donderdag 30 juni 2011

Beauty vakantie tips


Gister liet ik jullie al kennismaken met een lange lijst van handige vakantie tips. Vandaag geef ik jullie een groot aantal leuk en praktische beauty vakantie tips. Want hoe relaxed je op vakantie ook bent, je zult wel een beetje rekening met je lichaam moeten houden anders kun je niet lang genieten van het mooie weer. Denkend aan droge huid, verbrande lichaamsdelen en onhandelbaar haar. Alle tips op een rijtje. •  Drink aan boord van het vliegtuig veel water. Aan boord is een hele droge lucht waardoor je bij lange een reis daar zeker last van kunt krijgen.
 • In warme landen kan make-up zacht worden en dus sneller stuk gaan ( lipstick die breekt) of smelten (lipgloss die zodra je hem open doet leegloopt)
 • Parfum moet je absoluut niet in de zon zetten want daar kan de geur heel anders van worden.
 • Scrub je lichaam: je verwijdert de dode huidcellen, de huid zal zich vernieuwen en zal dubbel zo snel bruinen!
 • Je kunt heel makkelijk op vakantie scrubben , neem een beetje strandzand en scrub je natte lichaam in met het zand en ga daarna weer in zee afspoelen. Wil je het in je hotelkamer doen? Dan neem je een klein beetje zand mee en doe dit  onder de douche met een klein beetje douchegel.
 • Breng dagelijks bodylotion of bodybutter  aan die het lichaam voedt. Door een warm en droog klimaat krijg je snel een droge huid en dit wil je natuurlijk niet.
 • Onthaar je lichaam grondig.... van de achterkant van je benen, tot je bikinilijn tot je bovenlip. Mét hars is uiteraard het meest duurzame...jaja wie mooi wil zijn moet af en toe wat pijn lijden...snif.
 • Nat haar is kwetsbaar. Gebruik daarom geen borstel, maar een kam met grote grove tanden. Hierdoor beschadig je je haar niet en kun je er toch verzorgd uit zien.
 • Zoet is sterker dan zout. Spoel je haar voorafgaand aan het dagje strand met zoet water. Hierdoor krijgen zout water en chloor minder kans je haar te beschadigen.

 • Less is more! Een combinatie van er verzorgd uitzien en toch zo min mogelijk make-up is ideaal voor strandomstandigheden. Wind, zand, zonnebrandcrèmes en –oliën stellen je make-up namelijk behoorlijke op de proef.
 • Zorg voor een waterproof mascara! Anders loop je het risico na een paar uur ongemerkt rond te lopen met zwarte vegen
 • Een lipgloss of –balsem met SPF-bescherming is aan te raden als je blaasjes wilt voorkomen. Kies ook geen gloss die té plakkerig is, want dit trekt zand aan.
 • Zorg ervoor dat je over de juiste factor beschikt en blijf je regelmatig (elke 30 tot 60 minuten) opnieuw insmeren. Ook met een hoge factor word je bruin, het duurt alleen wat langer, maar uiteindelijk kun je langer van het resultaat genieten.
 • Vergeet ook niet je oren, voeten en knieholten in te smeren, want ook deze plekken kunnen verbranden.


Volgens mij kunnen jullie met deze tips aardig vooruit tijdens jullie vakantie. Deze tips zijn natuurlijk niet alleen voor als je op vakantie gaat ,want als het warm weer is in Nederland kun je ook verbranden e.d. Je hebt natuurlijk wel als je bij zee hebt een heel ander soort klimaat , de lucht is droger en je hebt veel zeewind waardoor dat weer veel effect op het haar heeft.
Heb jij nog gouden tips? zet ze in de comments!

( BTW... Vandaag zit ik in het vliegtuig en ben ik dus echt zelf ook op vakantie!)

Q: welke tip kende jij nog niet ? En welke vind jij belangrijk?
Bron foto's : weheartit.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.