woensdag 14 september 2011

Webshop tip: Brazilianfruit

Ik hou van bodylotions en bodybutters.Helemaal als ze ook nog eens lekker ruiken en je met je gedachten naar een andere plek brengen. Ik kwam laatst via een tip van een lezeres er achter dat deze site en tevens webwinkel bestond. Na wat te snuffelen op de site werd ik wel erg enthousiast en wilde ik jullie graag kennis laten maken met deze heerlijke webshop.


De geuren van Brazilian fruit:
Açai:
Açaí is een kleine, donkerblauw tot paarse vrucht die inheems is in Brazilië, Peru en Suriname. De bes die ongeveer 2,5 centimeter groot is in doorsnee, groeit in grote trossen aan de açaí-palm. De açaí-bessen staan de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Het grote aantal antioxidanten heeft de vrucht in korte tijd populair gemaakt. 
Belangrijkste werkzame bestanddelen: Açaí olie, açaíextracten, macadamia olie en zonnebloemolie. Ideaal voor de rijpere huid.

Brazil nut:
Brazil nut is erg zeldzaam en groeit voornamelijk langs de oevers van de Amazone. Het groeit aan één van de grootste bomen uit het regenwoud met een hoogte tot 50 meter en een stam tot 2 m dik. Sommige bomen worden meer dan 500 jaar oud. Het duurt 10 tot 25 jaar voordat deze boom vruchten draagt. De vrucht is een harde, kegelvormige noot van zo'n 2 kg. In deze vrucht bevinden zich gemiddeld 17 noten. De boom wordt nauwelijks geteeld. De gehele productie komt bijna alleen van in het wild verzamelde noten uit Brazilië en Bolivia. De noot bevat o.a. veel antioxidanten en vitamine E. Belangrijkste werkzame bestanddelen: paranootolie en poeder, zonnebloemolie, Cupuaçu boter en macadamia olie. Ideaal voor de zeer droge huid.

Caipirinha:
Cachaça (ook bekend als aguardente en pinga) is een suikerrietdistillaat afkomstig uit Brazilië en is vergelijkbaar met witte rum. Cachaça wordt puur, in een Caipirinha cocktail of in een variëteit aan fruitcocktails gedronken. Caipirinha verfrist de sensaties van je lichaam, het is liefdevol en vrolijk, geeft een schil om het leven, het is genieten van het leven met deze producten. Haar parfum is heerlijk, de aanraking van verse limoenen, heel fris en licht zoet. Caipirinha is een typisch Braziliaans drankje gemaakt van Cachaça gewonnen uit suikerriet, geserveerd met suiker, ijs en het limoensap. De producten in deze lijn zijn vervaardigd uit suikerriet extract en limoenen, zonder alcohol. Deze twee ingrediënten doen wonderen voor de huid, omdat ze rijk zijn aan vitaminen en natuurlijke voedingsstoffen. Het extract komt uit limoenpulp en veroorzaakt geen lichtgevoeligheid op de huid.

Cupuaçu:
De Cupuaçú vrucht groeit aan een plant dat van nature voorkomt in het Amazonegebied van Brazilië. De zaden bevatten theacrine en de pulp is rijk aan pectine en vitamine C. 
De Cupuaçu body care producten zijn ideaal voor de gevoelige en drogere huid. Deze productlijn bevat geen kleurstof en een lichte geur. Het wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid, zorgt voor een diepe hydratatie en het verbetert de elasticiteit van de huid. Merk het verschil wanneer je de producten dagelijks gebruikt. Belangrijkste werkzame bestanddelen: zonnebloemolie en Cupuaçu boter/olie. De olie is afkomstig van het zaad en ziet er als een witte boter uit. Ideaal voor de gevoelige huid.


Guaraná
Nootachtig zaadje van een inheemse klimplant die voornamelijk groeit in de gebieden van Parintins en Manaus in het Amazonebekken in Brazilië. Het produceert vruchten in trossen, met een intense rode kleur. De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne, veel hoger dan dat deze in koffie, thee of frisdranken gevonden wordt. Het heeft  een vochtuitdrijvende werking. Guaraná ontleent zijn naam aan de GUARINI Indianen, zij gebruiken deze vrucht al eeuwenlang. Belangrijkste werkzame bestanddelen: Guaraná-extract, Aloë vera-
extract, Cupuaçu boter en Cupuaçu zaad. Ideaal voor de jonge huid.


Passion Fruit
Passievrucht, ook bekend als Maracuyá of Granadilla is een vrucht afkomstig van  passiebloemen die groeien aan de klimplant. Oorspronkelijk groeide de passievrucht enkel in sommige delen van Brazilië, Paraguay en Argentinië, maar tegenwoordig wordt dit fruit op verschillende warme locaties gekweekt. De dunne gladde leerachtige schil wordt rimpelig tijdens het rijpen. De schil is bruingrijs van kleur en is niet eetbaar. Het sappige groenachtige vruchtvlees bevat kleine, eetbare gele, oranje of lichtgroene pitjes. Ze kunnen 4 tot 6 centimeter lang zijn en 4 tot 5 centimeter breed. De zaden zijn 3 tot 4 millimeter groot en zwart van kleur. De Passievrucht zit boordevol vitamines B en C. Ideaal voor de vette huid.
 
In de producten van Brazilian Fruit zitten geen Parabenen. Parabenen zijn een groep chemische conserveringsmiddelen, waarbij aangetoond is dat ze één van de hoofdoorzaken zijn van allergische reacties op de huid.

Verantwoord ondernemen
De grondstoffen uit de producten zijn op een duurzame manier gebruikt en hebben het FSC certificaat van Bosbeheer. In de fabriek wordt tevens gewerkt met recyclebaar materiaal. Hierdoor voldoen de producten gegarandeerd aan de hoogste eisen van sociaal, milieuvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer. De fabriek waar de producten worden gemaakt hebben het certificaat van de “Abrinq Foundation”. Zij zetten zich in om de rechten en het burgerschap van kinderen en jongeren te bevorderen en te bewaken. De producten worden gemaakt door volwassenen en er is dus geen sprake van kinderarbeid.

Volgende week komt er een review over één van de heerlijke producten online. Dus hou de site zeker in de gaten.
Wil je zelf een kijkje nemen op de site kijk dan snel op brazilianfruit.nl 

Q: Welke geur lijkt jou het lekkerst?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.