vrijdag 24 augustus 2012

Poets je Tanden met Klei

Soms zijn er verzorgende 'beauty' producten waar je even twee keer naar moet kijken voordat je het goed ziet, zo nu ook. Een tijdje geleden was ik aanwezig bij de presentatie van het biologisch merk Cattier, een merk wat grotendeels ontstaan is door klei uit de tuin van meneer Cattier. Maar tandpasta met klei? hmmm I don't know, maar ik ben bereid om alles te proberen. Dus ging ik aan de poets met klei in mijn mond.

De tandpasta zit in een tube, maar daaromheen zit weer een kartonnen doosje. Beide verpakkingen zijn ook gemaakt van biologische en organische producten, want Cattier kijkt niet alleen naar de ingrediënten van een product, maar ook naar alles er omheen.
De tandpasta is remineraliserend door de klei, zout en biologische etherische citroenolie. Deze ingrediënten versterken het tandvlees en beschermen en houden het gebit gezond.

De klei versterkt het tandglazuur, het zout versterkt het tandvlees en stimuleert de natuurlijke reiniging van de tanden. Als laatst zorgt de citroen voor het verzachten en versterken van het tandvlees. Daarnaast helpt de citroen bij de smaak van de tandpasta. 

De tandpasta heeft geen fluoride en bevat geen parabenen. 99% van de tandpasta is van natuurlijke oorsprong.
Cattier raadt aan om de tandpasta te gebruiken na elke maaltijd en dan gedurende drie minuten te poetsen. Na het poetsen zou je nog een kleine hoeveelheid op het tandvlees kunnen insmeren met je vingertop. Ik heb hem echter alleen 's ochtends en 's avonds gebruikt zoals ik altijd mijn tanden poets.

Ik moet zeggen dat ik de eerste keer echt met mijn tandenborstel in de hand stond met twijfel. Want bah, het idee van klei in mijn mond. Toch hop, tandenborstel er in en poetsen. Ik was wel een beetje verrast, want het proeft totaal niet naar klei. Het smaakt wat muffig, maar heel erg vies is het ook niet. 
Ik moest toch nog elke keer wennen aan het poetsen. Ook omdat ik altijd met hele frisse menthol achtige tandpasta poets. Ik zou hem zelf niet weer kopen, maar ben erg blij dat ik het geprobeerd heb. 

Ondanks dat ik het zelf niet opnieuw zou kopen, kan ik het toch aanraden. Het is erg lastig om echte natuurlijke en biologische producten te vinden. Dus wil je wat bewuster leven dan kun je deze zeker proberen 

De tandpasta is in verschillende smaken verkrijgbaar en wordt verkocht bij : Gezond & Wel winkels, Dio drogist met bewust madelief merk, Vele natuurvoedingswinkels en online op www.cattier-paris.nl  
De tandpasta kost €5,99 per tube van 75ml.

Q: Wat vind jij van het idee van tandpasta met klei?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.