zaterdag 18 februari 2012

Silly's Kitchen #6 - Saté loempia's

Vele van jullie weten dat ik vanaf afgelopen maandag op dieet ben. Tijdens mijn dieet mag ik dit natuurlijk niet hebben maar omdat ik hem op mijn computer had staan wil ik het toch graag met jullie delen. Ik werd geïnspireerd om dit te maken door een vietnamees vrouwtje die in een kar satéloempia's verkocht. Het is de allereerste keer dat ik loempia's gemaakt heb, dus je ziet hoe makkelijk het is.

Je hebt maar twee ingrediënten nodig:
- Loempia vellen
- kip sate uit de diepvries
Simpel quick and easy.
Stap 1: Haal de saté uit de verpakking en haal de vlees stukjes van elkaar met een vork

Er zijn twee manieren om een loempia te vullen. Ik laat vandaag beide stap voor stap zien:
Methode 1:
Stap 2: Leg één loempia vel recht neer en leg in het middenonder (zie foto) drie á vier stukjes saté neer en vat satésaus.
Stap 3: vouw de loempia vel om het saté heen. Zorg dat je minimaal één keer er omheen gegaan bent zodat er geen saté meer los ligt.
Stap 4: Vouw de zijkanten naar binnen en druk ze lichtelijk aan.
Stap 5: Rol de loempia tot bijna het einde. Laat een klein uiteinde over en strijk deze in met een klein beetje water om het beetje te laten plakken.
Stap 6: Je loempia is klaar en kan in de oven.

Methode 2:
Stap 2: Leg de loempiavel in een ruit vorm neet en leg drie of vier stukjes saté met saus neer zoals op de foto hierboven.
Stap 3: Vouw eerst de onderste punt weer over de saté heen en vouw daarna de zijkanten naar binnen.
Stap 4: Rol de loempia tot bijna het einde en maak de randjes een klein beetje vochtig met water en rol hem door tot ie vastplakt aan de rol.
Als de loempia's gerold zijn kunnen ze gebakken worden. Dit kan gedaan worden in een wok met hete olie of in een frituurpan. Bak de loempia's tot ze mooi goudbruin zijn.
De loempia's zijn super simpel om te maken en erg lekker als snack. Zoals je op de foto hierboven ziet werkt de driehoek methode beter dan de horizontale methode. Bij de driehoek zit het allemaal nog mooi dicht en bij het horizontaal is het toch een beetje gaan loslaten.

De Loempia's zijn ook spot goedkoop want de loempiavellen kosten rond de €3,00 en daar kun je 40 loempia's mee maken. Dat komt neer op €0,075 per vel.
De saté stokjes kosten ongeveer per pakje van drie €0,40. Dat komt neer op ongeveer €0,14 cent.
Hebt dus voor €0,22 cent een loempia.

Het is zeker leuk voor als je visite hebt of als je iets homemade wil gaan trakteren. Eet smakelijk allemaal!
Q: heb jij nog een leuke loempia variant die je wil delen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.