dinsdag 5 maart 2013

Multireview: Gezichtsmaskers x4

Een goede verzorging voor de huid bestaat niet alleen uit het goed reinigen, maar ook uit het verwennen van je huid. Ik vind het heerlijk om op een zondag middag in bad te kruipen met een boekje of tijdschrift en ondertussen een heerlijk ruikend masker op mijn gezicht te hebben. Mijn eisen: het mag absoluut niet uitdrogend zijn, wel voedend en het liefst verzachtend, moet een heerlijk gevoel geven tijdens en na het gebruik en bovendien vind ik het ook wel prettig als er een lekkere geur aan het masker zit. Ik ben dan ook wel een beetje kieskeurig wat betreft maskers die ik opnieuw op mijn gezicht zou smeren. Kijk mee welke van deze vier aan mijn eisen voldoen!

Dr. van der Hoog -  Charming Chocolate
I LOVE CHOCOLATE! Helaas mag je dit masker dus niet opeten, maar wel rijkelijk op je gezichtshuid smeren. Het masker ruikt heel erg naar pure chocola, het is dus echt een cacaogeurtje en je moet er ook maar net van houden om een kwartier met die verleidelijke geur op je gezicht te zitten.

Helaas trekt dit masker tijdens het drogen en geeft dit een beetje een onprettig gevoel. Volgens mij is dit ook een voorbode voor het eindresultaat, want mijn huid was eigenlijk erg droog geworden. Dit masker belooft een zachte huid, maar laat helaas wat uitgedroogde plekken achter. Ik heb ook niet echt het idee dat dit masker mijn huid ook echt voedt.


Ohoh! Alcohol op het lijstje. Mijn haar kan er eigenlijk heel goed tegen als er alcohol in een shampoo zit, maar helaas, in een masker komt het mijn huid niet ten goede.

* Noot: Wel moet ik dit masker bedanken voor het uitdrogen van een gigantische pukkel op mijn kaak die ineens binnen twee dagen verdwenen was. Hoera!

Anatomicals

Ik zal maar meteen zeggen dat ik echt ontzettend fan ben van het merk Anatomicals. Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen nog maar goede producten gehad die prima hun werk deden. Maar dit masker vind ik echt verschrikkelijk! Oh wat brandde dit spul op mijn gezicht. En als iets brandt, dan moet je het er meteen afhalen, maar ik dacht eerst dat het wel over zou gaan. Maar dat ging het niet. Ik denk dat er iets in zit waar mijn huid heel heftig op reageert. Op dit moment is mijn huid namelijk vrij gevoelig en ik ben eigenlijk voor vrijwel niks allergisch.

Waar ik wel eerlijk over moet zijn is dat dit masker wel ontzettend goed schoonmaakt en er geen vuiltje meer op mijn gezicht te bekennen was. Ook de probleemzone's en de poriën bij mijn neus waren bijna onzichtbaar. 


Ik weet dat alcohol reinigt, maar misschien was de concentratie in dit masker iets te hoog voor mijn huid op dit moment. Door deze nare ervaring zou ik dit masker niet zo snel weer gebruiken. De rest van het zakje heeft mijn zusje gebruikt en die had er geen probleem mee!

Montagne Jeunesse

Dit merk wordt vaak in één adem genoemd met gezellige vriendinnenmiddagjes op de middelbare school. Lekker goedkoop, grappige kleurtjes en een fijne ervaring. Dat is ook de associatie die ik heb met dit merk en ik ben eigenlijk ook al jaren bekend met Montagne Jeunesse.

De maskers van Montagne Jeunesse gebruik ik dan ook eigenlijk alleen maar als ik echt even lekker wil relaxen. Ik weet dat ze niet super veel doen voor mijn huid, ze werken voornamelijk kalmerend maar ze reinigen niet echt goed. Het fijnste masker vind ik de Peel Off versie, omdat deze nog het meest schoonmaakt en ik echt het gevoel heb dat ik de rommel van mijn gezicht aftrek. Het groene moddermasker rook heel erg lekker, maar trok heel erg bij het opdrogen en dat ging wel pijn doen. Het blauwe moddermasker is stiekem gewoon grijs en het duurt heel erg lang voordat het droog is. Ik voel eigenlijk niks als deze op mijn gezicht zit, alsof het niks doet. Wel voelt mijn huid daarna heerlijk zacht aan, maar moet ik nog met een toner mijn gezicht afnemen voor de laatste vuiltjes.

Ofwel, lekker budget en goed te doen, maar alleen voor op gezellige vriendinnenmiddagjes. Niet om je huid een uitgebreide reinigingsbeurt te geven.

Cattier

Na de nare alcoholervaring met Anatomicals, was een alcoholvrij masker een verademing. Over Cattier schreef ik al eerder een review, maar een masker had ik nog niet getest.

Bij het aanbrengen komt er meteen een mintachtige geur vrij, redelijk sterk, maar prikt niet in je ogen. Die geur wordt snel subtieler wat voor een prettige ervaring zorgt. Bovendien droogt het masker redelijk snel op, trekt het niet en is het heel vriendelijk voor de huid. Qua ervaring voldoet dit masker dus helemaal goed!

Als je het masker eraf haalt schuurt het een beetje als een scrub, maar dat is niet erg. Na gebruik kan ik duidelijk zien dat de roodheden zijn verminderd en merk ik ook dat mijn huid zachter en minder trekkerig aanvoelt. Ook zijn de aanwezige pukkeltjes redelijk uitgedroogd en snel verdwenen.

De ingrediëntenlijst nader onder de loep. Nu vragen jullie je misschien af waarom er toch Cetearyl Alcohol inzit, terwijl het product claimt alcoholvrij te zijn. Er is namelijk een verschil tussen deze alcohol en échte alcohol. Deze alcohol kan weinig kwaad en werkt zelfs verzachtend.

En wat de achterkant ook nog toevoegt: dit masker is niet alleen als masker te gebruiken, maar ook als peeling / scrub. Dit raadden ze ook aan vooraf te doen. Als peeling is het ook een prima product!


Prijzen:
Dr. Van der Hoog, Charming Chocolate, €1,99
Anatomicals, Farewell The Scarlett Pimplehell, €1,95
Montagne Jeunesse, per stuk €1,29
Cattier, Klei Peeling, €7,99

Als ik weer eens onder de pukkels zit zou ik het Dr. Van der Hoog masker nog wel eens willen gebruiken om eraf te komen. De Montagne Jeunesse maskertjes zal ik ook nooit de rug toekeren, maar mijn favoriet van deze vier is toch wel de klei peeling van Cattier!

Heb jij ook van die "gelegenheidsmaskertjes" als Montagne Jeunesse? Heb jij één van deze maskers al eens geprobeerd? Laat het me weten!

www.jenniferelbert.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.