vrijdag 17 juni 2011

Sunless Tanning


Ik ben afgelopen maandag 30 mei naar de Vakbeurs UIterlijke Verzorging geweest omdat ik een sunless tanning sessie heb gehad van Infinitysun. Het was een super leuke ervaring met super leuke mensen achter de schermen. Wil jij zien wat mijn ervaring is en wat het resultaat is geworden? kijk dan snel verder.Infinity Sun stelt ’s werelds enige lijn van huidverzorgingssystemen met een grote verscheidenheid aan behandelingsmethoden aan u voor, die gebaseerd zijn op onze eigen unieke technologie. Met onze computer gestuurde apparaten leveren wij een topkwaliteit en de modernste techniek op het gebied van sunless tanning! Infinity Sun biedt 100% natuurlijke, cosmetische behandelingen aan. Onze producten bestaan uitsluitend uit anti-oxidanten en plantaardige ingrediënten, die uw huid verrijken, voeden en versterken. Infinity Sun’s anti-aging vloeistoffen geven uw huid die mooie, stralende, goudbruine teint!
Hier onder zie je een leuk promotie filmpje:


Wat is Spray Tan?
Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo'n 10 minuten.

Wat is DHA?
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia
Het Tannen gaat heel erg snel, je staat in een soort open kast zodat je makkelijk gebruind kan worden. Je wordt behandeld met een soort föhn waar lucht en de spray uit komt.
Je moet je goed voorbereiden voor een Tan Sessie en daarom kreeg ik ruim een week voor de tanning een pakketje thuis met daarin ook een formulier met tips om je goed voor te bereiden. 
Dit zijn een paar tips: 
- Scheren: 1 dag voor je afspraak met een scherp mesje.
- harsen: minstens 3 dagen voor je afspraak.
- de ochtend van je afspraak douchen met niet schurende Exfoliant ( die was erbij geleverd)
- 4 dagen voor je afspraak niet meer scrubben op welke manier dan ook.
- gebruik geen lotions, crème, en vloeibare make-up ( lipstick, eyeliner en mascara mag wel)
- Geen deo en  parfum
- Draag losse en zwarte kleding en teenslippers.

Het is een hele lijst, maar hiermee krijg je wel het gewenste resultaat.
Het kleurtje blijft ongeveer 7 tot 9 dagen opzitten . Je ziet het kleurtje na een aantal dagen lichtelijk vervagen.  Mijn Spray Tan is gedaan door Willeke, eigenaresse van Infinity Sun Benelux, een ontzettend aardige vrouw die gepassioneerd over haar vak praat. Ze is een gezellige dame die een leuke babbel heeft en alles heel goed en duidelijk uitlegt. Hieronder zie je een aantal foto's van mijn aanwezigheid daar op de beurs.

( deze dame heeft wel een bikini aan hoor )

Na het tannen moet je even wachten totdat het opgedroogd is zodat je niet meer echt gaat afgeven. Ik vind de geur van zelfbruiners en tannen erg herkenbaar en is erg kenmerkend. (herkennen jullie dat ook?)

Je mag je pas12 uur na de behandeling douchen zodat de spray helemaal ingetrokken is. Je moet oppassen met sauna's , zwembaden en hottubs , deze kunnen de kleur sneller doen vervagen. 
Het wordt aangeraden om je elke dag met een Sun Tan Extender in te smeren, dit is een soort body lotion. Ik heb een fles extender mee gekregen om mijn kleur nog langer te behouden. Ik kan deze extender erg aanraden omdat je kleur 2 tot 3 dagen langer blijft zitten. Deze kost rond de €31,50 


Na de Tanning sessie ben ik nog de beurs over geweest en heb ik wat leuke producten gekocht en kwam ik wat mensen tegen. Binnekort komen er ook nog foto's van de beurs

Ik wil Willeke nogmaals heel erg bedankten voor haar gastvrijheid en super uitleg over de werking en het product zelf. Woon je in de buurt van Zeeland moet je zeker een keer een bezoekje brengen als je een mooi kleurtje wil ( zeker als je een feestje hebt of gaat trouwen bijvoorbeeld). Infinity Sun heeft ook meerdere locaties in Nederland ( en zelfs België ) die kun je *hier* vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.