dinsdag 15 januari 2013

Catrice Longlasting Lipstain

Vandaag heb ik een beetje een gek product. Tenminste, dat vond ik zelf. Want hoe gek - en onverantwoord in de buurt van kinderen - is het om met een échte stift op je lippen te kleuren. Ja dames, dit is de échte lippenstift! Ik probeerde dit setje van drie van Catrice.
Ja, want hoe doe je dat nou? Met een stift op je lippen kleuren, of beter gezegd je lippen inkleuren. Of kun je beter in plaats van dit product een permanent marker gebruiken? Natuurlijk niet, want zoiets is echt heel slecht voor je lippen. Maar wat maakt deze stiften dan beter dan een markeerstift?

Ik heb het idee dat een lipstain meer een soort van waterverf is die echt in je lippen trekt. Je zult bij de swatches ook zien dat het niet op de huid ligt, maar echt intrekt. De basisingrediënten van lippenstift zijn vooral wax, maar een lipstain is meer een gel op waterbasis. Synthetische verf wordt toegevoegd (in sommige lipstains zit zelfs henna) om de kleur zo lang mogelijk op je lippen te houden. De formule van een lipstain zorgt dus voor een langhoudend, smudge-proof effect! 
040 Don't Call Me Princess, 050 Red & The City, 020 Rose Wood Avenue

Zoals ik al eerder zei, het product trekt echt in. Echter, de lipstains van Catrice zijn op waterbasis en met een natte vinger veeg ik dit er zo weer af. 
Hoe ik het aanbreng: ik zet een lijn rondom mijn lippen en kleur ze vervolgens in. Zorg dat je lippen goed droog zijn. Dan alsnog heb ik al heel snel de fout gemaakt om te ver naar binnen te kleuren waardoor de stift een beetje nat werd. Net zoals bij een echte stift kan deze lipstain daar NIET tegen. Ik had al snel één kant op mijn favoriete kleur die ik niet meer zo goed kon gebruiken. Er komt gewoon nauwelijks meer kleur vanaf. Wel een minpuntje!


Maar wat ik zo fijn vind aan lipstains: ze blijven wel echt lang zitten. Ik hoef me op een avondje stappen geen zorgen te maken of die kleur er nog wel op zit. Ik lik nauwelijks aan mijn lippen dus ik hoef me geen zorgen te maken dat ik mijn lipstain eraf lik. Voor iemand die dit wel doet is het misschien een minder fijn product. Ik pak steeds vaker een lipstain tegenwoordig, ik ben echt helemaal overtuigd!

Op deze foto, genomen met oud en nieuw droeg ik de roze lipstain! Die is inmiddels al een beetje droog, helaas! :(

Hebben jullie ervaring met lipstain? Of gebruik jij liever je oude vertrouwen lippenstift - dus niet de stift maar de stick, wat een verwarring! ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.