zondag 5 juni 2011

Mohdoh : Kneedbare aromatherapie


Ik ben altijd op zoek naar aparte en gekke producten wat met beauty en wellness te maken heeft. Nu kreeg ik een leuk pakketje met twee producten wat helemaal nieuw voor mij is. Aromatherapie in een potje? Ik werd zo nieuwsgierig dat ik snel ben gaan kijken wat het is en hoe het werkt.
Wat is Mohdoh?
Mohdo is kneedbare aromatherapie (het lijkt op klei), gemaakt van cellulose (papierpulp) en vermengd met lucht om het luchtiger te maken. Alle varianten van Mohdoh™ (er zijn inmiddels 9 verschillende soorten) zijn compleet recyclebaar en brengen geen schade toe aan eco-systeem. Zelfs de verpakking is 100 % recyclebaar.
Deze unieke producten combineren speltherapie, aromatherapie én kleurentherapie op een revolutionaire wijze, hetgeen heeft geleid tot 9 verschillende soorten holistische therapieën, die een weldadig ‘Mood Wellness’- effect hebben op zowel lichaam als geest van kinderen én volwassenen!


8 verschillende Mohdohs
Het assortiment van Mohdoh bestaat uit 8 verschillende soorten, die elk een geheel eigen effect hebben op zowel lichaam als geest:

Mohdoh SLEEP
Mohdoh SLEEP is een krachtige natuurlijke remedie die de bewezen elementen van aromatherapie (Lavendel, Geranium,Jeneverstruik, Palmarosa) en Kleurentherapie (zacht paars) combineert, om op een effectieve en vriendelijke manier om te gaan met rusteloosheid, slapeloosheid en slaapproblemen bij kinderen en volwassenen.

Mohdoh TRAVEL
Mohdoh TRAVEL geeft een snelle en effectieve verlichting van de symptomen van reisziekte dankzij etherische oliën van Rozenhout, Mandarijn en Petitgrain. Tegelijkertijd helpt de zorgvuldig gekozen kleur van Mohdoh TRAVEL (oranje) maagklachten en misselijkheid te verminderen en gevoelens van neerslachtigheid en verveling te voorkomen. Deze Mohdoh  is ideaal voor onderweg tijdens de komende zomervakantie!

Mohdoh BREATHE
Mohdoh BREATHE is een krachtige natuurlijke remedie die de bewezen elementen van aromatherapie (Eucalyptus, Pepermunt, Lavendel, Hysop) en Kleurentherapie (blauw) combineert om de symptomen die gepaard gaan met hooikoorts, hoest, verkoudheid en ademhalingsproblemen te helpen verminderen.

Mohdoh CALM
Als Mohdoh CALM gekneed wordt, komen de zorgvuldig gekozen essentiële oliën van Rozenhout, Jasmijn, Ylang Ylang en Lavandin vrij en worden geïnhaleerd. Deze bieden een snelle en effectieve, kalmerende verlichting van de stress & spanningen van alledag. Tegelijkertijd helpt de zorgvuldig gekozen kleur van Mohdoh CALM (turquoise) de vermoeide geest ontspannen.

Mohdoh UNWIND
De etherische oliën van Lavendel, Jeneverstruik, Geranium , Rozenhout in Mohdoh UNWIND helpen nervositeit, stress en spanningen verlichten. De intens paarse kleur heeft een ontspannend effect op de geest.

Mohdoh QUIT
Stoppen met roken? Mohdoh QUIT helpt! Als de QUIT- klei warm wordt komen de zorgvuldig gekozen essentiële oliën van Zwarte peper, Cederhout en Sandelhout vrij en worden geïnhaleerd . Dit geeft een snelle en effectieve verlichting bij nicotineontwenning. Tegelijkertijd helpt de zorgvuldig gekozen groene kleur het verlangen naar een sigaret te verminderen. Door het kneden zijn de handen en geest bezig, waardoor er niet zo snel naar een aansteker en sigaret wordt gegrepen!

Mohdoh SLIM
Hulp bij afslanken? Kneed je slanker met Mohdoh SLIM! Als de SLIM- klei warm wordt komen de zorgvuldig gekozen essentiële oliën van Venkel, Geranium, Patchouli en Rozemarijn vrij, die de stofwisseling van het lichaam en het vermogen om effectief calorieën te verbranden stimuleren. Tegelijkertijd zorgt de zorgvuldig gekozen blauwe kleur ervoor dat de eetlust wordt verminderd. Door het kneden zijn de handen én geest bezig, waardoor een aanval op de koelkast getemperd wordt!

Mohdoh THINK
Mohdoh THINK is een krachtige natuurlijke remedie die de bewezen elementen van aromatherapie (Rozemarijn, Palmarosa, Basilicum en Rozenhout) en kleurentherapie (fris geel) combineert, voor een uiterst effectieve, maar leuke manier om jezelf beter te kunnen focussen en concentreren.

Ik heb de Sleep en de Headeez. 

De sleep heeft een heerlijke lavendelgeur die me echt aan een spa doen denken. Hij heeft ook een licht paarse kleur waarvan ik weet dat deze kleur rustgevend is. De geur is niet overheersend en als je hem kneed komt er een lichte geur vanaf die je lang blijft ruiken.Je moet de sleep 5 tot 10 min kneden voor het slapengaan om zo te relaxen en kalm te worden. De klei is wat stug om te kneden en je moet dus best een beetje kracht zetten.

De headeez is een nieuwe aromatherapie waardoor deze nog niet op het lijstje hierboven staat. De mohdoh headeez is voor verlichting van hoofdpijn en een vermindering van spanningen. Er zitten de volgende olien in: Kamille, Lavendel, (Akker)munt en Basilicum.
Ik wist niet wat Akkermunt was en heb dit dus opgezocht. Het is een plant die vooral bij akkerlangen, graslanden en loofbossen staan. Deze plant wordt voornamelijk voor menthol geur e.d. gebruikt.


Ik merk wel echt verschil tussen de twee, sowieso de kleur en geur al heel duidelijk maar ook de structuur voelt heel anders aan. De sleep is veel steviger en harder dan de headeez die is namelijk veel kneedbaarder en zachter.

Het merk werd de winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwe Non Food- Product’ tijdens bekende ‘Natural Organic Products Show’ in Londen in  2010 én recentelijk ook in 2011!
Een potje kost €7,99 en is te koop op i-beauty.nl (daar staan ook de winkel verkooppunten op)

Q: Welke Geur vind jij prettig om te ruiken en maakt je kalm?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.