last van hooikoorts waardoor ik steeds moet niezen en traanende ogen heb.
Dan is een waterproof mascara toch beter. Als ik weer een nieuwe mascara nodig heb zal ik zeker even rondsnuffelen bij de mascara's van Catrice!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze review te lezen en Silja, heel erg bedankt voor de kans! Ik vond het superleuk om te doen!

Liefs,
MelissaIk wil de dames heel erg bedanken voor hun kijk op deze mascara en hoop dat het jullie duidelijk heeft gemaakt of jullie deze mascara geschikt of ongeschikt vinden voor eigen gebruik.

Q: Willen jullie vaker testpanels zien? ( dit betekend dat jij je dan ook op kan geven voor om eens te gaan testen!)