donderdag 22 maart 2012

Head & Shoulders - Anti-Roos Shampoo

Het is in Nederland bekend dat veel mensen last hebben van schilfers op de hoofdhuid. Het heeft vele namen, maar in de volksmond noemen we het roos. Er is toch altijd een beetje een taboe op roos, en mensen vinden het vervelend om het er over te hebben en veel mensen vinden het vies of onsmakelijk. Je kunt er veel tegen doen, maar sommige mensen hebben het ongeluk dat ze er aanleg voor hebben. Ik heb er zelf ook last van en dat vind ik best vervelend.
Ik heb er al jaren last van en bij mij komt en gaat het met vlagen. Ik heb het gelukkig niet ernstig en het is bij mij dan ook alleen op het hoofd te zien tussen mijn haren. Dus op het eerste gezicht valt het niet echt op. Ga je dichtbij kijken dan zie je het wel duidelijk. Ik weet dat bij mij stress en slaaptekort de grootste oorzaak zijn, daar heb ik niet echt goede controle over. Ik heb in het verleden al eens Resdan (ook een anti-roos shampoo) gehad en dit werkte bij mij super. Er zat altijd alleen 1 nadeel aan. Voor een klein flesje betaal je ongeveer €13,-. Nu wilde ik wel graag iets goedkopers proberen wat ook goed voor mij werkt. Ik vond Head & Shoulders, deze is aanzienlijk goedkoper en heeft ongeveer drie keer meer inhoud.


Wat is Roos:
Hoofdroos is een zeer bekende vorm van schilfering, die wordt veroorzaakt door een gist die op de huid van ieder mens voorkomt. Als je last hebt van roos betekent het alleen maar dat de gist in kwestie bij jou wat meer aanwezig is dan bij andere mensen. De enige effectieve behandeling tegen roos is je haar regelmatig wassen met een goede anti-roosshampoo. Die zorgt ervoor dat de gist gedood wordt. 

Ik nam twee flessen mee omdat er een aanbieding was bij het Kruidvat. Volgens mij was de tweede fles voor de helft van het geld. Ik had een 2 in 1 classic , dit is een shampoo en conditioner in één. Ook nam ik een citrus fresh mee, deze is voor vet haar (wat ik bij warm weer en intensief sporten wel eens heb) maar ik nam hem mee voor de geur.
De 2 in 1 heeft een beetje een zoete, frisse geur en maakt je haar tevens ook nog eens een beetje zacht.
de Citrus Fresh heeft een lekkere frisse geur en is speciaal voor vet haar.  
Head &Shoulders geeft aan dat het vanaf de eerste wasbeurt al zou helpen. Dus was ik erg benieuwd of ze dit ook konden waarmaken. En ik ben serieus positief verrast. Wat een geweldig resultaat. Na de eerste keer wassen was al bijna alles weg en zag mijn hoofdhuid er rustig en erg gezond uit. Ik ben zo blij dat ik een goedkope variant gevonden heb die mijn hoofdhuid geweldig laat voelen. Verder verzorgt het mijn haar goed en gebruik ik alleen in de punten een andere conditioner om het nog iets zachter te maken. 

Ik zat eerst te twijfelen of ik hier een stuk over ging schrijven, omdat het niet iets is waar ik trots op ben ofzo, maar Head & Shoulders werk zo goed voor mij dat ik het jullie wel moet vertellen. 

Head & Shoulders is te koop bij o.a. Kruidvat en Trekpleister en kost rond de €5,- per fles. Regelmatig zijn er aanbiedingen dus hou de folders in de gaten.

Q: Vind jij dat er een taboe ligt op roos?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.