vrijdag 25 mei 2012

The Body Shop - vernieuwde Body Butters

Elke twee seconden wordt er ergens op de wereld één van verkocht. De body butter van The Body shop. Omdat het product zo'n succes is hebben ze het succes doorgevoerd. The Body Shop (TBS) heeft de  formule van de body butters hetzelfde gehouden en de verpakking juist veranderd. Zeven van de totaal dertien verschillende body butters hebben al een make-over gehad en ik laat jullie vier vandaag zien. Kijk mee naar de verschillende body butters en de daarbij behorende nieuwe verpakkingen. 

Ik wist al een tijdje dat de body butters een nieuwe look zouden krijgen en zag ze voor het eerst op het beauty with heart event van TBS  event. Op het event kon ik al een aantal geuren ruiken en ik mocht er een paar mee naar huis nemen. Ik gebruik al tijden de body butter van TBS het zijn dan ook mijn favoriet. Omdat ik regelmatig body producten thuis krijg kocht ik eigenlijk nooit meer butters van TBS en waren ze, op de chocomania, allemaal op. Thuis kwam ik er al snel achter dat ik wel erg dol was op de butters en ben ik een paar dagen na het event naar TBS gegaan en heb ik nog een aantal lekkere producten er bij gekocht. 
De vernieuwde verpakkingen zien er erg aantrekkelijk uit vind ik persoonlijk. Ik  hoorde al hier en daar dat sommigen de oude verpakking toch mooier vonden. Ik denk ook dat dit puur persoonlijk is.
Wat is er anders aan het nieuwe design?:

  • Bovenop staat een erg mooie foto afgebeeld van het natuurlijke ingrediënt van de butter.
  • De natuurlijke ingrediënten zijn gefotografeerd onder een vergrootglas om te laten zien hoe mooi ze zijn.
  • Het ingrediënt wordt beschermd omsloten door het logo, als symbool van TBS's principe 'Protect the Planet'.
  • De pot is mat, hierdoor is hij makkelijker vast te pakken en glijdt hij minder snel uit je handen.
  • Minder tekst op de label.
  • De pot is 100% recyclebaar en kan dus mee in de lokale plastic inzameling. 
Omdat TBS al zoveel goede dingen voor de planeet doet zouden ze eigenlijk iets anders met de lege potten moeten doen. Nu kunnen ze 100% gerecycled worden dus dat is ook al helemaal top, maar zou het niet veel beter zijn als je de potten weer kon inleveren bij TBS. Dit principe heeft Lush ook, als je (volgens mij) 5 lege potten inlevert mag je een masker uitzoeken. Zoiets zou TBS ook eigenlijk moeten doen. Zo kan TBS zijn eigen potten hergebruiken en bespaar je daar ook weer verpakkingsmateriaal. Het is maar een idee, maar ik denk dat het best goed zou kunnen werken. 

Nu de Body Butters zelf:

 
Moringa body butter: Op de bovenkant die je een mooie afbeelding van de Moringa bloem. De olie zelf wordt uit de zaden van de moringa peul gehaald uit Ghana. 
De body butter zelf is meer een crème en het lijkt een beetje op mayonaise. De geur vond ik in het begin niet helemaal mijn ding, maar ben er nu echt verzot op. Hij ruikt totaal anders dan in de pot en geeft een heerlijk subtiel bloemen geurtje af op het lichaam.
Sweet Lemon Body Butter: Van deze bovenkant word ik echt vrolijk. Een heerlijk geel citroentje. De verpakking alleen al doet mij aan de zomer denken. De citroenen in deze butter komen uit Italië en de citroen zaadolie wordt gebruikt voor deze butter.
Ook deze body butter is meer crème vormig.  Ook deze geur ruikt op de huid zoveel lekkerder dan in de pot. Heerlijk naar een fris citroenijsje op de warme zomerdag. Robert is ook fan van deze geur.
Mango Body Butter: Op de verpakking zie je een perfecte mango waar je direct je tanden in wil zetten. De mango zaad olie komt uit India.
Dit is toch ook wel één van mijn favorieten van de vier die ik nu heb. Het is een heerlijke warm zoete geur. Ook deze geur ruikt echt vele malen beter op de huid dan in de pot. De butter is ook in een wat meer crème vorm. 
Coconut Body Butter: Deze afbeelding van een kokosnoot vond ik persoonlijk een klein beetje tegen vallen. Het is nog steeds een mooie verpakking, maar het kan ook een andere ronde noot zijn en ik had de kokosnoot doormidden gesneden en dat op de voorkant gedaan. Met community fair trade organisch virgin kokosnoot olie van het eiland Samoa.
De kokosnoot body butter vind ik ook echt de structuur van een 'butter' hebben. Iets harder en dikker. De kokosgeur ruikt heerlijk op de huid, zeker ook weer beter dan in de pot.
Hier zie je de body butters naast elkaar en zie je dus het verschil van structuur per butter. Dit geeft mij altijd een teken dat het product ook echt natuurlijke producten bevat waardoor ze nooit gelijk kunnen zijn omdat de ene meer kokosvet bevat en de andere meer sheaboter.
Ik vind het ook erg goed dat TBS sinds een tijdje deze twee afbeeldingen op veel van hun producten doet. Ik geef ze groot gelijk, want veel van de producten die ze verkopen zien er ook heerlijk eetbaar uit. Zeker oppassen met kinderen dus. Ik heb mijn butters dan ook buiten handbereik van Noah, zodat ik zeker weet dat hij er niet aan gaat zitten.
The Bodt Shop speelt leuk in op de smartphone tijd waar wij in zitten. Achterop de verpakkingen staat een QR-code die je kunt scannen met een smartphone. Hierdoor krijg je kleine leuke weetjes over producten die TBS gebruikt heeft.
Zo ziet het er dan uit. Je kunt nog naar beneden scrollen en meer informatie vinden. Echt leuk om dit eens te proberen en te ontdekken.

Ik ben echt helemaal fan van de body butters en denk niet dat er snel andere merken zullen zijn die deze butters kunnen verslaan. Het zijn echt mijn favorieten en ik gebruik ze dan ook dagelijks.  Heel soms pak ik nog wel eens een butter van een ander merk, maar dat doe ik dan meer omdat ik wil dat hij op gaat omdat het anders weer zonde is.
De body butters zijn tot en met 6 juni in de aanbieding en zijn nu 20% goedkoper. De actie geldt zowel in de winkel als online.

De body butters hebben 200ml en kosten €15 per pot. 
Nu met de aanbieding kosten ze €12. Heb je de love your body kortingskaart dan gaat er nog eens 10% vanaf en kosten de butters nog maar €10,80. 

The Body Shop heeft op dit moment nog een leuke aanbieding. Bij besteding van €35 kun je een chocomania set t.w.v. €13 voor €1 erbij krijgen. Deze set bestaat uit een kleine scrub, een kleine butter en een kleine douchegel. Ik heb deze set er ook voor €1 bij genomen en ik kreeg er in de winkel zelfs een grote douchegel bij. *Hier* zie je een foto van het setje wat ik erbij kocht voor €1.

Q: Wat vind jij van de body butters van TBS? en welke geur is jou favoriet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.