vrijdag 20 juli 2012

Cattier Paris Persevent + Introductie

Een aantal weken geleden was ik bij de introductie van een nieuw en biologisch merk Cattier. Tijdens deze presentatie werd verteld over het merk, de geschiedenis en het ontstaan van het merk en welke producten in Nederland in de winkels komen. Het merk wordt al in 28 landen verkocht en wordt o.a. door Jessica Alba gebruikt. Kijk mee naar mijn dag bij Cattier en de geschiedenis van het merk.

Meneer Pierre Cattier begon ooit eens met het gebruiken van klei uit zijn eigen tuin en gebruikte het voor meerdere doeleinden. Ze waren zo overtuigd dat de klei gezond was dat ze de klei zelfs aten. Omdat het maken van de kleipasta lastig is wilden steeds meer mensen de klei van Cattier kopen en zo begon hij vanuit zijn huis producten te verkopen. Omdat het zo populair werd, richtte Pierre Cattier in 1968 "Cattier-Paris" op.
Er zijn drie verschillende kleimaskers en een klei peeling speciaal gemaakt met verschillende soorten klei.

Witte Klei: Geschikt voor alle huidtypen en in het bijzonder voor de droge en gevoelige huid. Rijk aan aluminium, hierdoor heeft het een extra helende werking. Haat verstopte poriën tegen en helft onzuiverheden te verwijderen.
Gele Klei: Voor normale tot droge huid. Herstelt de zuurstoftoevoer naar de cellen. Maakt de huid gladder en verwijderd onzuiverheden.
Roze Klei: Een mix van rode en witte klei. Voor de gevoelige , snel geïrriteerde en rood wordende huid. Heeft een kalmerende en verzachtende werking
Groene Klei: Meest absorberende en zuiverende kei. Voor de normale tot vette huid. De klei voedt, absorbeert overtollig talg en zuiverheden en is goed voor haar wat snel vet wordt.
Cattier komt met een uitgebreide gezichtsreinigings lijn. Hierin zitten reinigingsproducten, dag- en nachtcrème, serum en anti age producten. Elk met een eigen werking. 
 Verzorgende body lotions die hydrateren, verzachten en verzorgen de opperhuid. Ze geven een lichte geur af op de huid.
Cattier heeft ook drie verschillende eau de toilettes ontwikkeld. Met verrassende geurbelevingen. De geuren zijn van fris en fruitig tot zoet en sensueel.
Hmmm hier waren mijn gevoelens over verdeeld. Is het wat of is het niks. De tandpasta's zijn met alleen maar natuurlijke ingrediënten en elke pasta heeft zijn eigen eigenschap. Ze zorgen ook voor een gezond tandvlees.
Shampoos gemaakt voor verschillende wensen en en hoofd- en huidtypes. Ze reinigen en voeden vanaf de haarwortel.
Verschillende soorten douchegels zonder zeep die wel een zachte en reinigende werking hebben. Ze behouden de natuurlijke evenwicht van de opperhuid.
Na de presentatie kregen we nog wat hapjes en konden we nog gezellig even na praten.

Hier zie je op de tafel bijna de gehele collectie staan. Cattier bestaat nog uit meerdere producten, maar die komen (nog) niet naar Nederland. In het buitenland hebben ze ook een mannen- en babylijn. Make-up hebben ze helaas niet. Het enige is dat ze een lipgloss hebben, maar die is helaas niet in Nederland.
Ik ben super enthousiast over het merk en ben op dit moment vele producten grondig aan het testen. Ik moet wel zeggen dat het biologische me erg aanspreekt. Ook omdat ze een EcoCert keurmerk hebben voor ecologisch vervaardigde producten. Ook zitten ze bij Cosmébio, dit is een vereniging die onderscheid wil maken tussen de echte natuurlijke ecologische producten en producten die dat claimen maar slechts een klein gedeelte dit hebben. 


Samen hanteren deze keurmerken een strenge criteria. Zo moeten ze tenminste 95% van de producten een natuurlijke oorsprong hebben. 95% van de plantaardige stoffen moeten biologisch geteeld worden. En tenminste 10% van de ingrediënten moet biologisch geteeld zijn.  (10% lijkt weinig, maar water en mineralen mogen niet als biologisch gezien worden. Veel producten bevatten veel water dus daarom de 10%)


Binnenkort kunnen jullie meer lezen over een aantal specifieke producten van Cattier. Kun je niet langer wachten en wil je zelf al kijken?
De producten worden verkocht bij : Gezond & Wel winkels, Dio drogist met bewust madelief merk, Vele natuurvoedingswinkels en online op www.cattier-paris.nl

Q: Denk jij bewust na over je producten? Wat is jou indruk over Cattier?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.