donderdag 14 maart 2013

Jumbo Event - Nieuwe Verzorgingslijn

Afgelopen maandag reisde ik weer af naar Amsterdam voor een lancering en presentatie van Jumbo. Jumbo en beauty? Ik vond het maar een rare en toch interessante combi. De presentatie werd gegeven in badkamer zaak Intercodam. Dat is nog eens een andere locatie dan gewend, maar eigenlijk wel erg goed gekozen. Want de meeste verzorgingsproducten gebruik je in de badkamer. Kijk mee naar een sfeerimpressie van deze dag, en welke producten er in de schappen komen te staan.

Aan het begin kregen we een presentatie over Jumbo als bedrijf zelf, en over de verzorgingslijn van Jumbo. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat jumbo al sinds 1921 bestaat en dat het een echt familie bedrijf is. En wisten jullie bijvoorbeeld dat Jumbo als groothandel begonnen is en sinds 16 jaar overgegaan is naar een supermarkt.

Zo begonnen ze ooit eens met 37 vestigingen met 1.500 medewerkers. Waren het er nu in 2012 met a 309 vestigingen met maar liefst 30.000 medewerkers.
 
Jumbo krijgt een assortiment van maar liefst 80 verzorgingsproducten voor mannen, vrouwen en het gezin. Jumbo wordt met een mannenlijn met maar liefst 27 producten voor de man een koploper op de markt. Heel slim, want over het algemeen komen mannen veel vaker in een supermarkt dan in een drogisterij.
Er zijn al onafhankelijke testen gedaan en er zijn producten blanko getest door willekeurige mensen met willekeurige merken. Uit deze test is gebleken dat er een aantal producten beter uit de test kwamen dan sommige A-merken. Welke producten dit zijn geweest is niet verteld, maar het maakt mij toch wel nieuwsgierig.
De producten zijn PH-neutraal en hebben hun eigen design. De meeste huismerken willen op een A-merk lijken, maar Jumbo wil juist een eigen(huis)merk worden. Toch moet ik wel zeggen dat ik een aantal verpakkingen vind lijken op de verpakkingen van Hema.
Wat ik een erg leuk detail vind is dat de producten voor de vrouw een soort taille hebben en de mannen producten een brede schouder. Dit zie je dan ook terug in de verpakking van het product. Ze hebben allemaal een kenmerkende gele band waar op staat 'Jumbo verzorgt elke dag'. Bij de verpakkingen voor onder de douche is de gele band van rubber. Hierdoor heb je meer grip op de verpakking en glijdt hij niet snel uit je handen.
Na de presentatie en de rondleiding konden we nog even na genieten van een hapje en een drankje. En konden we onze eerste indrukken delen met de mensen achter Jumbo.
Jumbo wil graag alle clichés wegnemen en vind dat goedkoop niet van mindere kwaliteit hoeft te zijn. Of dit zo is weet ik nog niet, maar ik ga het zeker voor jullie testen. En wat Jumbo ook als vaste slogan heeft is 'de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs', en ja ze zijn goedkoop. Hierover lezen jullie later meer.

Ik wil Jumbo en de dames en heren van de PR bedanken voor de leuke en interessante dag.

Q: Wat is jou eerste indruk over de Jumbo verzorgingslijn.


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.