zaterdag 19 november 2011

Max Factor - Ageless Elixir 2 in 1 Foundation + Serum

Een periode geleden plaatste ik een artikel over de geweldige lipsticks van de Max Factor Elixer lijn. Max Factor kwam niet alleen met de lipsticks, ze hebben ook nieuwe lippotloden (hier komt binnenkort meer over) en deze foundations. De foundations liggen al een tijdje in de winkel en heb wat langer met het artikel gewacht omdat ik een goed oordeel wilde geven over deze foundations. Kijk snel verder hoe de foundations er uit zien en wat ze doen.
Deze olievrije foundation is in vijf kleuren verkrijgbaar. Hij helpt de huidveroudering tegen te gaan door middel van een SPF15 en een verzorgende serum. De serum heeft speciale pigmenten die licht reflecteren. Deze pigmenten gaan niet in de fijne lijntjes zitten waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Ook heeft deze foundation vochtinbrengende bestanddelen zoals glycerine en niacinamide en helpt de huid beschermen met behulp van vitamine E en groene thee extracten.
De Foundation do’s en don’t van Max Factor’s Global Creative Design Director Pat McGrath :   
  • Gebruik niet teveel dagcrème voor het aanbrengen van de Ageless Elixir 2 in 1 Foundation + Serum, de huid kan dit namelijk niet opnemen. Verwijder eventueel voor het aanbrengen van de foundation de niet door de huid opgenomen crème met een tissue.  
  • Een veel voorkomende fout bij het kiezen van een foundation, is het opzettelijk kiezen van een donkere teint. Veel vrouwen denken dat ze hierdoor een gezond en licht gebruind effect krijgen. Het is juist belangrijk om met de foundation de huidteint zo dicht mogelijk te benaderen en deze door middel van bronzers en blushers meer kleur, diepte en warmte te geven. 
  • Breng foundation niet simpelweg op het hele gezicht aan. Kijk kritisch naar je gezicht en bedenk welke punten je wil benadrukken en welke je wilt verbloemen.    
  • Het is handig om twee kleuren Ageless Elixir 2 in 1 Foundation + Serum in je make-uptas te hebben: één die dicht bij je huidskleur ligt en één die een fractie lichter is. De lichtere variant gebruik je rond de ogen als highlighter.     
  • Breng foundation altijd aan bij direct daglicht en zorg ervoor dat het licht op het gehele gezicht valt, niet alleen op de zijkant. Begin met het aanbrengen bij de T-zone (voorhoofd en neus), om zo vlekkende foundation op de kaaklijn te voorkomen.
De foundation heeft verschillende structuren. Dit kun je goed zien op de bovenste foto. Daar zie je dat de nr. 50 en 75 anders zijn dan de nr. 45 en 55. Waar dit door komt weet ik niet. Ik vind de geur van de foundation erg lekker en zeker een als je hem aanbrengt. Dit komt waarschijnlijk door de serum die er aan toegevoegd is. De foundation is goed dekkend met je kunt hem ook iets lichter aan brengen. Hij blijft prima zitten al heb je wel na een paar uur een touch up nodig. Als de foundation gebruikt wordt, wordt aangeraden om niet of nauwelijks dagcrème te gebruiken zodat de serum goed in de huid kan trekken.

De foundation is helaas voor mij niet zo'n succes want de foundation is erg cremig en omdat hij olie-vrij is. Hierdoor krijg ik een soort laagje op mijn huid. Ik heb best een droge huid en daardoor komt dit. Een vriendin van mij heeft hem ook een tijdje geprobeerd. Zij heeft een normale tot vette huid en daar leek de foundation erg mooi en was het nauwelijks te zien dat ze foundation op had! Ik vind het jammer dat de foundation niet echt geschikt voor mij is, want hij voelt erg prettig aan en maakt de huid super zacht. Verder ruikt hij echt heerlijk. Ik denk dat deze foundation erg geschikt is voor vrouwen van middelbare leeftijd met een normaal tot vettige huid.
De foundation is vanaf heden verkrijgbaar bij de drogist. 
De foundation is verkrijgbaar in de kleuren : Warm Almond, Natural, Beige, Rose Beige en Golden
De prijs is : €15,99 per stuk. Wil je de foundation eens proberen maar vind je hem iets te prijzig, regelmatig komen de drogisten met kortingen , dus even afwachten.

Q: Weet jij waardoor de structuur verschillend is?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.