dinsdag 7 februari 2012

Hotspot: Fish&Feed

Sinds januari 2012 is er iets totaal nieuws gekomen in Groningen, Fish & Feed. Het is nog tamelijk nieuw in Nederland, en helemaal in Groningen. Visjes die aan je voeten knabbelen om zo een zacht en verzorgd huidje te krijgen. Ik had zoiets nog nooit gedaan en ik vond het daarom best spannend en erg leuk om eens te proberen. Ik ben samen met twee vriendinnen bij Maurice (de eigenaar) langs geweest om zo het Fish & Feed gevoel te ervaren.
Fish & Feed is de eerste in het noorden waar je je voeten kunt laten behandelen door de Garra Rufa vis. Deze visjes hebben geen tanden en daardoor geven ze een relaxed en ontspannen gevoel geven. Doordat de Garra Rufa vissen in bronnen opgroeien maken de vissen een geneeskrachtig enzym aan, genaamd; “Ditranol”. Dit enzym scheiden zij af tijdens het “knabbel-proces”. Dit maakt de Garra Rufa vis zo uniek.


De vissen zuigen voorzichtig aan de huidarealen en verwijderen zo de in overmaat geproduceerde huidschilfers en dode huidcellen van de opperhuid. Hierbij laten ze de onderhuid onberoerd. behandelingen zijn tevens geschikt voor acné, huidirritatie, droge huid en huid verjonging. Deze behandelingen voelen aan als een zachte masserende huidpeeling, waardoor de bloedsomloop en zenuwstelsel worden gestimuleerd en het lichaam ontspant.
Eigenaar Maurice vertelde mij het verhaal hoe hij op het idee is gekomen en hoe hij dit waar gemaakt heeft. Het verhaal van Maurice:
Ik was vorig jaar september met mijn vriendin op vakantie naar Gran Canaria, aldaar hebben wij dus voor het eerst genoten van een Garra Rufa Fish Spa. Ik vond deze ervaring en het concept zo leuk dat ik er iets mee wilde doen. Ik ben hiervoor 3,5 jaar als bedrijfsleider werkzaam geweest in een restaurant en had altijd al de droom om iets voor mezelf te beginnen. Maar ik wilde er wel zeker van zijn dat het iets nieuws, verfrissends en unieks was. En ik denk dat ik daarin wel geslaagd ben.

Toen ik na de behandeling in Gran Canaria terug kwam in ons hotel heb ik gelijk gekeken of er al een bedrijf was die deze behandelingen aanbood in Groningen. Dit was niet het geval, waardoor mijn enthousiastme alleen maar groeide. Bij aankomst in Nederland heb ik er gelijk werk van gemaakt en heb een bezoek gebracht aan Garra Rufa Europa, dit is de officiële leverancier van deze speciale soort vis in de benelux. Na een gesprek met hem te hebben gehad en de nodige "know how" had verkregen, besloot ik op zoek te gaan naar een pand in Groningen. Bij toeval kwam ik bij dit pand aan het Gedempte Zuiderdiep die vanaf 01-11-2011 vrij kwam. Na het contract getekent te hebben was ik de trotse eigenaar. Na de nodige verbouwingen en aanpassingen ben ik 02-01-2012 open gegaan.

Nu, na de nodige klanten te hebben gehad word mijn enthousiasme wederom alleen maar groter. Ik krijg alleen maar positieve reacties en de mensen staan na het gegiegel van het eerste gevoel versteld van hun zachte voeten en de werking van de vissen. Dus we gaan lekker door en hopen dat iedere Groninger straks geniet van de Fish&Feed® footspa!
Maurice praat heel enthousiast over zijn zaak en over de ideeën die hij allemaal nog heeft. Zo komt er misschien op de bovenverdieping een schoonheidsspecialiste die dan aanvullende behandelingen geeft i.c.m. de visjes. Of iets met kleine tapas hapjes want het is niet voor niks "feed" i.p.v. "feet". Erg leuk om al die ideeën te horen en het zou leuk zijn als Maurice dit zou gaan doen.


Hierboven zie je een video van een kleine sfeerimpressie en eerste reactie van mijn vriendinnen die er als eerste met hun voeten in gingen. 
De behandeling begint al bij binnenkomst, je wordt vriendelijk ontvangen en je jas en tas worden netjes weggelegd. Je krijgt koffie of thee en je mag plaats nemen op een stoel. Je voeten worden netjes ontsmet ( dit ivm kledingpluisjes en verzorgingsproducten zoals bodylotion). Daarna mag je je voeten in de bak met visjes doen en voor de rest hoef je helemaal niks meer te doen. Je kunt zelf kiezen hoe lang je een behandeling wil. Na de behandeling worden je voeten afgedroogd en krijg je nog een lekkere verzorgende crème om zelf je voeten mee in te smeren. Daarna is de behandeling afgelopen en krijg je een kleine goodiebag mee met daarin pepermuntjes of een Labello.
Ik vind het een leuke aanwinst voor de stad Groningen en daardoor heb ik hier ook een Hotspot van gemaakt. 
Uiteindelijk hebben wij bijna een uur met onze voeten in het water gezeten. Mijn voeten voelden echt zijdezacht aan. Ik had op mijn voet een droog plekje door het koude weer en twee dagen na de behandeling was die zo goed als verdwenen. 

Mijn vriendin vond het gevoel heel erg kietelde en kon er ook niet goed naar kijken, mijn andere vriendin zei dat het net voelde als bubbelbad belletjes die langs je voeten gaan. Ik kon me in het bubbelbad belletjes goed vinden en vond het af en toe ook iets aanvoelen als (pijnloze) elektrische schokjes. Ik merkte wel dat als een aantal visjes elke keer op dezelfde plek sabbelen ,bijvoorbeeld bij je nagelriemen, het een beetje een zeurderig gevoel gaf omdat ze elke keer op dezelfde plek zaten. Mijn vriendinnen hadden dit niet, dus dat is dus ook weer erg persoonlijk. 
Prijzen van de behandelingen:
- 15 minuten €15
- 30 minuten €30
- 45 minuten €45
- 60 minuten €60

Fish & Feed Groningen
Gedempte Zuiderdiep 142
9711 HN Groningen
Tel: 050-2805999

Ik vind het een erg leuke ervaring en wij waren met zijn drieën van mening dat we dit zeker nog eens vaker gaan doen. Het is een gezellige bezigheid en je ontspant tegelijkertijd. Wat ook erg leuk is, Fish&Feed werkt op dit moment samen met Pocketdeals. Download pocketdeals op je telefoon (met Itunes of Android ) en krijg zo 50% korting op je behandeling. 

Q: Heb jij al eens een Fish behandeling gehad? En wat vond je er van?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.