vrijdag 17 februari 2012

Gezond slank met Dr. Frank – Het Boek


Ik vertelde jullie van de week al dat ik ben begonnen aan het Dr. Frank dieet. Om een goede start te maken heb ik het basis boek van Dr. Frank gekocht. ‘Gezond slank met Dr. Frank’. Dr. Frank heeft totaal drie boeken gemaakt en dit is het eerste boek. Ik gebruik dit boek nu volledig en ga helemaal uit van het boek. En omdat ik merkte dat veel mensen niet precies weten wat voor boek het is en dit wel graag willen weten, vertel ik jullie daar vandaag iets meer over.

Het principe van het Frank dieet is heel simpel. De meeste succesvolle aanpak is een combinatie van een caloriebeperkt dieet met meer bewegen. Het Frank dieet is gebaseerd op eiwitten en forse caloriebeperking. Hierover wordt veel geschreven in het boek. Er wordt duidelijk uitgelegd waarom dit gedaan wordt, hoe het allemaal werkt en wat je ervoor moet doen.

Wat ik heel goed vind, is dat er veel besproken wordt over hoe het dieet werkt en wat het met je lichaam doet. Ook staat er duidelijk in vermeld dat het aan de vijf belangrijke voorwaarden voldoet. Kort gezegd zijn dit de vijf regels:
  1. Het dieet moet alle belangrijke bouwstoffen leveren die het lichaam nodig heeft.
  2. Het dieet moet resultaat opleveren.
  3. Het dieet moet verzadigd werken.
  4. Het dieet moet lekker zijn en het moet passen binnen het voedingspatroon zoals we dat in Nederland gewend zijn.
  5. Een dieet moet een gunstig effect hebben op hart- en bloedvaten en moet helpen een aantal vervelende ziekten te voorkomen.

Het boek geeft ook heel duidelijk aan dat je veel moet afwisselen omdat het dan beter vol te houden is. Ook moet je naar je verzadigingsgevoel luisteren, want als je echt trek hebt mag je gewoon een snack nemen. Als het maar in het dieet past.
Het boek geeft veel motivatie- en beweegtips en deze staan random door het boek heen. Erg leuk om te lezen en het geeft je best een boost.

Er staan een aantal weekmenu’s in het boek die 3 maaltijden per dag voor een hele week geven. Voor die week staat er een lijst met boodschappen. Dit vind ik erg prettig, want zo kun je voor een hele week aan boodschappen doen en kun je gewoon letterlijk uit het boek koken. Dit vind ik erg prettig voor de eerste paar weken. Zo hoef ik er niet heel veel bij na te denken. Na een tijd kun je zelf makkelijk met de menu’s variëren.
Het ontbijt is voor één persoon en de lunch en diner is voor twee personen. Je partner kan gewoon mee-eten met het dieet en kan als aanvulling dan aardappelen,rijst of pasta er extra bij nemen. Dit staat ook netjes vermeld in het boek. 
Heb je niet veel tijd, dan staan er ook makkelijke snelmenu’s in. Dit is exact hetzelfde als de normale weekmenu’s alleen hebben deze een kortere bereidingstijd.

Ik kan het boek echt aanraden voor mensen die ook het Dr. Frank dieet willen gaan doen. Het boek maakt het echt een stuk makkelijker. Ook als je nog niet weet welk dieet je wilt gaan doen, kan ik echt aanraden om dit boek eens te gaan bekijken in de winkel.
Ik zal jullie binnenkort ook uitgebreid uitleggen hoe het Dr. Frank dieet werkt, en wat je wel en niet mag.

ISBN: 9789048805280 , 168 pagina’s
Adviesprijs: €19,95

Q: Kan een boek jou steun geven?

1 opmerking:

  1. Het lijkt me een heel fijn dieet! Helaas kan ik er als vegetariër weinig mee, net als Sonja Bakker en het AD dieet. Ik vind het vooral bij de lunch moeilijk.. Hopelijk werkt het bij jou echt goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.