zaterdag 9 juni 2012

Travel verslag: La Coruna, Spanje

Alweer twee weken geleden was ik op persreis naar (L)a Coruña. La Coruña is een stad in het noordwesten van Spanje en ligt helemaal in het topje tegen de Atlantische oceaan aan. We vlogen vanaf Amsterdam met de Spaanse budget maatschappij Vueling. Vandaag laat ik zien hoe ons weekend is verlopen en wat wij hebben gedaan. Binnenkort komt er nog een artikel over de stad en de geschiedenis er van. 

 Wij verbleven in heZenit Coruña Hotel en bij binnenkomst stonden we al vermeld op het bord in de receptie. 
Na een lunch zijn we een tour langs de promenade gaan doen met een busje. Zo nu en dan stopte we op en konden we wat foto's maken en werd er wat verteld. Hier zie je de toren van Hercules in de verte.
Panoramische lift op de Monte de San Pedro. Prachtig uitzicht op militaire geschiedenis.
Overblijfselen van de strijdlustige La Coruña van vroeger.
Geweldig uitzicht over zee. Het is een soort openbare park waar iedereen zijn kleedje neer kan leggen. Het lijkt er net een golf baan, want het gras is er perfect!
 Maria Pita Paleis, het gemeentehuis van La Coruña.
Dit is eigenlijk de denkbeeldige scheidingslijn van tijd. Spanje zit in dezelfde tijdzone als Nederland, maar eigenlijk is een gedeelte een uur eerder ( zoals in Engeland). Hmmm... sta ik nu een uur eerder of een uur later.
 Maria Pita, een strijdlustige vrouw die bekend werd om haar actieve rol in de verdediging van de stad La Coruña.
 Abica is het tapas restaurant waar we de eerste dag heerlijk gegeten hebben.
Verschillende gerechtjes die we voorgeschoteld kregen. Alles was heerlijk. Links onderin zie je koeientong. Ik had dit nog nooit geproefd. Ik kan jullie zeggen dat het echt lekker smaakt. Het is ontzettend zacht en smelt bijna op je tong.
De stad staat vol met bouwwerken van verschillende stijlen.
De volgende ochtend kregen we een rondleiding door het oude stads gedeelte van La Coruña. Hier bezochten we o.a. een vismarkt.
Wat erg opvalt is dat er overal door de stad deuren zijn met dit soort deurkloppers. Heel erg gaaf vind ik ze lijken.
Tijdens de tour door het oude stadsgedeelte gingen we ook langs veel boutiekjes. Nou ben ik niet echt een fashion shopper, maar ook ik vond het zeker leuk om even een kijkje te nemen. 
Zo vond je leuke verborgen schatten. Goedkope Isabel Marant of Vivian Westwood kleding en accessoires, en dit zijn nog maar twee voorbeelden.
Ook gingen we langs een authentieke vleeswinkel. Hier hingen tientalle parmahammen. Mijn vader is slager en heb al veel op vlees gebied gezien, maar ik was hier wel van onder de indruk.
's Middags zijn Serena , Laura en ik naar Marineda City.
Marineda City is de op twee na grootste (3e) winkelcentrum/mall van Europa. Dit wisten wij van te voren niet, maar we hebben onze middag goed kunnen vullen met alle leuke winkels die er waren. Marineda City staat aan de rand van La Coruña en ernaast vind je een Ikea. Met de taxi van het centrum naar het winkelcentrum is ongeveer €6,-
Er zijn zoveel verschillende winkels, voor iedereen is er wel wat. Ik wilde meer foto's maken van de winkels die er aanwezig waren, maar helaas mochten we geen foto's maken. Deze foto's heb ik al snel en sneaky gemaakt ;)

Wisten jullie dat de aller-aller-allereerste Zara in La Coruña staat. Zara komt hier vandaan, dus je begrijpt wel dat La Coruña echt vol met leuke kledingwinkeltejs staat.
Heerlijk frozen yoghurt... Mijn nieuwe zomerse snack.
Daniël, onze reisleider van La Caruña tijdens de persreis. Hij wist erg veel te vertellen over de stad en kon echt de oren van je hoofd kletsen.
De tweede avond aten we ook in een super gezellig restaurantje wat voornamelijk vis serveerde. Ook hier was het weer een klein beetje op de tapas manier gedaan.
 Maria Pita Paleis bij avond. Prachtig verlicht.
Ik tijdens de tour met op de achtergrond de toren van hercules.

Ik heb een top weekend gehad en ik moet zeggen dat het zeker een leuke sta is. Er is voor iedereen wat wils. Het (nog) niet echt een toeristische stad. Dit heeft voordelen en nadelen. Het voordeel is natuurlijk dat je niet de hele tijd vakantiegangers ziet. Het nadeel is dat bijna niemand Engels spreekt. Hierdoor werk je erg veel met handen en voeten. Mensen beginnen dol enthousiast in het Spaans tegen je te praten, maar zodra je laat weten dat je het niet verstaat draaien ze meestal de rug toe en lopen ze weg of blijven ze gewoon doorpraten. Gewoonweg omdat ze je niet begrijpen en niet kunnen helpen. Gelukkig is de bevolking erg vriendelijk.

Vanaf juni gaan er nu rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar La Coruña met Vueling en ben je in ene kleine twee uur in deze mooie plaats.

Q: wat ga jij doen deze zomer? Kende je Vueling al?  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.