donderdag 7 maart 2013

MUA Palettes (Urban Decay Naked Dupe)

In Londen kocht ik drie mooie palettes van MUA (Make-up Academy). MUA is een merk wat helaas niet in Nederland verkocht wordt. Ik vind het onwijs jammer, want er zitten erg leuke dingen in de collectie van MUA die zeker gewaardeerd worden in Nederland. Zo ook deze Palettes. Ik heb drie palettes meegenomen waarvan 1 erg veel op de Naked palette lijkt van Urban Decay. Kijk mee naar de kwaliteit van deze budget palettes uit Londen. 

De drie palettes zijn simpel qua vormgeving. Ze hebben een zwarte met doorzichtige deksel zodat je de kleuren van het palette direct goed ziet. Voor de rest is alles in zwart plastic en staat er boven op de deksel het logo van MUA. Het logo doet me overigens denken aan het logo van MUFE (make-up for ever). Elk palette bestaat uit 12 kleuren oogschaduw en deze zitten in kleine ronde tinnetjes.
In het eerste palette wat ik laat zien zitten alleen maar warme bruin en goud tinten. Het palette heet Heaven and Earth en is erg mooi om als basis in je stash te hebben.
De kleuren gaan van licht naar donker en hebben allemaal shimmer. Op zich geen probleem, maar een matte kleur is altijd handig.
De kleuren hebben geen namen en zijn alleen maar genummerd van 1 t/m 12. Beetje saai vind ik dat! Zoals je kunt zien hebben de kleuren een prima pigment. Ze zijn zacht blenden makkelijk en voelen goed aan. Ze kruimelen een beetje, dus pas op met fall out. 1 kleur valt een beetje tegen, dat is de kleur van het onderste rijtje helemaal rechts. Deze heeft een soort glitter er in waardoor de kleur niet goed pakt op de huid. Ja, ik ben wel erg blij met dit palette.
Dit palette moest ik gewoon proberen. Het is een beetje een feest palette in mijn ogen. Het palette heet dan ook Glamour Days, dus voor de extra speciale dagen. Hij heeft veel verschillende kleuren en is erg leuk voor looks die een beetje out of the box zijn.
De kleuren hebben over het algemeen erg veel shimmer en vallen direct goed op. Mijn gevoel zegt een beetje dat hij geïnspireerd is op een Too Faced paletten, maar ik kan het mis hebben.
De kleuren zijn erg verrassend en sommigen hebben een erg leuk effect. Ook hier is de pigmentatie weer ok. Er is hier en daar een kleur die niet helemaal direct goed pakt, maar naar een paar keer er over heen krijg je toch een erg mooi effect. Heerlijke kleurtjes voor de lente en zomer.

Als laatste hebben we het Undressed palette. Dit palette wordt genoemd als de budget look-a-like van de Urban Decay Naked palette. Nou die moest ik natuurlijk proberen.  
In eerste instantie lijkt hij inderdaad verdacht veel op het naked palette. Zelfde warme bruin en goud tinten. Twee donker grijze koele tinten en een tweetal matte kleuren. Ik kon haast niet wachten om dit palette te proberen,
Nou echt waar, hij lijkt verdacht veel op het naked palette. De pigmentatie is prima, natuurlijk niet zo goed als de naked. Maar wil je niet te veel geld uit geven aan een palette en wil je toch graag de kleuren van het naked palette, dan kan ik deze zeker aanraden. 
De palettes zijn echt onwijs leuk, en helemaal als je er maar 4 pond voor hoeft te betalen. Dit komt neer op een €4,60 per palette. Geen geld voor goede pigmenten en mooie kleuren. 

Helaas zijn de palettes niet in Nederland te koop. De palettes zijn verkrijgbaar bij Superdrug in Engeland en kosten daar 4 pond per stuk 

Q: Welk palette vind jij het mooist? Van welk palette wil jij als eerst een look zien?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.