zaterdag 2 juni 2012

Essence My Base - Make-up base


Ik gebruik steeds vaker een make-up base. Helemaal als ik de hele dag weg ben, bezig ben of tussendoor geen tijd heb. Als ik maar een half dagje weg moet doe ik dit zeker niet, maar als ik lang weg ben, wil ik er wel zeker van zijn dat mijn foundation en make-up de hele dag blijft zitten. Sinds Essence het assortiment gewisseld heeft zijn er een heel groot aantal producten nieuw in het schap gekomen. Zo ook de ‘my base’ skin perfection make-up base. Ik was erg benieuwd naar de kwaliteit van deze basis en testte hem voor jullie uit.

In eerste instantie lijkt de ‘my base’ in een tube te zitten waar je de dop vanaf draait en er dan een kleine hoeveelheid uit knijpt. Dit is echter niet zo. Zodra je de dop er afhaalt dit er een heel handig pompje op zodat je heel gedoseerd het product kan pakken.

‘My base’ is een basis die je onder je foundation , of andere mak-up , doet maar na de dagcrème aanbrengt.   Door de structuur van de basis komt er een heel dun egaliserend laagje op de huid die je foundation beter en langer laat zitten. Als je normaliter een foundation gebruikt merk je dat na een paar uur de foundation een beetje kan vervagen. De ‘my base’ zorgt er voor dat de make-up en foundation beter blijft zitten. De make-up smelt minder snel van de huid noem ik het altijd maar.
De ‘my base’ van Essence is perzik oranje van kleur en is redelijk vloeibaar.  Ik was in het begin erg bang dat hierdoor je een soort van oranje kleur onder je foundation bleef zien.  Dit is totaal niet het geval. Als je het aanbrengt op de huid kan het een beetje oranje ogen, maar zodra je het goed hebt uitgeveegd en er een foundation of poeder over hebt gedaan zie je er niks meer van.
Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Ik vind het erg prettig aanvoelen en totaal niet glibberig of dik op de huid zitten ( dat doet bijvoorbeeld die van Sephora een beetje) Het laat mijn make-up prima zitten! Kijk het is natuurlijk geen superlijm die je make-up de hele dag perfect laat zitten, maar mijn make-up blijft zeker langer zitten dan als ik geen basis draag.

Ik vind het zeker een aanrader voor zo’n leuke budget merk.  Ik heb de ‘gewone’ variant  van de basis, maar er ik ook nog een illuminating base. Deze heb ik zelf echter niet gepakt omdat ik hierdoor erg snel te erg glim. Maar ik denk dat hij qua struktuur en werking hetzelfde is als de gewone.

De Essence my base is verkrijgbaar bij een Kruidvat of Trekpleister bij jou in de buurt en kost € 3,79  in een verpakking zit 20ml.

Q: gebruik jij een basis onder je make-up ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.