zondag 21 april 2013

BaByliss Styletang en föhn + Hoe ik mijn haar doe

Een van mijn pronkstukken is toch wel mijn haar. Ik ben er erg tevreden mee en ik krijg er altijd veel complimenten over. Vaak als mijn haar gestyled is of juist een beetje krul heeft hoor ik altijd iets over mijn haar. Ook krijg ik regelmatig de vraag hoe ik het doe en wat ik dan gebruik. Vandaag laat ik het zien met twee vernieuwde producten van Babyliss die mij erg goed bevallen en mij een gestylede look geven.

Ik moet zeggen dat ik niet heel kieskeurig ben qua apparatuur voor mijn haar, maar deze twee Babyliss producten neem ik even kort onder de loop.
Babyliss heeft een vernieuwde serie föhns die een nieuwe AC motor bevatten. Dit is een lekker in de hand liggende thuis föhn met een krachtige motor zoals in de salons. En dat merk je echt. Ik heb nog nooit eerder een föhn thuis gehad die zo hard en zo snel mijn haar droog föhnt. Ik vind het top, zeker omdat ik veel en dik haar heb.

Je hebt twee verschillende warmte standen en twee verschillende standen van kracht. Ook heeft hij een mooie smalle tuit die erg precies te werk gaat. De Föhn kost €89,99.
Daarnaast is Babyliss met een Ipro 230 lijn gekomen. In deze lijn zitten drie styletangen waaronder deze streight&shape. Hij is erg makkelijk verstelbaar in temperatuur, en heeft een 230 intense knop die ik persoonlijk erg handig vind. Ik heb zelf erg dik haar en moet dus echt op 230 stylen anders werkt het niet. Vaak moet ik dan een aantal keer een knopje indrukken voordat ik bij 230 graden ben, dat hoeft dus niet meer met deze makkelijke knop. 

Verder zijn de keramische platen langer dan de gemiddelde styletang. Ook erg handig, want bij mij gebeurd het regelmatig dat mijn haar er een beetje uit glijdt tijdens het stylen. De styletang ligt voor €64,99 in de winkel.
Laatst kreeg ik deze lieve tweet van Esther over mijn haar. Dus nu is het wel eens tijd om te laten zien hoe ik het dan 'zo mooi' maak. 

Dan nu een simpele en snelle uitleg hoe ik mijn haar style.


Mijn haar na het douchen en ongeveer 2 uur in een handdoek gewikkeld. Mensen vragen vaak wat voor shampoo ik o.a. gebruik. Ik heb echt geen specifiek merk of product wat mijn haar zo gezond maakt. Ik denk dat het toch grotendeels genetisch bepaald is, want ik test en gebruik altijd alle merken en soorten producten door elkaar. Wel moet ik zeggen dat ik vaak last heb van lichte roos en daarom daar regelmatig speciale shampoos voor gebruik. 
Ik spray er meestal wat anti klit spray in, maar hier had ik een masker gebruikt waardoor mijn haar super zacht was geworden. Ik borstel het voorzichtig en begin van beneden naar boven. Trek nooit je borstel of kam vanaf de hoofdhuid tot helemaal beneden. Zo kun je haren kapot trekken en knappen ze af.
Ik gebruik altijd een heat protection, want anders gaat je haar echt snel stuk. Ik gebruik op dit moment deze van Kruidvat. Hij bevalt mij erg goed en kan hem echt aanraden. 
Ik spray het ongeveer in een horizontale lijn ter hoogte van mijn oren naar beneden richting mijn haar punten. Ik sla expres mijn haar bij mijn hoofdhuid over omdat ik het gevoel heb dat het anders zo snel vet wordt.
Dan pakken we de föhn en blazen we alles droog. Geen speciale technieken, gewoon droog blazen.
Zo ziet mijn haar er dus uit als het geföhnd is. Het is dan echt een exploderend kapsel. Er zit slag in en het is gewoonweg niet mooi.
Ik pak de styletang erbij en werk eigenlijk in banen. Het was heel moeilijk op de foto te krijgen, maar ik werk in 4 vakken en ga van achteren naar voren. Ik doe niks speciaals, ik ga gewoon vanaf de wortel van mijn haren naar helemaal het uiteinde. Ik draai de tang ook niet, anders krijg je slag of krullen. 
Hier heb ik alles dus straight gemaakt en heb ik alleen aan beide kanten voor twee plukken wat gekruld. Dit doe je gewoon door de tand een slag te draaien op het eind en je haar er door te laten glijden. 
Na het stijl maken begon ik nog wat te spelen met de styletang en begon ik wat krullen te maken. Erg leuk, maar nadeel is dat het nooit bij mij blijft zitten. Ik denk zelfs dat als je producten en apparatuur t.w.v. over de €1000 zou gebruiken het nog niet zou blijven zitten. Ik heb gewoon te veel en te zwaar haar. Het enige waar ik krullen mee krijg die de hele dag blijven zitten is door een dag lang vlechten in mijn haar te houden.

Ik hoop dat jullie er wat mee kunnen. Zoals jullie zien doe ik niks super speciaals en is het puur genetisch (denk ik). Ik ben altijd met dit ongeveer 40 min bezig, dan denk je misschien 'wow wat lang' maar dan blijft het ook 3 á 4 dagen goed stijl zitten en hoef ik meestal alleen maar mijn haar even door te borstelen in de ochtend. Ja, als je lang haar hebt wil je het echt niet elke dag wassen, maar nu ik zo regelmatig sport was ik het wel vaker.

Q: Hoe verzorg jij je haar? Wat is jou routine?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.