donderdag 23 februari 2012

Kruidvat - Q10 lijn

Een tijdje geleden kreeg ik van Kruidvat een aantal producten van het Kruidvat eigenmerk Q10 lijn. Deze producten zijn speciaal geschikt voor vrouwen tussen de 30 en 40 jaar. Nu ben ik net begin twintig en vond ik het dus niet helemaal fair om deze producten te testen. Daarom heb ik mijn moeder gevraagd. Mijn moeder is net begin 40 en daardoor valt zij meer in de leeftijdscategorie dan dat ik dat doe. Mijn moeder vertelt wat zij van deze producten vind.


Silja vroeg mij een paar producten te testen aangezien deze geschikt waren voor de iets rijpere huid. Het ging hier om de dag crème en het serum, eigenmerk van Kruitvat. Ik heb de producten ongeveer 4 weken getest, en zal hier mijn bevindingen met jullie delen.
De dag crème :
Het eerste wat mij opviel was dat de dag crème een dikkere volle en romige structuur heeft met een aangename geur. Bij het aanbrengen van de crème verdeeld deze gemakkelijk over de huid. Het trekt niet heel erg snel in de huid en bij mij blijft de huid daardoor iets vetter aanvoelen. Dit kan er voor zorgen dat de foundation iets minder goed/lang blijft zitten. Voor de vrouwen die geen foundation gebruiken is dit geen probleem, en zal het juist zorgen voor een mooie “gloed/glans” op de huid.
Voordelen van de dag crème :
Voordeel is dat je huid de hele dag aangenaam aanvoelt, en niet trekkerig aan voelt. Je hoeft het dus tussendoor niet opnieuw aan te brengen. Het is een low-budget product wat natuurlijk altijd fijn is.
Het is makkelijk verkrijgbaar. ( Altijd fijn als je een product hebt gevonden dat je goed bevalt, en je het ook makkelijk weer kunt halen als het op is, en er niet b.v. een uur voor hoeft te rijden omdat het maar op beperkte plaatsen te verkrijgen is ).
Het serum :
Het serum zit in een ampul en dit zorgt er voor dat je product beter beschermd is tegen invloed van buitenaf zoals b.v. ontwikkeling van bacteriën. ( wat wel sneller zal gebeuren als iets in een potje zit, en je het product er met je vingers uit haalt, i.p.v. met een schone spatel ) Bij het serum was ik blij verrast. Wat als eerste opvalt is dat het heerlijk zacht aanvoelt zodra het uit de ampul komt. Het is aangenaam vloeibaar en verdeeld zich makkelijk. Het brengt daardoor ook zeer fijn aan. Verder merkte ik dat je er maar weinig van nodig hebt. Ook hiervan is de geur weer aangenaam. Wat ik persoonlijk weer iets minder vind, is dat ook het serum redelijk vettig is, waardoor het minder snel door de huid wordt opgenomen.
Voordelen van het serum :
Voordeel hierbij is ook weer dat het de hele dag aangenaam aanvoelt, en jij huid daardoor dus niet trekkerig aan voelt. Verder is het ook bij het serum niet nodig om het tussendoor opnieuw aan te brengen. Tja, en dat het dus een low-budget product is, is natuurlijk altijd fijn ;-D En ook hiervoor geld weer dat het makkelijk verkrijgbaar is. ( groot pluspunt voor mij ).
De Reinigingsdoekjes:
De doekjes zitten in een handige verpakking en bevatten 25 stuks. De doekjes voelen prettig aan en geven een fris gevoel. Ze reinigen de huid prima als je niet te zware make-up draagt. Bij zwaardere make-up krijg je het er niet helemaal goed af. Natijd voelt de huid een beetje trekkerig dus heb je wel een dagcrème nodig. Ze zijn prettig om je even lekker op te frissen, maar voor een totale make-up verwijderen zijn ze niet helemaal optimaal.

Dus nog even in het kort
De dag crème :
- Licht vettig
- Trekt niet heel snel in
- Als nacht crème
- Aangename geur
- Verdeeld  makkelijk over de huid
- Voor de iets rijpere huid

Het serum :
- Weinig van nodig
- Redelijk vettig
- Trekt niet heel snel in
- In ampullen
- Aangename geur
- Voelt heel fijn aan op de huid
Ik heb zelf een vochtarme / gemengde huid, en voor mijn huid was de crème niet helemaal geschikt. Ik merk namelijk dat mijn huid  hierdoor een teveel aan voedingsstoffen krijgt.
Mijn huid heeft namelijk geen gebrek aan voedingsstoffen, maar kan altijd wel extra hydratatie gebruiken.
Bij “overvoeding” begint mijn huid een teveel aan talg te produceren waardoor ik meer last van puistjes krijg in de “T-zone” van mijn gelaat. Door de dikke, volle romige structuur heb ik het idee dat de dag crème ook wel lekker als nacht crème aan zou voelen. Voor iedereen die een huid heeft welke wel wat extra voeding kan gebruiken is het zeker de moeite waard om de crème en het serum eens te gaan proberen.

Pijzen:
- Dagcrème €3,99
- Serum Drops €2,59
- Gezichtreinigingsdoekjes €2,49

Have a Beautyful life,
XO-Jill


Ik wil mijn moeder heel erg bedanken voor het testen en het schrijven van dit artikel. Alle credits gaan naar haar! Mijn moeder doet dit voor haar plezier en daarom waardeer ik het als er niet negatief op gereageerd zou worden. Thanx en have a nice day, Silja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.