zondag 30 oktober 2011

Trillend Ooglid

Ik heb al weken een kwaaltje en word er een beetje zat van. Ik heb namelijk al weken een trillend ooglid ook wel een bibberoog genoemd. Ik erger me er heel erg aan en wil er vanaf... daarom ben ik even een tijdje op google wezen kijken en heb ik wat dingen gevonden.Wat is een trillend ooglid?

Voorheen werd een trillend ooglid gezien als een aandoening. Hier is niks van waar, een trillend ooglid is iets wat komt en gaat en waar iedereen last van kan krijgen. Een trillend ooglid ontstaat eigenlijk heel simpel door het aan- en ontspannen van je ooglid. Doordat dit aan- en ontspannen heel snel gebeurt, gaat je ooglid trillen en dit kan een vervelend gevoel geven.
Vaak duurt het trillen van je ooglid maar een paar minuten en gaat dan vanzelf weer weg, maar er zijn ook mensen bij wie het soms wel een paar dagen kan aanhouden. Oorzaken hiervan zijn vaak vermoeidheid, stress of ingespannen werk met de ogen. Heel leuk om te weten… maar het blijft irritant.

Wat kun je doen aan een trillend ooglid?

Zoals gezegd is een trillend ooglid vaak het gevolg van vermoeidheid of stress. Neem je rust en slaap eens lekker uit. Zorg ervoor dat je je minder druk hoeft te maken. Ga bij jezelf na waar de stress vandaan komt en werk hieraan.
Werk je veel met je ogen? Moet je veel lezen of vaak computeren? Dan kan dat de oorzaak van een trillend ooglid zijn. Las om het uur een korte pauze in, want ook je ogen hebben rust nodig. Vaak zijn deze dingen meer dan genoeg om af te rekenen met een trillend ooglid.

Trillend ooglid
Ik kan gelukkig een paar dingen uitsluiten. Ik heb geen of weinig stress en ben soms een beetje moe maar niet vermoeid. Waar bij mij het probleem ligt is het langdurig hoge inspanning leveren met mijn ogen. Ik zit soms erg lang achter mijn laptop. Ben soms uren met de site of met school bezig en zit dan soms erg lang achter de computer. Ik denk dat daar mijn bibberoog vandaan komt. Als tips wordt gezegd dat je elk uur een korte pauze in moet lassen om dan je ogen even wat rust te geven. Dat ga ik dan ik zeker proberen en hopen dat het dan overgaat. 
Ik ga het pomodoro technique proberen . Zo ben je 25 min. aan het werk, 5 min. pauze. Deze techniek wordt gebruikt voor effectief werken, maar ik gebruik het voor korte rustpauzes. En als ik er door effectiever werkt zou alleen maar mooi zijn. 
Ik laat over een paar weken weten of ik er vanaf ben en of het heeft geholpen!

Q: hebben jullie wel eens een kwaaltje gehad waar jij je aan irriteerde? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.