donderdag 7 februari 2013

ScentChips

Ongeveer een half jaar geleden was ik met mijn schoonouders naar een braderie in een dorp niet ver buiten Groningen. De braderie viel heel erg tegen, maar we kwamen daar wel een leuke brocante woonwinkel tegen die tijdens de braderie een paar leuke aanbiedingen had. Zo viel ons oog op een grote tafel met scentchips. Ik was toen al gek op soy scents en mijn schoonmoeder wilde het ook wel graag proberen. Zodoende kochten wij allebei een bakje die we zelf mochten vullen. Vanaf dat moment zijn dit mijn favoriete geurtjes voor in mijn oliebrander en ging mijn bakje snel leeg, dus moest ik op zoek naar nieuwe en vond ik ze op het net.

Ik kocht zes mega grote dozen van 158 gram. Elke doos bevat meer dan 100 scent chips, dus ik kan zeker weer een hele lange tijd voor uit. Ik kocht vier dozen van de kerstcollectie en twee dozen stelde ik zelf samen.
Zo leuk, ScentChips is begonnen als klein bedrijf in Texas en is nu wereldwijd te koop. Je kunt ze niet alleen als soy wax gebruiken, maar ook als potpourri. Als Potpourri zijn ze voor ongeveer 5 jaar goed merkbaar qua geur en kun je ze dus in een bakje of zakje ergens neerzetten.

De ships worden in combinaties in bakjes gestopt, dus als je een gecombineerde geur kiest worden ze gewoon met elkaar gemixt. Deze Kerst varianten heb ik gekozen:
Caramel Apple Crisp: Deze variant heeft de geuren Appel , Caramel , Vanille  en Pie Crust
Apple Jack: Appel , Kaneel , Sinaasappel en Kruidnagel
Christmas Spice: Kaneel , Kruidnagel en Vanille
Pumpkin Spice: Pompoen , Ahorn , Nootmuskaat , Kaneel , Kruidnagel , Pie Crust.

Verder heb ik nog twee dozen zelf samengesteld met geuren die mij erg lekker leken.
De eerste combo is : Sandelwood, Muskus , Lavendel en Sinaasappel.
De tweede combo is : Amber , Drijfhout , Moerbij en Pie Crust. 
De geuren van de Scent Chips zijn erg aanwezig en heb je geen grote kamer, dan moet je zeker na een korte tijd hem weer uitblazen. Ik heb een relatief grote woonkamer en soms heb ik bij scent chips al de neiging om ze weer uit te blazen. Zo goed geuren ze. Dit heb ik nog niet eerder gehad bij soy scents.

Ik weet dat soy scents ook in Nederland te koop zijn, maar ik was goedkoper uit om ze in Amerika te kopen. Wil je ze ook graag proberen? Kijk voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Q: Wat zijn jou favoriete soy scents? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.