maandag 25 juli 2011

Testpanel : Womega Chocola voor het hart


Ik kreeg deze pillen van Womega om te testen en mocht daarbij twee dames uitzoeken die ook mochten testen. Het is een keer wat anders dan de normale beauty producten waar ik over schrijf , maar ik vind dat pillen ook bij beauty horen , innerlijke beauty, beauty van binnen. De dames zijn aan het testen gegaan en heb ze dan ook wat langer de tijd gegeven om de pillen goed te testen . Benieuwd wat Evelien en Lotte vinden van deze chocolade voor het hart tabletten? Lees dan snel verder.


Lotte:
Ongeveer twee weken geleden ontving ik van Silja een pakketje. In dit pakketje zat een leuk kaartje, en natuurlijk het product dat ik mocht reviewen voor haar! Erg leuk om een pakketje op deze manier te ontvangen, het is natuurlijk toch net iets persoonlijker als je er een kaartje bij krijgt, met je naam erop. 
Ik heb de afgelopen twee weken de capsules van Womega getest, de hart- en bloedvaten variant. De verpakking vind ik prima, ik heb er niets op aan te merken.

Op de achterkant van de kartonnen verpakking staat waar deze capsules eigenlijk goed voor zijn. Zo zit er cacao extract in, die zorgen voor een gezonde bloeddruk en helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. De Cardiolina bevat vitaminen, mineralen, eiwitten en anti-oxidanten  en is goed voor de hart- en bloedvaten. MenaQ7 houdt de bloedvaten soepel en schoon. Omega-3 (visolie) is goed voor de hart- en bloedvaten, en vitamine D is ter ondersteuning van de hart- en bloedvaten. Verder staat er nog bij dat het product goed is voor de natuurlijke weerstand en het behoud van sterke botten. Klinkt allemaal goed, toch? Aan de rechterkant zie je nog wat info over het merk zelf, en over de beste bewaarplek (namelijk op een donkere plek, met kamertemperatuur, en buiten het bereik van kinderen).  Onderaan de verpakking zie je nog hoeveel er van welk ingrediënt in de capsules zit en wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is.
Als je de kartonnen verpakking openmaakt (of openscheurt, beter gezegd) komt dit plastic doosje tevoorschijn. Ik heb wederom niks op de verpakking aan te merken, het ziet er prima uit. Op de achterkant staan de ingrediënten en op de zijkant staat hoeveel capsules je per dag in kunt nemen. Ook hier staat nog wat info over de fabrikant.
De pillen komen uit de bovenkant van de verpakking. De witte dop/deksel zit niet echt vast, je hoort geen ‘klik’ wanneer je hem weer wilt sluiten, en sluit hij ook niet perfect. Dit zou wel een nadeel kunnen zijn, 
i.v.m. bacteriën die zo makkelijker bij de capsules kunnen komen. 

Er zitten 30 capsules in één doosje. Je slikt 2 capsules per dag, waardoor je dus 15 dagen met één doosje kunt doen.  De capsules zijn vrij groot, vind ik zelf. Ze zijn qua omvang te vergelijken met een paracetamol, maar deze capsules zijn ook nog eens rond en dik, en een paracetamol is gewoon plat. Ook vond ik de kleur vrij angstaanjagend; donkerbruin! Dit komt natuurlijk wel door het cacao-extract. De capsules ruiken en smaken zéér sterk naar (chemische) chocolade. In het begin vond ik dit lekker, maar na een aantal dagen de pillen te hebben geslikt werd ik er toch wel een beetje misselijk van. Het slikken van de pillen ging overigens wel oké, beter dan verwacht. Je neemt ze in met een flinke slok water, en doordat de pillen rond zijn en geen scherpe hoekjes hebben, glijden ze zo je keel in als je het water doorslikt. Dat was dus een meevaller.

Maar dan, het belangrijkste: werken deze capsules? Om eerlijk te zijn, heb ik er geen idee van. Als je dagcrème, make-up, of shampoo test kun je vrij snel zeggen of je het product fijn vind en of het werkt. Dat kan bij deze pillen echter niet. Ik weet niet of ze echt iets goeds hebben gedaan voor mijn hart- en bloedvaten. Het zou best kunnen, ik heb het alleen niet gemerkt. Ze hebben me niet ‘slechter’ gemaakt, maar ook niet ‘beter’. Of ik ze zelf opnieuw zou kopen? Door de misselijkmakende (overheersende) chocoladegeur- en smaak, en doordat ik niet weet of de capsules wel echt doen wat de fabrikant beloofd, zeg ik ‘nee’, ik zou dit product niet opnieuw kopen.

Ik wil Silja wel bedanken voor de kans om dit product te testen. Ik vond het erg leuk om de review te schrijven en ik hoop dat de review duidelijk genoeg is

Evelien:
Voedingssupplementen zijn een aardige toevoeging op je gezondheid. Denk aan ijzertabletten, vitamine B en C tabletten en bruistabletten. Van Silja kreeg ik deze voedingssupplementen van Womega om te testen. 'Chocolade voor het hart', stond er in het kaartje wat ze meestuurde. Nou, dat wilde ik wel eens testen! Het zijn 30 capsules die speciaal zijn samengesteld voor vrouwen en goed voor hart en bloedvaten zijn. Deze capsules zijn van een gepatenteerde formule met cacao, cardiolina, menaq7, omega-3 en vitamine D.
Laat ik als eerste uitleggen wat de noodzakelijke ingrediënten betekenen.
Cacao extract bevat o.a. polyfenolen, die gunstig zijn voor behoud van een gezonde bloeddruk en helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte.
Cardiolina is een gestandaardiseerd algenextract dat bijzonde vitaminen, mineralen, eiwitten en anti-oxidanten bevat en een gunstige invloed heeft op hart- en bloedvaten.
MenaQ7 (vitamine K2) houdt bloedvaten soepel en schoon.
Omega-3 vetzuren uit visolie zijn goed voor hart- en bloedvaten.
Vitamine D ter ondersteuning van hart- en bloedvaten.
De totale ingrediëntenlijst is: Gezuiverde visolie (Omega-3 vetzuren), gelatine (capsule), glycerol (E422 stabilisator), cacao extract, silicium dioxide (E551), natuurlijke smaakstoffen (cacao, caramel (E150), kokosnoot), Cardiolina®; gestandaardiseerd microalgencomplex van de Arthrospira plantensis, gezuiverd water, natuurlijke vitamine K2 menaQ8® (Menaquinone uit soja) en vitamine D3 (cholecalciferol).
Bovendien helpt deze formule je aan een aanvulling met anti-oxidanten en ondersteunen zij de natuurlijke weerstand en het behoud van sterke botten. Klinkt goed, toch? Alle ingrediënten zijn erg natuurlijk en daarom erg betrouwbaar om in te nemen.
De verpakking is simpel maar informatief. Er staat alles op wat je moet weten, namelijk de ingrediënten,  het gebruik, hoe te bewaren, de distributeur en de voedingswaarden. Het doosje is handig in gebruik en de capsules zijn makkelijk te doseren. Kortom, alles is erg duidelijk, iets wat ik toch wel heel belangrijk vind als ik voedingssupplemten slik.
De aanbevolen dosering is 2 capsules per dag. Ik nam ze zelf 's ochtends na het ontbijt en 's avonds na het avondeten in, met een beetje water. De capsules zijn niet te groot, bovendien zijn ze glad en vind ik dit veel makkelijker doorslikken. De capsules ruiken erg lekker, namelijk naar cacao. Ik merk zelf (nog) geen verschil lichamelijk, maar ik test deze capsules nu een kleine twee weken, dus wellicht zal het nog even duren voordat je lichamelijk merkt dat de capsules invloed krijgen.
Womega® capsules voor hart en bloedvaten kost € 9,95 voor een potje met 30 capsules.
Silja, erg bedankt dat ik deze capsules mocht testen! Ik vond het een echte uitdaging om dit te testen, en chocolade voor mijn hart is altijd erg welkom ;) Ik kan ze iedereen aanraden, je kan niet vroeg genoeg beginnen met sommige voedingssupplementen.
Liefs, Evelien (http://www.ohfashion.nl)


Ik wil beide dames erg bedanken voor het testen en reviewen van dit product. Binnenkort komt er weer een oproep gedaan voor een nieuw testpanel dus houd de site goed in de gaten.

Q: Slik jij al extra supplementen in ?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.