maandag 13 februari 2012

Mijn strijd tegen de Kilo's - Het begin


Vandaag iets totaal anders dan jullie gewend zijn van mij. Ik heb er ook heel lang over getwijfeld of ik dit wel hier (op sillysilsil.com) moest plaatsen of dat ik er iets apart voor moest maken. Na lang nadenken heb ik toch besloten om jullie mee te nemen in mijn gevecht tegen de kilo’s. Want sillysilsil.com is niet alleen beauty, het is ook lifestyle en heeft een persoonlijke tintje. En ik ben de site twee jaar geleden begonnen voor mijzelf en dit doe ik dus ook voor mijzelf. Ik ben vandaag serieus begonnen met afvallen en hier wil ik regelmatig een verslag/dagboek van maken. Dit ga ik zeker niet dagelijks doen. Waarschijnlijk wordt het iets wekelijks, maar pin me er niet aan vast. Soms zullen de stukken kort en krachtig zijn, soms zullen ze lang zijn en vertel ik veel meer. Het zal soms erg persoonlijk worden, want afvallen is gewoon een strijd die ik nu eens wil gaan winnen. Ik hoop dat ik met mijn gevecht tegen de kilo’s ook meer mensen kan helpen en motiveren. En houd je niet van dit gedoe, dan kan ik je zeker aanraden om niet verder te lezen.


Ik ga vanaf vandaag het dr. Frank dieet beginnen. Ik wilde al begin dit jaar beginnen maar er was elke keer wel weer een excuus waarom ik nog niet hoefde te beginnen. Ik vond het ook niet heel er om op dieet te gaan, maar wilde eigenlijk wel beginnen. Maar voor je het weet ben je alweer een maand verder, want het is nu al half februari. Waarom nu, waarom begin ik nu ineens zo op deze 13 februari. Want deze dag heeft niets speciaals, maar afgelopen week gebeurde er wat waardoor ik emotioneel brak en doorhad dat het niet verder kon zo.

Ik voelde me de afgelopen weken al niet helemaal top. Beetje verkouden, lichte oorontsteking en gewoon een beetje een winterdipje, en dan vooral met mezelf. Mijn vriend had het al wel een beetje door en liet me daarom soms lekker een keertje in bed liggen zodat ik Noah niet hoefde klaar te maken.

En toen gebeurde het, afgelopen vrijdag 10 februari. Ik had mijn portfolio gesprek op school en mijn lerares vertelde mij dat ik de toetsen gehaald had en vroeg of alles verder goed ging. Alles ging perfect zei ik (ga mijn lerares toch niet vertellen dat ik een dipje heb? Alles gaat ja goed op school) We spraken nog even over afvallen omdat dat ook altijd bij haar een strijd is. Ze weet er veel vanaf omdat ze zelf begeleidster o.i.d. voor Weight Watchers is geweest. Het gesprek deed me niet heel veel maar was vooral informatief en leuk om er even over te kletsen.

 Maar toen kwam het. Omdat het de laatste dag van de periode was gingen we met de klas klimmen in Bjoeks . Bjoeks heeft de hoogste klimtoren van Nederland en ik denk dat iedereen die in of om Groningen wel weet wat het is.  Ik wist dat ik toch waarschijnlijk niet mocht klimmen ivm mijn gewicht, maar helpen wilde ik zeker wel. Daar aangekomen waren we maar met een paar en mocht ik meehelpen met het zekeren. Bij de uitleg over hoe je het tuigje aan moest doen zag ik de bui al een klein beetje hangen. Het grootste tuigje wat ze daar hadden paste ik niet. Ik kreeg hem wel aan, maar dan moest ik zo erg mijn buik inhouden dat het echt geen pretje was. Ik kon wel janken, maar dan ook echt janken. 

Ik had het er net voor die les met mijn leraar over gehad dat ik vier jaar geleden nog geklommen had en dat ik het zo leuk vond, alleen dat tijdens en na mijn zwangerschap mijn gewicht gewoon totaal uit de hand gelopen is. En dit tuigje bevestigde dit nog eens extra. Kon ik vier jaar geleden nog leuk klimmen, paste ik het tuigje niet eens meer. Er knapte iets in mij en oh wat had ik het daar moeilijk om mijn tranen binnen te houden. Ik heb nog even geholpen met aanwijzingen geven, maar ben kort daarna weg gegaan en heb de bus gepakt en ben regelrecht naar de stad gegaan. Ik ben naar de boekhandel gegaan en heb daar direct het “Gezond slank met Dr. Frank” boek gekocht.

Zo dacht ik, en nu is het afgelopen! Waar ik normaal gesproken eerst op Marktplaats zou kijken voor een boek, heb ik het nu gewoon direct gekocht. Het moet dacht ik. Dan maar wat extra geld uitgeven, maar afvallen ga ik. Thuisgekomen heb ik mijn vriend gebeld om even flink een potje te janken. Toen hij thuis kwam hebben we alles goed doorgenomen en afgelopen zaterdag zijn we met een boodschappen lijst naar de winkel gegaan om daar voor een week aan eten in te slaan.
Het Dr. Frank boek heeft vele week menu’s en mijn lerares gaf al aan dat dat misschien wel wat voor mij was, omdat ik er niet bij na hoefde te denken en gewoon koken volgens de dagmenu’s . Niks tellen niks extra’s , alleen volgens het week menu koken.  Nu moet ik wel zeggen dat ik niet zo naar de winkel ben gelopen en voor het Dr. Frank boek gekozen heb. Ik wilde al veel eerder met dit dieet beginnen. Mijn opa en oma hebben dit gedaan en het lijkt op het Atkins dieet wat ik al eens eerder gedaan heb.

Zo mijn hart is gelucht en ik hoop dat het niet een te beladen stuk tekst voor jullie was. Ik zal binnenkort even laten zien wat het Dr. Frank boek precies is en wat het dieet precies inhoudt. Ook laat ik jullie natuurlijk mijn resultaten weten. Ik zal een apart kopje/linkje maken zodat daar automatisch alle dieet gerelateerde artikelen in komen te staan.

En laat ik heel duidelijk melden dat ik het afvallen puur en alleen voor mezelf doe. Ik doe het om mij beter te voelen en meer te kunnen. Ik heb nu gemerkt dat mijn lijf mij van vele dingen beperkt en dat wil ik niet meer! Ik kan ook iedereen aanraden die wil gaan afvallen of aan het afvallen is om dit voor zichzelf te doen, zodat je je er beter door voelt en niet omdat anderen er iets over te zeggen hebben. 


1 opmerking:

 1. Hey silly!

  Ik heb nog nooit een reactie geplaats (maar lees wel alltijd mee) maar vond het nu wel nodig ik wou je namelijk laten weten dat ik super trots op je ben dat je het gevecht aan gaat! Ik ben zelf ook "te zwaar" en probeer ook van alles om er van af te komen en weet dan ook hoe moeilijk het is.

  Ik vind het dan ook super dat je ons hier van op de hoogte breng en we met je mee kunnen leven! Ik hoop zo voor je dat dit gaat werken want dat verdien je! Ik heb er vertrouwen in dat je t kan want je lijkt me een super sterke vrouw!

  Als je nog wilt gaan sporten (want natuurlijk wel goed is)
  zijn kangoo jumps wel leuk om te proberen (sherena van beautylab.nl heeft ze ook) ik heb ze zelf al een tijdje en door het af en toe een uurtje te doen (met de sneeuw ging het wat moeilijk) ben ik wel al 7 kilo kwijt!

  Hou ons op de hoogte!
  Xxx
  Dennis (een jongen op je site!)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.