zaterdag 29 oktober 2011

Demak'up Vloeibare Reinigingslijn + hoe en waarom reinig je de huid!

We kennen Demak'up allemaal van de wattenschijfjes en ik ben altijd erg enthousiast over het merk. Dus toen ik hoorde dat Demak'up ging uitbreiden met een vloeibare reinigingslijn was ik erg nieuwsgierig. Niet alleen vanwege het merk , maar ook omdat ik nu met mijn opleiding Schoonheidsspecialiste bezig ben met oppervlakte- en dieptereiniging. Deze producten vallen onder de oppervlaktereiniging en daar ga ik jullie vandaag dan ook wat meer over vertellen. Al nieuwsgierig geworden? kijk dan snel verder.
Demak'up komt met drie nieuwe producten, een reinigingsmelk , een reinigingsgel en een Micelaire tonic. De verpakking van deze producten vind ik echt heel erg mooi. Heel clean, heel rein en heel simpel maar opvallend. Elk product heeft zijn eigen kleur zodat het goed opvalt welk product je in je handen hebt.

De drie nieuwe vloeibare reinigingsproducten hebben allemaal een nieuw concentraat, namelijk de Phyto-Bourgeon van de katoenplant. Dit is een levensconcentraat met antioxidanten en vernieuwend vermogen. Geen enkele andere reinigingslijn in Nederland maakt gebruik van dit bijzondere element. Wat erg leuk is dat ze de katoenplant weer op de verpakking verwerkt hebben in een afbeelding.
Waarom reinig je het gelaat:
Ik deed het vroeger ook niet, maar ik zie nu echt het verschil. We worden de hele dag blootgesteld aan allerlei zaken die de huid vervuilen, zowel van buitenaf als van binnenuit. Bij invloeden van buitenaf kan je denken aan:
- make-up
- uitlaatgassen en rook
- milieuvervuiling
- airco of blowers
Vervuiling vanuit je eigen lichaam kan plaatsvinden door:
- zweet
- talg
- dode huidcellen
- gifstoffen door alcohol of sigaretten

Als je huid niet goed gereinigd is heb je veel meer kans op puistjes, meeëters en rimpels. Bovendien kan de dag- of nachtcrème niet goed zijn werk doen en gaan veel werkstoffen van je (dure) verzorgingsproducten verloren. Ook kan je huid er vaal en grauw uit gaan zien. Reiniging is zowel ’s avonds als ’s morgens belangrijk: in de avond verwijder je vooral de invloeden van buitenaf, terwijl je in de ochtend veelal je huid ontdoet van al het vuil dat de huid, tijdens haar nachtelijke herstelperiode, zelf naar de oppervlakte heeft gebracht.
Demak’Up Reinigingsmelk:
In dit product is – net als in de andere producten van de vloeibare reinigingslijn – het antioxidant Phyto-Bourgeon van de katoenplant gebruikt. Dit concentraat staat bekend om zijn bescherming tegen vrije radicalen. Daarnaast zorgt een extract van de witte bloem van de katoenplant voor extra zachtheid. Bovendien is de melk verrijkt met verzachtende katoenzaadolie zodat de melk soepel over de huid glijdt.
Reinigingsmelk is het meest gebruikte reinigingsproduct op de markt. Reinigingsmelk is vaak voor de normale huid en zoals hier vernoemd wordt geschikt voor elke huidtype. Reinigingsmilk is zacht en bevat meestal minerale vetten. Minerale vetten zijn lichaamsvreemde vetten (kan de huid niet opnemen) en daardoor hebben ze goede reinigende eigenschappen.
Ik vind deze reinigingsmelk erg fijn aanvoelen en echt super geschikt voor iedereen. Hij verkoelt een beetje en reinigt erg goed!
Demak’Up Reinigingsgel:
Deze gel combineer je met water om een zacht schuim te creëren dat je huid tot in de diepte reinigt. De gel vitaliseert je huid met het extract van het katoenblad. Ook in dit product is het antioxidant Phyto-Bourgeon verwerkt.
Een reinigingsgel is vaak voor de vette huid en moet met heel veel water gebruikt worden. Deze van Demak'up is geschikt voor elke huidtype en dit klopt ook wel. Ik heb zelf een droge huid en op school kreeg ik een best heftige reactie op de reinigingsgel van school. Deze reinigingsgel van Demak'up doet dit niet en voelt ook op mijn huid erg prettig aan! Het voelt natijd iets meer trekkerig , maar dit is snel verholpen als je ene dagcrème hebt aangebracht.
Reinigingsgel bevatten geen vetten, maar stoffen die in een oplosmiddel (water) opzwellen. Je moet het ook goed na-reinigen want anders voelt de huid natijd niet prettig aan.
Ik vind persoonlijk de melk prettiger omdat ik niet van zoveel water houdt. Hou je wel van product met veel water gebruiken dan kan ik deze zeker aanraden want hij voelt zeker prettig aan.
Demak’Up Micellaire Tonic:
Het water van de witte bloesem van de katoenplant zorgt voor extra frisheid in deze tonic. Ook is het product verrijkt met vitamines die je huid een boost geven. In de tonic vind je tevens het antioxidant Phyto-Bourgeon van de katoenplant. Micellair wil zeggen dat de moleculen in de tonic in staat zijn om vettige onzuiverheden (zowel van je huid als van make-up) in te sluiten en op te nemen.
Tonic wordt erg vaak vergeten terwijl dit zo belangrijk is. Als jij je tanden gaat poetsen spoel jij toch ook je mond na met water omdat het anders nog niet klaar is en er nog resten tandpasta in je mond zit? Dit is hetzelfde met tonic. Je reinigt je huid en hebt (bijna) alle make-up en vuil van je huid verwijderd, je poriën staan open en als je niks doet blijven deze open staan en kunnen ze eerder verstopt raken. Dit betekent dat je dan net zo hard weer verstopte poriën krijgt, dus bijvoorbeeld puistjes. Een tonic haalt je laatste restjes vuil en reinigingsproduct weg en sluit de poriën.Ook herstelt een tonic de zuurgraad (HP-waarde) van de huid, deze wordt altijd een beetje aangetast door een reinigingsproduct. Een tonic (is hetzelfde als lotion) bevat meestal een beetje alcohol. Zo ook deze van Demak'up.
 Links de Milk , rechts de Gel.
De lotion (je ziet het niet goed omdat het een waterige substantie is)

Wij gebruiken op de opleiding tijdens een behandeling een waterdampapparaat. Dit is een apparaat waar warme stoom uit komt die op je gelaat gezet wordt zodat de poriën goed open gaan staan. Zo kun je nog grondiger reinigen. Dit kun je thuis ook heel makkelijk doen:
Kook water en doe dit in een grote bak. Ga lekker met je gezicht boven de stoom hangen. Doe dit 10 tot 15 minuten met een handdoek over je hoofd om de stoom af te sluiten. Zo heb je je eigen gezichtsbehandeling in je eigen huis!
Ik vind de producten van Demak'up heerlijk ruiken en ik kan niet echt heel veel negatiefs over deze lijn zeggen. Ik ga dit zeker vaker kopen. Zelf zou ik niet meer voor de gel gaan omdat dit niet mijn ding is. De melk en de lotion zijn mijn favoriet! Wel vind ik de woorden zoals smeuïg (doet me aan eten denken), een nootje gel (ook al voedsel gericht) een beetje misplaatst voor een reinigingsproduct. 
Oordeel van klasgenoten: Ik heb de producten mee naar mijn praktijk lessen genomen en ook een paar medestudenten laten proberen, voelen en ruiken. De klasgenoot bij wie ik het uit probeerde vond de melk ook erg prettig aanvoelen en vond de tonic zelfs erg lekker. De geur vond iedereen geweldig lekker en zelfs mijn docent was erg onder de indruk van de geur van de gel. Eigenlijk was iedereen enthousiast. Ook het reinigen met de producten zoals wij het doen op de opleiding werkte het goed en werd de huid makkelijk gereinigd.  
Zowel ik als mijn medestudenten zijn erg enthousiast over de producten en dat is een goed teken.
De producten zijn verkrijgbaar bij de betere drogist voor de volgende adviesprijzen: 
- Demak’Up Reinigingsmelk € 4,89
- Demak’Up Reinigingsgel € 5,89
- Demak’Up Tonic € 4,89

De producten liggen vanaf november in de winkel!

Q: Ga jij voor Melk of Gel? 

Extra note : Ik hoor graag of jullie vaker uitgebreid en diepgaande informatie willen zien wat met mijn opleiding te maken heeft. Zoals nu over de werking van de producten e.d. 
Ik hoor erg graag feedback!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.