woensdag 11 januari 2012

Hotspot: Fris! sieraden

Fris! is een kralen en sieraden winkel, en is gevestigd in de mooiste en gezelligste straat van Groningen (al zeg ik het zelf), de Folkingestraat. Het is een winkel dat losse kralen verkoopt en handgemaakte sieraden. Naast de kralen en sieraden kun je in de winkel terecht voor sieradenrekjes, tassen en cadeau artikelen. ze hebben unieke, hippe en handgemaakte sieraden en kralen. In de webshop hebben ze zowel een collectie handgemaakte sieraden als losse kralen aan! 

Fris! wordt gerund door twee ambitieuze zussen. Hier legt Claudia het ontstaan en het begin van Fris sieraden uit.

Zowel ik als mijn zusje Daniëlle hebben de HBO studie Small business & Retail management gevolgd in Leeuwarden en zijn in 2005 afgestudeerd.
Tijdens deze studie werden we steeds enthousiaster over alles wat met winkelen te maken had en creëerden we onze eigen ideeën over wat wij prettig vinden aan een winkel. Tijdens de studie hadden we nog geen concrete plannen om iets voor onszelf te gaan beginnen, misschien ooit "later". Na beiden aan het werk te gaan als bedrijfsleider van verschillende winkel hebben we de nodige ervaring opgedaan wat betreft het leidinggeven en het retailvak. 
Via een oud collega kwam ik in aanraking met het maken van sieraden. Ik ben begonnen met het maken van een ketting en had Daniëlle ook al snel besmet met het virus.
Al snel kwamen we met het idee om onze eigen webshop te gaan openen. Puur omdat we het leuk vonden om onze spulletjes te gaan verkopen en om te zien of we onze studie ook hier op konden toepassen.
De webshop hebben we zo'n 2 jaar gehad en was voor ons niets meer als een leuke hobby.
Onze beide ouders zijn altijd ondernemer geweest en we begonnen zelf ook na te denken over een eigen winkel.
Je loopt dan wel eens door de stad en ziet dan een leeg pand en gaat eerst samen dagdromen over wat wij er mee zouden doen.
Na een periode kwamen we met concrete plannen en vonden per toeval een prachtig pand in de Folkingestraat.
Dit was onze kans, als we dit niet deden waren we gek!
Ondernemersplan gemaakt, makelaar ingeschakeld en binnen een paar dagen hadden we het pand!
In september 2010 is Fris! geopend. Fris! is winkel vol hippe hebbedingetjes! Waar je ook kijkt, zie je trendy zelfgemaakte sieraden, zeepkettingen, modeaccessoires en kado-artikelen. De keuze aan kralen is hier reuze: in alle soorten en maten en vooral alle kleuren van de regenboog. Tip: ook leuk om daar zelf mee aan de slag te gaan! Elke week vind je hier nieuwe sieraden en andere bijzondere artikelen. Dankzij de vriendelijke prijzen kun je hier leuk slagen, en vind je ook altijd wel een geschikt cadeautje voor elk budget. Omdat wij de trends op de voet volgen,kunnen zij heel snel en makkelijk hippe sieraden maken die bij de laatste mode past.  
Sfeer:  Fris! is een kleine knusse winkel, maar wel lekker licht. Het interieur bevat veel stoer steigerhout,gecombineerd met roze en wit. Veel vrouwen (vooral studentes en toeristen) komen hier graag even een kijkje nemen. Bij de toeristen zijn vooral de Delftsblauwe sieraden erg populair.  
Bijzonderheden:  Wil je zelf aan de slag gaan? Vraag dan eens naar de workshops sieraden maken! De Folkingestraat is een gezellige straat met allemaal hele verschillende winkels, met stuk voor stuk een origineel aanbod. 

In de winkel kijk je echt je ogen uit. Overal waar je kijkt zie je kralen, kettingen, armbanden en benodigdheden voor het maken van sieraden. Heerlijk om te zien en mijn moeder en ik begonnen al direct te roepen dat we wel een keer lekker uren aan de tafel konden gaan zitten met een lekkere pot thee.
Overal om je heen zie je bakjes met kralen en nog meer kralen, een heaven van kralen. Ook zie je andere accessoires zoals tassen, sjaals en leuke hebbedingen. 
De winkel is echt het bezoeken waard als je een keer in Groningen bent.
Fris! Sieraden
Folkingestraat 12c
9711 JW, Groningen
Nederland
Tel: 050 - 3110338 begin_of_the_skype_highlighting            050 - 3110338      end_of_the_skype_highlighting

Openingstijden:
Maandag: 13.00 - 18.00
Dinsdag: 10.00 - 18.00
Woensdag: 10.00 - 18.00
Donderdag: 10.00 - 21.00
Vrijdag: 10.00 - 18.00
Zaterdag: 10.00 - 17.00

Woon je niet in de buurt van Groningen maar wil je wel naar hun mooie sieraden en kralen kijken,
neem dan zeker een kijkje op frissieraden.nl. Ze hebben een minimale besteding van €7,50 maar dan wordt het pakketje ook gratis verzonden.

Q: Hoe en waar bewaar jij je sieraden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.