zaterdag 9 juli 2011

'Summer Love' in je glasIk ben geen drank drinker. Ik drink eigenlijk nooit drank. Als ik twee keer per half jaar een drankje heb is het veel. Het is geen bewuste keuze of iets dergelijks en doe dit niet met een reden. Ik ga eigenlijk niet op stap en als ik ga neem ik vaak gewoon een cola light. Dit komt gewoon weg omdat ik het lekkerder vind. Maar als ik een keer een drankje neem is het vaak zoet, mier zoet! Wat ik zoal lekker vind is dan ook Cauberg met jus d'orange of rode wodka redbull. Ook is de likeur Disaronno lekker en nu helemaal nu het gecombineerd wordt als cocktails.

Het legendarische Italiaanse likeur merk Disaronno introduceert voor de broeierige zomermaanden drie sublieme summer cocktails. Combineer de likeur met zoet, fris of een zuurtje en je hebt een perfect zomers drankje.Door de karakteristieke ondertoon van marsepein en een bittertje is Disaronno met bijna alles te combineren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de likeur niet van amandelen gemaakt, maar van 17 verschillende kruiden en specerijen die gedrenkt zijn in abrikozen olie. De naam 'amaro' betekent letterlijk bitter  en de combinatie van al deze ingrediënten zorgt voor een uitstekende basis voor allerlei cocktails. Speciaal voor deze zomer introduceert Disaronno drie nieuwe cocktails: Disaronno & Ginger Ale, Disaronno Sour en Disaronno & Orange Juice.


Disaronno & Ginger Ale – gebruik een longdrinkglas en vul het tot de helft met ijsblokjes. Giet tot een derde vol met Disaronno en tweederde met Ginger Ale. Voor een rijkere smaak de helft van het glas met Disaronno vullen. Schijfje sinaasappel als decoratie, cheers!

Is zoet niet ‘your thing’? Maak dan een Disaronno Sour. Neem een cocktailshaker en vul die met een deel Disaronno, een halve uitgeperste lime of citroen en een theelepel suiker. Shake it en uitgieten in een laag glas. 
Kersje als garnering om het af te maken.

Tussen zoet en zuur in: Disaronno & Orange Juice – Vul een longdrinkglas tot de helft met ijsblokjes en Disaronno. Top het glas af met verse, koude sinaasappelsap en plaats een schijfje sinaasappel op de rand van het glas. Dit drankje noemen ze ook wel Disaronno Splash! Een frisse cocktail voor alle gelegenheden.

Over Disaronno
De legende van Disaronno gaat terug tot 1525, wanneer Renaissance artiest en pupil van Leonardo da Vinci, Bernardino Luini was gevraagd een fresco te schilderen in Saronno. Om de Madonno of Miracles te portretteren, koos hij een lokale herbergier als zijn muse. Zij bedankte hem vervolgens met een fles delicate amber likeur, bekend als amaretto. Met zijn uniek herkenbare dop en iconische vierkante fles van Murano glas, is Disaronno nu werelds favoriete Italiaanse likeur. Het wordt gezien als een stijlicoon en gewaardeerd als 'magische mix.

Q: welk drankje is jou favoriet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.