dinsdag 6 september 2011

How to: Konad

Ik vind het altijd zo mooi en zou ook willen dat ik het zo goed kon. Konad nail stamps. Je weet wel van die vormpjes die je zo mooi op je nagels kunt zetten zoal hierboven. Ik kan het totaal niet maar wilde er graag wel een keer wat over vertellen. Laura van nailsbylaura.nl ken ik al een tijdje online en heb ook al eens met haar gemeet op een terrasje. Laura is echt een ster in het maken van mooie creaties op je nagels d.m.v. Konad. Daarom heb ik Laura gevraagd of zij misschien een artikel voor mij wil maken waarin ze uitlegt hoe het werkt en hoe je het zelf kunt doen. Kijk snel verder om een erg duidelijke uitleg van Laura te zien!


Toen Silja mij vroeg of ik een how to wilde maken over Konad was ik natuurlijk zeer vereerd en ben direct aan de slag gegaan. Ik laat jullie aan de hand van een aantal stappen zien hoe je eenvoudig je nagels kunt versieren met behulp van Konad stamping nail art.

Om te beginnen heb je maar een aantal producten nodig:
Stempelkussen en schraper
Imageplates
Speciale stempellakken (eventueel kun je ook expirimenteren met gewone nagellak, maar voor de basis kun je het beste de konad stempellakken gebruiken)
Stap 1: Breng stempellak aan op de imageplate. Breng de special nail polish van Konad ruim aan op de imageplate, zodat het hele plaatje onder de nagellak zit.
Stap 2: Nu pak je de schraper, aan het plasticen deel zit een soort mesje, hiermee ga je schuin over de image en de nagellak. Hiermee schraap je het overtollige lak weg en zit de stempellak in het plaatje.
Stap 3: Vervolgens pak je je stempelkussen. Ik gebruik een 2way stempelkussen. Deze heeft 2 verschillende maten stempelkussens. Hiermee druk je licht op het plaatje. Hard drukken helpt niet en zorgt ervoor dat het plaatje niet goed op het stempelkussen komt. Zachtjes en licht erop drukken is dus voldoende.
Stap 4: Wanneer het plaatje goed op het stempelkussen staan, rol je hem over je nagel. Doe dit met een klein beetje druk. Maar een rollende beweging over de nagel. Bijvoorbeeld van links naar rechts. Ga eenmaal over de nagel en dan zit het plaatje op je nagel.
Stap 5: Als laatste stap is het aan te raden om een topcoat te gebruiken. De Konad topcoat laat je nail art mooier uitkomen, de plaatjes worden levendiger maar, het zorgt ook voor een langer behoud van je nail art.

Konad heeft inmiddels 95 imageplates uitgebracht met uiteenlopende plaatjes, voor ieder wat wils dus! Ik gebruik Konad stamping nail art nu bijna 2 jaar, en blijft het een geweldige vorm van nail art vinden.

Wil je ook graag Konad proberen maar durf je dit niet alleen? Ik verzorg nail art workshops, waar je samen met je vriendinnen in een paar uur de basistechniek onder de knie krijgt!


Ik wil Laura heel erg bedanken voor de duidelijke uitleg en de mooie foto's. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en het zelf ook thuis gaan proberen.

Q: heb jij al vaker konad gebruikt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.