zondag 14 augustus 2011

S.O.S. koude voeten


Iedereen kent het wel, je hebt het lekker warm maar je kunt je voeten maar niet warm krijgen!
Zelf ken ik dit probleem maar al te goed, zelfs in de zomer kamp ik met koude voeten.
Vaak zijn mijn voeten het koudst als ik op bed moet en ik kan dan gewoon NIET slapen.
Daarom dit artikel waarin ik jullie vertel hoe je van je koude voetjes afkomt.
Benodigdheden
  • Lekkere voetencrème, het liefst een versie die je voeten verwarmt
  • Dikke, wollen sokken
  • Gezonde levensstijl
  • Voetenbadje

Tips
Neem je levensstijl onder de loep
Voor het verschijnsel 'koude voeten' is niet één oorzaak aan te duiden. Een verslechterde bloedcirculatie is een mogelijke oorzaak, maar ook leeftijd en hormonen kunnen van belang zijn.
Aan die laatste twee kun je niet zoveel doen, aan dat eerste wel: neem je levensstijl onder de loep! Je bloedcirculatie kan namelijk verslechteren door roken, drinken en weinig bewegen. Verwen jezelf met een gezonde levensstijl en je zult merken dat niet alleen je voeten hiervan profiteren!


Check je schoenen
Koude voeten kunnen ook veroorzaakt worden door niet of slecht passende schoenen. Controleer je schoenen eens goed en kijk of je aan alle kanten voldoende ruimte hebt. Check daarnaast ook of ze nog in goede staat zijn: een kapotte zool zal misschien niet de directe oorzaak zijn van je koude voeten, maar is natuurlijk niet bevorderlijk voor je probleem.

Draag wollen sokken
Wollen sokken stimuleren de bloedcirculatie, waardoor je de kans op warme voeten vergroot. Draag dus zo vaak mogelijk wollen sokken.
Masseer je voeten regelmatig
Ook een massage stimuleert de circulatie van je bloed. Je voeten kunnen dus wel regelmatig een flinke kneedbeurt gebruiken. Crème je voeten tijdens de massage lekker in met een dikke voetencrèmeof lekkere massageolie en trek daarna een lekker paar dikke, wollen sokken aan.

Neem een wisselvoetenbad
Met een voetenbad houd je je voeten fris en schoon. Als je van het voetenbad een wisselbad maakt, waarbij je je voeten afwisselend in warm en koud water houdt, dan zorgt dit voor een betere doorbloeding van je voeten, waardoor ze al snel warmer voelen.

Begin met 3 minuutjes in warm water, wissel af met een half minuutje in koud (niet lauw!) water en stap vervolgens weer 3 minuten over in het warme water. Herhaal dit ritueel zo vaak je wilt, zolang je maar eindigt met warm water. Ook daarna weer lekkere wollen sokken aantrekken, om de warmte ook daadwerkelijk bij je voeten te houden!

Bezoek je huisarts
Helpt helemaal niets tegen je koude voeten? Breng dan ook eens een bezoekje aan je huisarts. Het kan zijn dat er een medisch probleem ten grondslag ligt aan je voetenprobleem. In dat geval zal je huisarts je wellicht een medicijn of andere remedie aan kunnen raden.
Do's
  • Verzorg je voeten goed, je hebt maar één paar
  • Blijf je last houden van koude voeten? Breng dan eens een bezoekje aan de dokter of een (gediplomeerde) pedicure
Don'ts
  • Verwarm je koude voeten niet door ze op de kachel te leggen; het werkt niet en kan zelfs voor onflatteuze bloeduitstortingen zorgen
Lees binnenkort meer over het product dat ik gebruik voor mijn koude voetjes!

Q: Hoe houd jij je voetjes warm en heb je nog tips voor anderen?


Bron foto's : weheartit.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.