zondag 12 augustus 2012

Catrice - Ultimate Moisture Foundation

Julie konden in mijn shoplog al zien dat ik de nieuwe ultimate moisture foundation van Catrice gekocht heb. Deze foundation is geschikt voor elke huidtype en geeft een medium dekking. De foundation geeft een overvloed aan hydratatie aan de huid en dat maakte mij erg nieuwsgierig. Zeker omdat 80% van de Nederlandse huid vochtarm is. Kijk mee naar mijn eerste indruk over deze nieuwe foundation.


 
De foundation zit in een mooie mat zwarte verpakking. Hij is plat en dun en is vrij simpel in design. Hij heeft dit keer een draaidop met een tuitje. Dit vind ik erg jammer, want hierdoor is het moeilijker om het te doseren. Met het pompje zoals bij de photofinish foundation weet ik precies hoe vaak ik moet pompen voor de juiste hoeveelheid. Dat heb je hier helaas niet bij en pak je misschien snel te veel product.
De foundation is olie vrij en heeft glycerine er in wat voor het hydraterende effect zorgt. Hij geeft een medium dekking en verdeelt goed over de huid. Hij matteert lichtelijk en egaliseert kleine oneffenheden. De foundation ruikt lichtelijk naar glycerine, maar dit is niet storend.
Hier draag ik de foundation in 010 light beige samen met de nieuwe Glamour Doll mascara. Zoals je kunt zien geeft de foundation een medium dekking. Voor de zomer is dit erg fijn, maar ik moet er erg aan wennen. Ik ben gewend om echt een goed dekkende foundation te dragen omdat ik van mezelf erg veel roodheden (lees: adertjes) in mijn gezicht heb. Ik heb voor mijn gevoel heel veel foundation nodig. Hij blijft helaas niet de hele dag zitten, want aan het einde van de dag vroeg mijn vriend zelfs of ik wel make-up droeg.

Toch vind ik de foundation niet verkeerd. Het zal niet mijn favoriet worden, dat blijft echt mijn photofinish foundation van Catrice. Maar deze foundation is zeker geschikt voor een relaxte dag als ik niet teveel make-up wil dragen. Hij is zeker geschikt voor meiden die niet te veel make-up willen dragen en toch een lichte dekking willen.

De foundation is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister en kost €5,49. Hij is in totaal vier kleuren verkrijgbaar. 

Q: Wat vind jij van de foundation? Wat is jou favoriete foundation?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.