woensdag 26 december 2012

Silly's Kitchen #8 : Kerst Special Rendier op een stokje

Goede morgen zo op deze tweede kerstdag. Ik ben gisteren nog even de keuken in gedoken om een kleine kerst lekkernij te maken. Omdat mijn moeder haar beide enkelbanden gescheurd had kon zij niet lopen en zouden mijn oma en ik voor het voor en na gerecht plus de bijgerechten voor het gourmetten regelen. Ik wilde eerst een lekkere aardbeien tiramisu maken, maar de (saaie) mannen stemden unaniem voor een mona toetjes buffet. Omdat ik toch een beetje de kriebels kreeg om de keuken in te duiken. Na kort op internet gezocht te hebben kwam ik deze leuke rendieren tegen en ben ze direct beginnen te maken.

Ik kocht bij de action cakepop stokje. Deze hebben mij rond de €0,80 gekost.
Ook hebben ze bij de Action smelt chocolade. Super leuk om te gebruiken voor dit soort dingen en ze kosten nu €1,49 per pakje.
Als eerst heb ik een aantal witte en pure chocolade druppels bij elkaar gegooid. Ze hadden geen melk chocolade en ik wilde graag die kleur. Pak niet direct te veel pure chocolade want dan kan de kleur snel te donker worden.
Ik heb mimi smarties gebruikt voor de neus, en eigenlijk heb je alleen de rode nodig.
Krakeling voor de oren. Deze breek ik doormidden. Pak hier wel genoeg voor want het breken gaat nog wel een enkele fout.
De marshmallows prik je op een stokje. Zorg ervoor dat je ze niet te ver prikt, want dan zakken ze met het chocolade dippen.
Ik smelt de chocolade au bain marie. Dit is door water te koken in een pan en daarbovenop een schaal te doen waar je de chocolade in doet.
Dit laat je langzaam smelten totdat het een mooie vloeibare substantie is. Ik heb later nog iets meer donkere chocolade toe gevoegd tot ik deze kleur kreeg.
Dip daarna de marshmallow in de chocolade. Die dit aan alle kanten, maar niet te lang. Doe je dit te lang dan smelt de marshmallow en zakt hij naar beneden. 
Zoals jullie konden zien was ik al stiekem begonnen met de oren. Maar als je ze in de chocolade gedipt hebt zet je ze ergens in. Ik heb ze hier in een blok oase gezet met daaronder een keukenrol. Zorg er voor dat de chocolade nog zacht is, maar niet te vloeibaar. Zo kun je makkelijk de oortjes er een beetje indrukken.
Je maakt de oortjes door kleine pretzel krakelingen doormidden te brengen. Ik heb de oortjes een beetje verschillende er op gezet.
De ogen heb ik gemaakt van een klein stukje marsepein die ik plat gerold heb. Ik heb gebruik gemaakt van een rietje om de vorm van de ogen uit te drukken.
De ogen plakken een beetje uit zichzelf dus kun je er gewoon voorzichtig opdrukken. De neus is dus een mini smartie. Deze heb ik vast gemaakt met eet stift. Doe dit alles wel pas als je zeker weet dat het chocolade goed hard is geworden. Ik heb het zeker 5 uur laten uitharden.
Ter decoratie heb ik het pak oase ingepakt met een leuk kleurtje pakpapier. Dit maakt de presentatie net wat aantrekkelijker.
Ik heb als finishing touch een krul lintje vast gekoopt aan het stokje. Deze heb ik extra laten krullen door een schaar erbij langs te halen.
Ik hoop dat jullie deze speciale kerst editie van Silly's Kitchen leuk vinden.  De kwaliteit van de foto's is niet echt perfect, maar dit kwam omdat ik alles een beetje snel moest doen wegens tijdgebrek.

Q: Hebben jullie nog iets speciaals gemaakt voor kerst?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.