zaterdag 27 augustus 2011

Silly's Kitchen #4

Ik probeer dagelijks een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Zo probeer ik regelmatig ook wat nieuws. Zo kom je ook wel eens op ideeën en probeer je ook eens wat.Zo heb ik een Aardappel schotel met champignons en ui gemaakt wat iedereen kan en alleen maar wat snijwerk nodig heeft.. kijk snel hoe jij dit makkelijk en snel kan maken.

Het is een super lekker en makkelijk te bereiden. Je bent ongeveer 15 min kwijt aan voorbereiding en daarna kan hij ongeveer 40 min in de over. Dus krijg je eters en wil je niet te lang in de keuken staan is dit een perfecte oplossing.

Wat heb je nodig:
- 500g iets kruimige aardappelen
- 1 (rode) ui
- 1 bakje champignons (250g)
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 bakje rozemarijn (15g)

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C . Ik heb de aardappelen goed gewassen en daarna afgedroogd. Ik heb de schil er niet afgehaald omdat wij dit wel lekker vinden, hou je hier niet van kun je de aardappelen gewoon schillen natuurlijk. Daarna snij je de aardappelen in blokjes van ongeveer 2cm.
Stap 2:
Snijd de champignons in partjes. Als je wat grotere stukken champignons wilt hebben (champignons krimpen altijd bij hitte) kun je ze alleen halveren.
Stap 3:
Snijd de ui door de helft en snijd ze in (halve) ringen. Daarna nog een keer halveren zodat je kwart ringetjes krijgt. Ik heb gebruik gemaakt van rode ui omdat ik dit persoonlijk lekkerder vind. Rode ui is wat zoeter van smaak en ik vind gewone ui soms wat scherp smaken.

Stap 4: 
Hussel alle drie de ingrediënten door elkaar en leg ze in een ingevette ovenschaal. 
Stap 5:
Maak je knoflookteen fijn. Je kunt hem het beste persen, helaas heb ik geen pers dus heb ik hem gesneden en gemalen om zo fijn te krijgen. Voeg drie eetlepels olijfolie toe en meng dit even goed door elkaar.
Stap 6:
Besprenkel het olijfolie met knoflook mix over de ingrediënten en breng alles met peper en zout op smaak. Als laatste steek je de rozemarijn takjes tussen de ingrediënten en het kan in de oven.

 Doe de ovenschotel in de oven en laat dit ongeveer 40 min in de oven zitten. Rond de 20 min moet je het even doorroeren zodat alle ingrediënten geleidelijk te garen!
Stap 7:
Haal de rozemarijn takjes eruit. Je kunt ze ook laten zitten maar de smaak en geur van de takjes zit al in de aardappelen dus dienen dan alleen nog als decoratie. Ik heb er natijd nog een klein beetje zout en peper over gedaan omdat de smaak nog een heel klein beetje flauw was.

Hierbij kun alles goed combineren bijvoorbeeld vis en worteltjes. Succes bij het maken en....Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.