vrijdag 17 augustus 2012

Essence - Colour Arts Collectie

Ja ik weet het, alweer een artikel over Essence. Maar nu merken het schap veranderen en er veel nieuwe leuke dingen zijn kan ik het niet laten. Ik moest gewoon een groot aantal van de nieuwe dingen halen. Ze waren te aantrekkelijk om te laten liggen. Kijk mee naar de geweldig leuke en speelse aanvullen van het assortiment van Essence.

Essence komt met totaal 20 losse pigmenten in super kleine schattige potjes. Ik heb zelf totaal vijf kleuren meegenomen. De kleuren zijn erg mooi individueel maar kunnen ook erg goed met elkaar gemengd worden. Zo creëer je unieke en eindeloos veel kleuren. De pigmenten zijn te gebruiken voor lippen, ogen en nagels.
De pigmenten zijn erg fijn en poederig en totaal niet korrelig. Zoals je direct al kunt zien zijn ze erg goed van kleur.
Naast de vijf pigmenten heb ik ook de bijpassende producten gekocht om je pigmenten nog multifunctioneler  te maken.
- De nail base heb ik zelf nog niet getest, maar dat doe ik op dit moment. De nail base is transparant en moet ervoor zorgen dat de kleuren perfect blijven zitten. Hier zien jullie aankomende week zeker meer over.
- De lip base is een transparante lipgloss die je op je lippen doet en daaroverheen breng je de losse pigmenten aan. Hier vertel ik straks nog iets meer over en laat ik het ook zien.
- De eye base vind ik een beetje wennen. Hij is best plakkerig en eigenlijk vind ik dit de enige fail uit deze collectie. Ik pak dan toch liever een andere basis voor de pigmenten.
Naast de 'nodige' basis producten zijn er ook nog handige- en hebbendingen zoals deze meng potjes en transparante ringen. Ik denk dat vele wel meiden van dit soort reis potjes hebben , maar het is toch leuk om erbij te nemen. En de ringen zijn voor mij eigenlijk te klein en passen om mijn pink, maar deze ga ik (proberen) leuk te versieren met nagellak en nail art stickertjes.
Ik ben nu al zo happy met dit penseeltje. Deze multi tasker is echt en must om te hebben en hij werkt geweldig. Bij Sephora verkopen ze ook zo'n kwast maar vind ik hem persoonlijk te duur omdat ik hem toch bijna nooit zou gebruiken. Dit is zo'n geweldig budget variant daarop. Ik kan iedereen aanraden om deze in huis te nemen. Hij is super voor glitters, losse pigmenten en noem maar op. Ik ga hier zeker meer van halen.

Dan natuurlijk de swatches van de pigmenten. Be ware, het geeft een hebbe,hebbe,hebbe gevoel.
09 Be my Brightsmaid , 08 Cop & Copper , 03 Box of Chocolate , 20 Black Sparrow , 13 Paparedzzi

Ik ben echt super onder de indruk van de pigmentatie van de pigmenten. Tuurlijk ze kruimelen, maar dat hebben alle pigmenten. De kleuren vind ik super mooi en in zonlicht vind ik ze echt oogverblindend mooi. Zoals ik al eerder zei vind ik de eye base niet zo geweldig. De pigmenten worden een beetje klonterig en brengen wat lastiger aan. Nee mijn voorkeur gaat echt naar de pigmenten zonder de basis in het zonlicht. Als het kon zou ik de hele dag met mijn ogen dicht in de stad gaan lopen. 
Ook wilde ik direct de lip base proberen. Omdat ik de rode erg mooi vond maar ik ook het mengen even wilde proberen, pakte ik er een meng potje bij. Ik deed een klein beetje paparedzzi en wat meer Be my Brightsmaid bij elkaar en begon dit te mengen. Het mengen ging prima. Ik raad het aan om dit met een satéprikker of je vinger te doen. Daarna depte ik het op mijn lippen en wreef ik zachtjes de kleur in de lip base die ik al voortijd had op gedaan.
Ik vind het erg leuk dat je elk willekeurige kleur op je lippen kunt doen. Wel vind ik het jammer dat je lippen heel erg gaan plakken van de lip base, maar ja daar valt wel een keer mee te leven. Zoals je op de foto ziet heb ik de pigmenten (nog) niet helemaal tot aan de binnenkant gedaan omdat ik dit nog niet durfde. Maar na 1 min op je lippen voel je niet meer dat het een pigment is op je lippen en voelt het gewoon als een plakkerige gloss.
Ik vind de Colour Arts producten zo leuk en zal er dan waarschijnlijk ook nog lang plezier van hebben. Ik heb nu al wat ideetjes in mijn hoofd wat ik er allemaal mee kan gaan doen. 

De producten kosten: 
essence colour arts pigments - €2,59
essence colour arts eye base - €1,89
essence colour arts lip base - €1,89
essence colour arts nail base - €1,69
essence colour arts multi tasker - €1,39
essence colour arts mixing jars - €1,39
essence create your own ring - €1,99

Essence is langzaam alle schappen aan het veranderen dus neem zeker een kijken bij jou in de buurt. De producten worden bij grote schappen van Essence verkocht , dus meestal in de grotere filialen. 
De producten zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. 

Q: Wat vind jij van de Colour Arts Collectie?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.