donderdag 2 februari 2012

Camera crisis (kan niet kiezen)

De laatste tijd kriebelt het steeds meer. Een nieuwe camera, maar wat voor één. Ik moet direct even bekennen dat ik niet echt een nieuwe camera moet hebben, maar ik wil mij wel oriënteren naar een nieuwe. Dit omdat mijn video camera niet alles meer is en mijn fotocamera het nog prima doet, maar ik niet altijd tevreden met over het kwaliteit. Ik heb twee camera's op het oog en ik heb jullie mening nodig.


Canon Eos 1100D:
Deze camera zou dan mijn eerste spiegelreflexcamera worden. Dat schrikt mij toch altijd een beetje af. Het lijkt me super gaaf maar oh zo eng. Ik ben echt iemand van snel gemakkelijk en het liefst niet te veel gebruiksaanwijzing lezen en ik heb het gevoel bij een spiegelreflexcamera het gevoel dat ik heel veel ervoor moet weten. Maar ja kom op! je hebt er wel een spiegelreflex voor. En dat kriebelt toch wel bij mij voor het heb gehalte. 

De camera is met een 18-55mm lens ongeveer €400. Dit is de goedkoopste van de twee en een paar spiegelreflexcamera kenners zeiden dat dit een mooi instap model is.
Sony Nex-5:
Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op deze camera, en ik ben niet de enige. Robert zit namelijk ook de hele tijd naast me als ik naar camera's aan het kijken ben en zegt elke keer :"deze is wel erg leuk hé."  
Het is een reflexcamera, dit is een stapje minder als een spiegelreflexcamera. Dit merk je echter niet aan de kwaliteit van de foto's en filmpjes. Elke keer als ik dingen over deze camera zie of lees wordt ik meer verliefd. Het filmen in HD is echt super in mijn ogen, en de foto's zien er uit alsof ze met een spiegelreflexcamera zijn gemaakt. 

Het leuke is dat je bij deze ook lenzen kan wisselen en hier super handig een flitser opgezet kan worden die bijgeleverd wordt. Als ik voor deze zou kiezen heb ik nog twee keuzes. Je hebt namelijk de Nex-5 en de Nex-5N. De Nex-5N is de net iets nieuwer en heeft net iets meer van alles, dus ook de prijs. De prijs van de Nex-5 zit rond de €440 en de Nex-5N ronde de €590. En ja dan ga ik toch sneller voor de goedkopere denk ik ...Oh oh oh... wat een twijfels allemaal. Ik wil graag van jullie weten wat jullie mening hierover is en wat jullie er van vinden. Ga er niet direct vanuit dat ik volgende week een nieuwe camera heb, maar eerder over één of twee maanden.

Q: Voor welke van de twee zou jij gaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.