dinsdag 24 juli 2012

I love PAX

Ik ben echt een Ikea fan en heb vele favorieten van Ikea in huis. Maar mijn all time favorite is toch echt wel het PAX systeem. Ik denk dat vele de PAX kasten van Ikea wel kennen. Het zijn kasten die uit basis elementen bestaan en die je zo zelf kunt creëren hoe je maar wilt. Zo is bijna geen één Pax kast hetzelfde. Nu we gaan verhuizen moeten we een kleding kast hebben en willen we mooie kasten in de keuken hebben. We kwamen natuurlijk al snel bij Pax uit en sindsdien kan ik het niet meer loslaten en ben ik uren bezig met creëren en bedenken hoe ik mijn Pax kasten wil. Ik heb op internet wat ideeën en inspirerende foto's gevonden en wil ze graag met jullie delen.


Even een korte uitleg over de PAX kasten: 
Je hebt basis kast elementen waar je mee moet beginnen. Je hebt ze van 50cm breed en 100cm breed. Op de foto hierboven zie je de indeling 100cm , 50cm , 50cm en 100cm breed. Dit is puur en alleen de ombouw , dus de wanden en de achterkant van de kast. 

Daarnaast kun je allemaal onderdelen voor in de kast kopen. zoals gewone planken, lades, manden , hang rekken, broek rekken, schoenen rekken en nog veel meer. Zo kun je dus de hele kast customizen zoals je zelf wilt. 

En als laatste kun je kiezen uit vele verschillende soorten deuren. Zo kun je voor simpele witte deur kiezen, een spiegeldeur nemen of voor hout kiezen.Zo kun je alles zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. 

Hieronder een aantal afbeeldingen die ik op Google vond van Ikea kasten om jullie een klein idee te geven hoe het allemaal zou kunnen.
Dit is echt bijna een walk in closet. Dit moet minimaal 6 meter zijn en als al je naar de prijs kijkt wordt dit voor ons ook echt wel veel te veel, maar mooi blijft het wel.
Deze foto is gemaakt door iemand die de kast net in elkaar heeft gezet.

Hier zie je erg goed het verschil tussen houtkleurig en witte kasten. Wij willen echt witte kasten.
Hier zie je een Pax kast totaal anders gebruikt. Er is een soort werkplek van gemaakt die niet meer zichtbaar is als je de deuren dicht doet.
Echt een mannen Pax kast met mannenkleding en gereedschap. Wel weer erg mooi gedaan met de planken en de lades.
Zo alles gelijkmatig over de hele kast vind ik wel heel erg mooi lijken. Ik zou echter zelf nooit melkglas deuren willen omdat je direct alles er doorheen ziet. Dus ook als je een keer troep in je kast hebt.
Dit is voor ons wel bijna de perfecte indeling. Veel lades, een paar planken en manden en weinig hang gedeelte. Ik wil ook zeker een aantal dozen kopen voor mijn schoenen om het zo netter te laten zijn.
Erg mooie walk in closet
Hier zie je ook bijna geen hangruimte, maar veel planken en lades.

Op dit moment hebben we in ons huis van die woningbouw kasten die vast zitten en die vinden we ook erg lelijk. Dus als we in het nieuwe huis zitten willen we het direct erg mooi en goed doen. We willen dezelfde kasten in de keuken. Want in het nieuwe huis zit bijna geen kastruimte in de keuken. 

Zodra we de kasten hebben en ze staan zal ik er zeker weer foto's van maken van hoe het er bij ons geworden is. 

Q: wat zijn jullie perfecte indeling van kasten? Kenden jullie de Pax kasten van Ikea?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.