zondag 10 juli 2011

Back in Holland


Jullie lezen het goed. Ik ben weer terug. Eigenlijk ben ik donderdag avond terug gekomen maar ik heb best wel een soort van jetlag gehad waardoor ik erg moe was en nog steeds ben. Dat is ook de reden waarom ik nog niet veel online te vinden ben. Ik moet ook zeggen dat ik een aardig drukke maar super leuke vakantie gehad heb. Ik zal jullie in een korte foto reeks laten zien wat ik op vakantie gedaan heb.
Als ik op vakantie ga zeg ik altijd dat ik veel foto's ga maken, maar nu ik thuis gekomen ben kom ik er toch achter dat ik heel veel dingen ben vergeten vast te leggen. Ik moet wel zeggen dat ik mijn oude camera mee had. De foto's zijn dus gemaakt met de Iphone of mijn oude camera waardoor soms het kwaliteit niet super is.
Ik voor ons vliegtuig net voor vertrek.

We zaten aan een tafeltje een wat te drinken en uit de lucht kwam zomaar deze bloem vallen... Echt letterlijk uit de lucht vallen.. Dat was natuurlijk het fotograferen waard.
De voorkant van ons hotel. Het hotel had ongeveer 14 gebouwen en hadden 250 kamers ofzo. Echt heel erg groot maar super mooi allemaal.
We waren in een super mooie woon en kleding winkel en deze foto maakte ik van een lamp met uitzicht naar buiten.
Mijn moeder is mijn teennagels aan het lakken op de hotelkamer.
Uitzicht vanuit een winkel in Alanya.
Er gingen meerdere keren per dat een bus naar de stad vanuit het hotel geregeld. Dit is natuurlijk erg handig omdat je anders zelf vervoer moet regelen.
Je wordt echt dood gegooid met zulke winkeltjes , je vind ze overal.
Mijn moeder met een aardbeien milkshake en bijpassende nagellak.
Ik had hier een heerlijke ijskoffie! Ik moest er helaas veel suiker bij gooien , maar toen was hij perfect.
Aan het zwembad liggen met mijn moeder. Het hotel had 4 zwembaden verdeeld over het complex en het zwembad het dichtst bij onze kamer was klein en meestal kinderloos en rustig. Super lekker dus om daar te liggen niksen...
Dit ijsje moeten ze in Nederland uitbrengen. Het is een Ola ijsje van €0,50 en heeft een kokossmaak met kokos stukjes er in.
Mijn moeder en ik kwamen bij toeval in dit winkeltje wat meer voor het lokale volk is. De man die werkte praatte geen woord engels of duits en kon alleen turks. Met handgebaren en rekenmachine kwamen we er uiteindelijk wel uit en heb ik hier een paar leuke dingen gekocht.
Overal vind je de Turkse lekkernijen. Ik heb er niks van gekocht. Ik ben echt helemaal dol op baklava en wil dit binnenkort een keer proberen het zelf te maken.
Jaja .. Ook Turkije heeft Starbucks en ik zal je vertellen, het is daar goedkoper dan ik Nederland.
Voor deze frappuccino koste omgerekend ongeveer €2,80 a €3,00 
In het hotel waren de cocktails ook gratis. Dus ik heb een paar lekkere drankjes gehad ( ook zonder alcohol ) 
Ik had hier bosvruchten thee wat knalrood van kleur was. De smaak was echt verschrikkelijk!
Bij het buffet worden de mooiste creaties gemaakt van eten. Zoals bij deze watermeloen.
Er werd ook één dag sushi gemaakt in het restaurant. Ik heb echt nog nooit zulke slechte sushi gegeten. Zijst was net pap met nog harde stukken er in enz enz. Het is mij nog nooit gebeurd dat ik sushi heb laten staan, nu dus wel.
Elke dag hadden we heerlijk eten bij de buffetten. Voor iedereen was er wel wat.
Heerlijk aan zee liggen. Helaas was het een hel om de zee in te gaan want het was geen strand maar een kiezelstenen strand. Ik heb echt mega gevoelige voeten en ben dus maar twee keer de zee in geweest omdat het gewoon teveel pijn deed. 
Overvloed aan Turkse toetjes... Helemaal als je in een groot hotel zit, dan heb je erg veel keuze.
Ik heb toch een lekker snoepgoed gevonden daar. Een marshmallow met een koekje. Ik heb er een tas van meegenomen naar Nederland.  
Overal vind je natuurlijke zeepjes. Sommige stinken sommige ruiken heerlijk. Ik heb er zelf ook één mee genomen.
Ons uitzicht vanaf het restaurant in het hotel.
Dit bleef allemaal aan mijn voeten plakken toen ik uit zee kwam. Dit waren de kleinste steentjes , maar er waren ook grote scherpe stenen.

Ik ben achteraf helemaal vergeten een foto te maken van de hotelkamer en nog veel meer dingen. Ik heb expres nog geen foto's van mijn geshopte spullen online gezet. Ik ga ze morgen proberen een shoplog op te nemen zodat deze aankomende week online kan komen.

Ik hoop dat jullie de foto's leuk vinden.

Q: wat fotografeer jij altijd op vakantie?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.