zaterdag 11 juni 2011

Nail Tutorial - Dotting DiscoIk ben weer aan de slag gegaan met mijn nagels, want kreeg namelijk de vraag of ik weer een nail tutorial wilde doen die niet te lastig was. Het is ook alweer een tijdje geleden,  dus vond het wel een goed idee om weer even aan de knutsel te gaan. Daarvoor heb ik deze dotting nails tutorial stap voor stap voor jullie gemaakt om het zo simpel mogelijk te houden.

Jullie hebben misschien al wel vaker dotting gezing ( stipjes aanbrengen op de nagel) Ik heb alleen vandaag mijn variant er op hoe ik hem leuk vind.

Wat heb ik allemaal gebruikt:
-          Dotting pen van Essence (ong. €1,50)
-          Catrice (enter wonderland LE) lavender
-          Seche vite fast drying top coat
-          Safari neon green
-          Catrice ( peach.coral)
-          China glaze (fluor geel)
-          Orly (roze)
-          Rimmer 60 sec. Sky High


Wat moet je doen:
Stap 1:
Breng twee dunne laagjes basis aan , ik heb hier gebruik gemaakt van een licht lavendel achtig kleurtje uit de LE van Catrice. Daarna heb ik de Seche Vite er overheen gedaan om zo snel mogelijk verder te kunnen.


Stap2 :
Als de basis goed droog is kun je beginnen met het zetten van stipjes. Ik heb een papiertje gepakt en laat daar 1 druppel opvallen van een kleur lak naar wens, ik heb hier gebruik gemaakt van de Safari neon groen. Je dipt het dottingpennetje in de lak op het papier en zet daarna rustig stipje voor stipje op je nagel. Je kunt er voor kiezen om het een beetje rommelig te doen of om te proberen ze zo netjes mogelijk op rij te zetten (zoals ik gedaan heb)Stap 3:
Als je de eerste rij stippen hebt gezet maak je het pennetje weer schoon (kan met een beetje nagellakremover) en pak je een nieuw kleurtje en doe je weer een druppel lak op het papier. Je haalt je pennetje er weer door en gaat weer stippen zetten. En dit blijf je tot de laatste stap doen.


Stap 4:


Stap 5: 

Stap 6: 

Stap 7: 
Als je alle stippen hebt gezet ben je zo goed als klaar. Je kunt er voor kiezen om het zo te laten of je kunt ( zoals ik gedaan heb) nog een extra laagje Seche Vite er overheen doen zodat je zeker weet dat het goed zit en lang blijft zitten.Wat zo leuk is aan deze nail-art is dat je het zowel voor korte als lange nagels kunt doen.

Ik wens iedereen veel succes met het uitproberen.

Q: wat vind jij van deze nail tutorial?