zaterdag 13 oktober 2012

Silly's Kitchen #7 - Pasta Cabonara

Zo nu en dan plaats ik foto's van wat ik eet op twitter of instagram. Ik krijg dan geregeld de vraag of ik er niet een artikel over kan maken. Dit vond ik wel een erg goed idee en ga nu weer wat vaker proberen een recept online te zetten. Want Silly's Kitchen heeft te lang in de ijskast gezeten en wordt opnieuw geïntroduceerd. Liet ik in het begin vaak lekkere bak dingen zien, zal ik nu wat meer echte gerechten laten zien. Vandaag beginnen met een favoriet hier in huis. Pasta Cabonara. 

Wat heb je nodig:

  1. 125gram magere spekreepjes
  2. 5 takjes peterselie (grof gehakt)
  3. 2 eieren 
  4. 100gram Italian Flakes of Grana Padano (kaas)
  5. 125ml. slagroom
  6. 2 teentjes knoflook , geprest of fijn gesneden.
  7. 400gram spaghetti 
1. Kook de pasta in een ruime pan met water beetgaar. Kijk op de verpakking hoe lang jou pasta moet koken. 
Extra tip: Voeg voordat je de pasta in de pan doet een klein scheutje olie in het water. Dit voorkomt dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
2. Klop de slagroom en eieren door elkaar met wat zout en peper. 
3. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 4-5 minuten goudbruin.
4. Laat de knoflook de laatste 30 seconden meebakken. Doe dit niet te lang, want de knoflook kan erg snel verbranden. Haal de spek en knoflook uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.

5. Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht. Dit heb je eventueel nodig voor als de pasta iets te droog wordt.
6. Doe de pasta terug in de pan en giet het slagroom en ei mengels door de nog hete pasta.  Zorg er wel voor dat je dit doet als het nog echt heet is zodat de ei een beetje kan stollen.
7. Voeg de spek en knoflook toe en roer het goed door.
8. Voeg als laatst de kaas toe en zorg dat deze helemaal samenvoegt met de spaghetti. Houdt een heel klein beetje kaas over voor de garnering.  Wordt de pasta te droog voeg dan nog een klein beetje kookvocht toe zodat het een lekker smeuïge substantie wordt.
9. Serveer het op een mooi bord en strooi op het laatste moment een handje vol peterselie en kaas over de pasta heen.

En eet smakelijk!

Q: Heb jij een gerecht die ik echt MOET proberen? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.