vrijdag 17 juni 2011

Stralen in de zomer!


Zon, water en make-up is geen ideale combinatie. Maar voor velen van ons is helemaal naturel op het strand verschijnen ook geen optie. Daarom hier een paar tips om toch stralend van de zomerse warmte te genieten.

  • Waterproof mascara mag niet ontbreken als je een dagje aan het water doorbrengt. Is je favoriete mascara niet waterproof? Geen paniek. Er bestaan speciale coatings die je over je mascara aanbrengt en deze waterproof maakt. 
Er bestaan gelukkig coating die je over je mascara heen brengt, om die waterproof te maken, zoals de Double Fix van Clarins, €17,21.


  • Ook aan het water en in de zon wil je lekker ruiken. Pas op met parfum, deze kan vlekken veroorzaken of zorgen voor huidirritatie. Kies daarom voor een alcoholvrije parfum of een geparfumeerd product speciaal voor in de zon. 
De zomerversie van Classique bevat fris bloemige topnoten, pure bloemen in het hart en stevige basisnoten van pure vanille, musk en amber. Classique Summer fragrance alcohol-free €53 Jean Paul Gaultier 
  • Gebruik altijd een dagcrème met SPF 15 of hoger om je huid te beschermen tegen de zon. 
 Neem bijvoorbeeld deze crème van Olaz Complete €9,99
  • Pas op met vaseline of gewone lipgloss. Je mond is erg gevoelig voor verbranding door de zon. Gebruik daarom altijd een lippenbalsem of lipgloss met een UV filter. Deze kun je ook licht aanbrengen op je jukbenen. Dit zorgt voor een subtiele glans. 
Neem een leuke gloss uit de Surf, Baby collectie van M.A.C
Suntints SPF20 Liquid Lip Balm - €15,00
Full Of Grace – Soft sheer rose
Pink Tinge – Clean bright yellow pink with gold pearl
Lilt Of Lily – Soft creamy pale pink   • Wil je oneffenheden verdoezelen? Gebruik dan een foundation op gelbasis. Deze loopt minder snel uit dan een gewone. Ook kun je een beetje foundation mengen met je dagcrème. Beter is om geen foundation te gebruiken. Zo kunnen je poriën niet verstopt raken en word je mooier egaal bruin. 
Clinique Supermoisture Foundation (30ml) € 26,45
De supermoisture Makeup blijft lang zitten, met een vochtige glanzende finish en een continue intensieve vochtverzorging. Het geeft je een transparante tot gemiddelde dekking. Resultaat: een natuurlijk gezond ogende en goed gehydrateerde huid.

Nog een handige tip: neem altijd een klein spiegeltje en een wattenstaafje mee. Hiermee kun je eventueel uitgelopen make-up snel en makkelijk bijwerken.

Vergeet niet: aan het strand geldt, qua make-up tenminste, less is more! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.