maandag 26 december 2011

Silly's Kitchen #5

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Silly's Kitchen online heb gezet, maar kreeg al een paar keer de vraag of ik dit wel weer wilde doen. Ik heb nog een aantal recepten en kook ideeën klaarliggen, en vandaag heb ik dan ook meer een kook-idee dan een recept voor jullie. Deze tip kreeg ik van Nena en heb de cake nu al een aantal keer gemaakt. Een heerlijk simpel iets met een leuke twist. Kijk snel voor het recept en stap voor stap hoe jij het makkelijk kunt maken.

Wat heb je nodig:
- 1 pak cake mix ( je kunt natuurlijk je eigen cake recept gebruiken, maar ik ga voor makkelijk)
- 200 gram roomboter
- 4 eieren
- 50 ml. melk
- 6 of 7 stroopwafels

Stap 1:
Laat de boter op kamertemperatuur komen en mix deze tot een lobbige substantie.
Stap 2: 
doe de melk en de eieren bij de boter en mix dit even kort en snel door.
Stap 3:
Voeg de cakemix bij de andere ingrediënten toe en klop dit een paar minuten goed door. Zet ondertussen de oven aan op ongeveer 170°C.
Stap 4:
Snijd of hak de stroopwafels in brokken en stukken. Doe dit niet te fijn, want dan verdwijnen de stroopwafelstukjes tijdens het bakken. Voeg ze toe bij de mix en meng dit met een spatel. Doe dit niet met een garde, want dat is niet echt een succes.
Stap 5:
Als de mix goed gemengd is kun je hem in een cake vorm doen. Vet het bakblik van de voren goed in. Ik doe dit met bakspray, maar je kunt dit ook met boter doen. Doe het beslag in de oven voor ongeveer 70 min zodat het mooi goud bruin van kleur en gaar is. Prik voor je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is. Zit hier geen deeg meer aan dan kun je de cake uit de oven halen. Laat de cake ongeveer 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.
Ik heb voordat ik het beslag in de oven deed nog een paar stukken stroopwafel er bovenop gelegd zodat je na het bakken direct ziet dat het om een stroopwafelcake gaat.
Super simpel en makkelijk en erg lekker bij een kop koffie of thee. Ik hoop dat jullie het een leuk en makkelijk idee vinden!

Q: Ken jij nog lekkere variaties met een cake? Deel je tip!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.