dinsdag 21 februari 2012

Mijn strijd tegen de Kilo's - Week 1

Afgelopen week was voor mij de eerste week van mijn Dr. Frank dieet. Aangezien jullie allemaal al erg benieuwd waren en ik ook regelmatig een verslagje uit wil brengen laat ik vandaag weten hoe het afgelopen week gegaan is. Jullie reacties op mijn eerste artikel over mijn strijd waren echt overweldigend en erg hartverwarmend, het gaf me echt een boost. Ik hoop ook dat jullie me nu weer een boost kunnen geven.


Ik heb het niet heel moeilijk gehad deze week en dat komt deels ook omdat je vol goede moed begint met een nieuwe stap in je leven. Ik begon maandag en had het bij het ontbijt wel even zwaar. Ik houd niet van eieren, ik lust ze wel maar eet ze liever niet, en maandag stond als eerste op het menu een omelet met tomaat, ham en avocado. Ik begon vol goede voornemens mijn omelet te bakken en toen het voor me op tafel stond zag het er erg lekker uit. Zou ik dan misschien nu wel makkelijker eieren gaan eten?

Helaas, na een kwart te hebben gegeten kon ik niet meer. Ik kreeg een weeïg gevoel in mijn buik en dacht echt: als ik dit helemaal op moet eten hang ik boven de wc straks. Dus heb ik de omelet weggegooid en heb ik een bakje met kwark gemaakt. Dit mag ik ook tijdens het dieet hebben dus dat luchtte een stuk op.
Daarna ging het dieet de hele week geweldig. Alle recepten waren heerlijk en we hebben erg genoten van het eten. Je raakt er ook echt vol van en hebt echt een verzadigd gevoel. Je wil niet na een uur alweer trek hebben, en dat doen deze gerechten echt niet. De foto's hiertussen zijn ook foto's van een aantal gerechten die we deze week gegeten hebben, zowel ontbijt, middageten, diner als snacks.

's Avonds had ik er af en toe wel een beetje last van. We zijn allebei avondsnackers en tijdens primetime tv kreeg ik zin in dingen. Ik heb kon mezelf heel makkelijk afleiden met een lekker glas cola light wat lekker zoet was en voor mij echt een traktatie is nu. Ook heb ik één avond een klein beetje sashimi (rauwe zalm) met soyasaus gegeten. Heerlijk is het als je ergens zo van kan genieten, en je mag het ook nog hebben.
Robert en ik hadden één moment waar we het allebei erg moeilijk hadden. Mijn ouders kwamen zaterdag even langs en begonnen na een tijdje heerlijk over pizza's te praten. En dan echt gedetailleerd zodat het water je in de mond loopt. Niet bewust gedaan door mijn ouders natuurlijk, maar toen ze de deur uit waren riepen we alle bij: "Oh ik heb zo'n zin in pizza". Robert begon direct over zullen we ééntje bestellen, en ik dacht : ja dat wil ik wel. Maar zei direct tegen Robert: "Ben je gek geworden het gaat net zo goed, we zijn sterk en kunnen het." Toen ik de volgende dag wakker werd voelde ik me alleen nog maar sterker. "Yes ik heb het kunnen weerstaan", dacht ik.

Waar jullie natuurlijk het meest benieuwd naar zijn is wat ik natuurlijk ben afgevallen deze week. Nou niet schrikken, maar ik ben in één week 4.3 kilo afgevallen. Ja echt waar, ik stond er echt van te kijken. Nu moet ik wel zeggen dat ik meestal week van een dieet veel afval, dus dat zal volgende week zeker minder zijn. Maar ik ben super trots en het geeft me nog meer een boost om door te gaan.

Q: Hoe gaat het met jullie lijnen? 

3 opmerkingen:

  1. Knap gedaan meid!!!! Blijven volhouden! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wohoow, je bent echt al veel afgevallen, in amper 1 week! Ik kan nog veel van je leren ;) Die gerechtjes zien er trouwens ook superlekker uit...!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig hoor, vooral volhouden. Jullie mogen zeker trots zijn op jezelf! liefs jannet

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.