zaterdag 4 juni 2011

Palmer's Cocoa Butter


Body butters, body lotions , body crèmes ,  body milk noem maar op, tegenwoordig gebruikt bijna iedereen het en wordt het zowel in de zomer als in de winter op menig lichaamsdeel gesmeerd. Nu heeft Palmer's een Cacoa Butter Formula lijn met meerdere producten die geschikt zijn voor het hele lijf. Martina en Silja gingen elk aan de test met een setje producten en kwamen tot de volgende conclusie.


Martina.
Ik heb de body butter getest en de geconcentreerde creme. Als eerste heb ik de geconcentreerde crème getest. Het eerste wat me opviel was de geur van het product, het is een sterk aanwezige cacao lucht. Zelf een beetje overheersend.

Wat zegt de verpakking
Deze geconcentreerde cacaoboter crème is verrijkt met vitamine E, in een kalmerende basis van emollienten. Het verzacht en camoufleert vlekjes en littekens. Het verstevigd de huid. Het is ideaal voor na het bruinen, de verpakking zegt dan ook dat je het na blootstelling aan wind en zon moet gaan gebruiken. Het is ideaal voor je handen, ellebogen en knieën. En het is ook nog eens aanbevolen voor de behandeling van striae. Dagelijks gebruik zou er voor zorgen dat je een zachte en jonge huid houdt.De creme is dik en licht geel. Het ruikt nog steeds erg sterk. Verder smeert de crème erg fijn en maakt het mijn handen super zacht! Ook heb ik mijn ellebogen er mee ingesmeerd, deze zijn altijd super droog en deze crème maakt ze lekker zacht. Toch zou de geur me er van weerhouden om dit product zelf te gaan kopen.
De geur blijft lang hangen en is op den duur niet lekker meer tenzij je van deze geur houdt.

Daarna het testen van de body butter.

Wat zegt de verpakking:
Cocoa Body Butter is een rijke, voedende formule die direct ‘smelt’ op de huid. De pure gecertificeerd organische cacaoboter gecombineerd met vitamine E heeft een intensief hydraterende en herstellende werking. Cacaoboter is rijk aan polyfenolen, stoffen met een krachtige antioxidantwerking en die de huid beschermen tegen schade door omgevingsfactoren. Daarnaast vormt cacaoboter een flinterdun, beschermend filmpje op de huid dat verdamping van vocht uit de huid tegenhoudt. Aan de formule is ureum toegevoegd, een lichaamseigen ingrediënt dat het vochtgehalte in de huid verbetert. De body butter wordt gelijk door de huid opgenomen zonder een vettig laagje achter te laten. De textuur heeft een heerlijke chocoladeachtige geur en is zeer geschikt voor alle huidtypen, in het bijzonder de droge huid.


Ook dit product ruikt sterk naar cacao! Heel erg sterk.
De creme heeft dezelfde kleur en textuur als de vorige creme.


Dit product is voor je hele lichaam en smeert net zo fijn als de geconcentreerde creme. Het maakt mijn huid lekker glad en zacht en krijgt er ook nog een mooie glans van. Ik vind dit product zeker een aanrader als je een droge huid hebt, want daar is hij echt perfect voor. Als je niet van de geur van cacao houdt zou ik dit product niet kopen, want de geur blijft zeker een uurtje hangen.

De geconcentreerde creme kost 2,99 en de body butter 6,99
I'll see you in my next blog,

Silja
Ik heb de hydraterende lotion en een pure cacoaboter. Beide hebben een totaal andere geur, ik denk dat dit komt omdat de lotion meer toegevoegde producten heeft en de pure cacoaboter bijna geen toegevoegde producten bevat.

Hydraterende Lotion:
Deze lotion zit in een flacon van 250 ml. De verpakking is simpel wit en oogt een beetje saai. In de winkel zou mij deze fles niet snel opvallen. Wat me ook erg opvalt is dat het een lotion is maar ik het meer een butter in een knijpfles vind. Geen probleem , je hoeft alleen maar iets harder te knijpen. Ik vind de geur erg overheersend en naar een soort oude chocoladereep ruiken. De crème zelf is erg fijn , hij trekt snel in de huid en voelt erg fijn aan. Hij is erg fijn om mee op reis te nemen omdat hij makkelijk in een fles zit en erg goed voor de droge huid is. ( ik heb in de zomer vaak droge armen en benen en daar is deze erg geschikt voor)

Het product geeft erg duidelijk aan waar het voor gebruikt kan worden en geeft ook aan dat het geschikt is voor het verzachten en camoufleren van vlekjes en littekens. Het verstevigt de huis en  ideaal voor naar het bruinen. Het helpt ook voor preventie van striae. 
Ik kan natuurlijk niet alle dingen testen, maar het klinkt allemaal erg fijn en het voelt erg fijn. Helaas is de geur bij deze dus iets minder!

Pure cacoaboter:
Dit is een grote pot van 100 gram. Ook deze verpakking oogt simpel! Als ik de pot open zie je een soort vette harde substantie. Het doet een beetje aan (harde) boter denken die smelt als je er zacht over wrijft. Ik vind deze geur echt heel erg aangenaam, veel minder sterk en veel meer naar lekkere chocolade ruiken. De substantie is even wennen voor mij , maar o zo lekker...... Op je huid smelt het gewoon zacht weg en is het erg vettig. Erg lekker voor op erg droge plekjes en om lekker in te laten trekken als je een plekje ergens hebt.

De pure cacoaboter bevat vitamine E en is in een kalmerende basis van emolliënten. Ook deze verzacht en camoufleert vlekjes en littekens .Deze is geschikt voor de zeer droge huid. En wordt aanbevolen voor de behandeling van striae . Dus de lotion voor als je nog geen striae hebt en de pure cacoaboter als je het hebt en wilt verminderen.  Ik heb last van striae dus ga dit zeker binnenkort eens goed testen!

Wat ik echt een pluspunt is : Palmer's is tegen het testen op dieren!
De lotion en de pure cacoaboter kosten beide  €5,95 per stuk en zijn o.a. verkrijgbaar bij de Parfumerie verkrijgbaar.

Q: Zou je dit product kopen of heb je het al eens geprobeerd en wat vond je er van?