maandag 6 juni 2011

Testpanel : Onyx Maskerdoekjes


Vandaag komt het tweede testpanel review online. Dit keer over een echt budget product namelijk de Onyx maskerdoekjes van de Action. Rozanne en Chantal hebben de doekjes getest en grondig onder de loop genomen. Ik vind de masker doekjes helemaal niks, maar misschien denken deze twee dames er wel anders over. 
Roxanne:

Toen ik hoorde dat Silja een testpanel bij mekaar zocht, reageerde ik meteen. Wat leuk! Nieuwe (maar ook bestaande) producten testen. Zelf een van de reviews die ik normaal lees schrijven! Hoe leuk is dat?!
Met de post kwamen Onyx Anti Aging Maskerdoekjes, geschikt voor alle huidtypes. Ik vroeg me al een tijdje af, hoe maskerdoekjes werken en of die prettig in gebruik zijn? Misschien zelfs prettiger als maskers in tubes of andere verpakkingen! Enthousiast begon ik dus aan de test!

De verpakking vond ik zelf een beetje saai. Valt niet echt op. Wel staat er duidelijk beschreven hoeveel doekjes er in de verpakking zitten, voor welk huidtype de maskers geschikt zijn en hoe je de maskers moet gebruiken. Pluspunt! Na de (supergemakkelijke en uitgebreide!) gebruiksaanwijzing gelezen te hebben, haalde ik een masker uit de verpakking. Ik had op dat moment geen make-up op, om het product zo goed mogelijk te testen.

Bij het zien van het masker, schoot ik in de lach. Het zag er wel erg komisch uit! Ik vond het masker een wat vreemde vorm hebben, maar what the hell, je weet nooit hoe het uitpakt als je het niet probeert! Wel rees bij mij de vraag of dit soort maskers niet beter in verschillende gezichtsvormen uitgebracht kon worden?

Het masker rook net als reinigingsdoekjes. Niet superlekker, maar ook niet vies of storend.

Op de verpakking staat dat je het masker moet aanbrengen op een droge huid. Het masker moet je lichtelijk aandrukken met je vingertoppen zodat het blijft zitten. Terwijl je relaxt, laat je het masker 15 minuten zitten.

Wat een fiasco! Naast dat het masker een vreemde vorm heeft, blijft het met lichtelijk aandrukken met je vingertoppen ook niet zitten op je gezicht. Na meerdere malen aangedrukt te hebben (lichtelijk, wat harder, met mijn vingertoppen, met mijn hele handen) blijft het nog steeds niet zitten. Na vluchtig een foto gemaakt te hebben, viel het masker wederom spontaan van mijn gezicht af.

Zoals op de foto te zien is, is het niet bepaald een ‘charmant’ masker. Hier thuis begonnen al verhalen over midden in de nacht met zo’n masker op iemand laten schrikken. Nu lijkt het me ook niet mogelijk om een charmant masker te vinden, maar ik voelde me wel erg belachelijk….

Ik heb het masker dus voortijdig van mijn gezicht af gehaald, oftewel er niet meer op gedaan.
Volgens de verpakking bleef er na de 15 minuten een soort gel op je gezicht achter, die je in moest masseren. Helaas werkte ook dit niet. De ‘gel’ bleek een plakkerige substantie, die eerder je vingers aan je gezicht lieten vastplakken dan dat je het kon inmasseren. Ik heb dus mijn gezicht gewassen om het spul van mijn gezicht af te krijgen.

Na het gebruik van het masker voelde mijn huid iets zachter aan. Echter veranderde dit mijn mening over dit masker niet. Helaas, ze zijn meteen de prullenbak in gegaan!
Nee, doe mij voorlopig nog maar maskers uit tubes en andere verpakkingen. Deze maskers waren niet geslaagd.

Deze maskers zijn verkrijgbaar bij de Action. 


Chantal:
Toen het bericht online kwam op Sillysilsil.com dat ze mensen zocht om producten te testen heb ik geen moment getwijfeld en mezelf gelijk opgegeven.
Tot mijn grote verbazing was ik ook uitgekozen om iets te testen.
Een aantal dagen later had ik mijn pakketje binnen, er zaten maskers in van de action. Ik kan me herrinneren dat deze er en tijdje uit zijn geweest.
Het gaat om de volgende maskers: ONYX  Peeling maskerdoekjes.

De maskerdoekjes zijn geschikt voor alle huidtypes. Er zitten 8 maskerdoekjes in een verpakking en je betaalt er 1,69 voor, niet veel maar persoonlijk vind ik het jammer dat het doekjes zijn en niet een tube, daar doe je toch net weer iets langer mee. Omgerekend komt het op  0,21 cent per maskerdoekje.

Een maskerdoekje bevat vitamine A, C en E, Aloe Vera en fruitzuren.
Het is de bedoeling dat je het masker 1 a 2 x per week gebruikt, na het reinigen van je huid.
Je gebruikt het als volgt:
  • haal 1 maskerdoekje uit de verpakking en leg deze op je gezicht en druk het met je vingertoppen lichtjes aan.
  • Ontspan je 15 minuten en verwijder daarna het masker.
  • Masseer de achtergebleven gel zachtjes in de huid. Gooi het masker na gebruik weg.

Helaas merkte ik zelf na gebruik irritatie aan mijn huid, dus voor mij waren deze doekjes geen succes. Heb ze ook nog door mijn zusje laten testen, die was er opzich wel tevreden over, maar heeft ook liever een tube met  een masker erin.
Als je het masker er na 15 minuten hebt afgehaald bleef er bij mij weinig gel over die ik nog kon inmasseren. Bij mijn zusje was dit weer anders, daar bleef wel veel over en die kon het dus nog goed inmasseren.
Je moet er wel opletten dat het masker niet van je gezicht glijd omdat het een doekje is die niet echt vast blijft zitten.

Mijn cijfer voor het masker is: 4 dit om de slechte ervaring hiermee.
Het cijfer van mijn zusje is: 7 het is wel goed maar niet mijn favoriet.

De maskerdoekjes kosten 1,69 en zijn te koop bij de action.
Er staat verder niet bij dat als hij open is geweest hij maar een bepaalde tijd houdbaar is.

Als laatst wil ik Silja bedanken voor deze ervaring ik vond het super leuk om hier aan mee te doen.Ik wil beide dames nogmaals bedanken voor het testen en reviewen van deze maskerdoekjes. Ik hoop dat iedereen wat wijzer is geworden. Ik ga ze nooit weer kopen maar jullie misschien wel.

Q: Wat is jou indruk over deze doekjes?1 opmerking:

  1. Ik heb ze ook en ik gebruik het gewoon voor tussendoor even opfrissen of iets :)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.