vrijdag 26 april 2013

DIY - Chanel inspired bracelet


Hoi Beauty cutes,
Allereerst wil ik jullie super bedanken voor alle leuke enthousiaste reacties vorige week op de DIY - Etagere. Wow, zo veel had ik er echt niet verwacht. Maar ik maak hier wel uit op dat jullie het dus leuk vinden, en vaker zoiets willen zien. Want door een reactie onder het artikel achter te laten, en het artikel te liken op Bloglovin en/of Facebook geeft mij een indicatie, en zo bepalen jullie zelf mee of iets vaker mag/zal komen of niet. Dus laat vooral een reactie achter, and let me know if you like something.

Vandaag ga ik in ieder geval jullie enthousiasme van vorige week belonen met deze week nogmaals een DIY.


Dit maal komt mijn inspiratie van de laatste herfst/winter 2013-2014 fashion show van Chanel in Parijs. Wat mij sterk opviel was dat de normaal zo klassieke en elegante ( vaak lange ) Chanel kettingen plaats hadden gemaakt voor een stoere jeugdiger versie.

Hier zie je een paar foto's om je een beetje een indruk te geven van de sfeer van de laatste  Chanel show.Wat voor materialen heb ik gebruikt :  • Oude kettingen en armbanden
  • Een klein stukje kunstleer ( je kan natuurlijk ook, niet te dik echt leer gebruiken )
  • Een paar hobby tangentjes om de schakeltjes te openen en dicht te buigen
  • Een stukje zelfklevend klittenband
  • Twee saté stokjes
  • Lijmpistool + lijmpatroon
  • Optioneel is een Spuitbus zwarte verf ( staat niet op deze foto )


Allereerst heb ik de omtrek rondom de pols gemeten. Hierna heb ik verschillende oude kettingen allemaal op ongeveer dezelfde lengte gemaakt, en de uiteinden voorzien van een metalen oogje welke ongeveer rond een saté stokje sluiten ( ook gewoon van een oude ketting ).

Deze heb ik toen over een saté prikker geschoven, en van een oud doosje heb ik soort standertje gemaakt waarin de kettingen hangen zodat ik ze goed kon spuiten. Ik heb dit kleine doosje nogmaals in een grote bananendoos geplaatst en heb de kettingen daarin gespoten met een bus matte zwarte verf. Doe dit wel buiten omdat de verf erg nevelt, en het ook beter voor je gezondheid is. Ik heb hiervoor een spuitbus verf van de Action gebruikt welke in ongeveer 10 minuten droog is. In de tijd dat de verf moet drogen kan je al vast het kunstleer en het klittenband ( ook Action ) op maat gaan knippen. De breedte van het kunstleren bandje wordt bepaald door het aantal en de breedte van de kettingen die je gaat gebruiken. Leg deze met een klein beetje ruimte naast elkaar, en maak het kunstleer ongeveer 1 cm. breder.


Je kunt nu ook al vast het klittenband op maat knippen ( ongeveer een halve cm. smaller dan de breedte van de band. Je kunt het klittenband op de boven en onderkant van het kunstleer plakken. ( Ik zou de harde kant van het klittenband op de bovenkant van het kunstleer plakken en de zachte kant op de onderkant van het andere stukje kunstleer. Zo voorkom je dat de harde kant tegen je huid aan kan schuren ).


Hierna moet je even uitrekenen hoeveel cm. je de kettingen hebt gemaakt, en dit moet je van de omtrek van je pols aftrekken. Het aantal cm. wat dan overblijft + 5 cm. wordt de lengte van het kunstleer. De extra cm is er voor dat de armband niet te strak zit en je hebt 2 cm. nodig aan elke kant als omslag waar de kettingen bevestigd worden. Voordat je de lengte van het kunstleer gaat knippen is het het beste als je het klittenband eerst op elkaar doet ( net zoals dat je doet als je de armband sluit ).

Vouw de uiteinden van het kunstleer 2 cm. naar binnen, en knip net zo veel kleine V-vormpjes eruit als dat je kettingen hebt ( ik heb er gaatjes in gemaakt met een tang om gaatjes in een riem te maken ). In mijn geval zijn dit er 6.


Laat de kettingen aan het saté stokje zitten en doe ze een voor een door de gaatjes heen en knijp de ringentjes goed aan rond het satéstokje. Knip nu het satéstokje af. Iets korter dan de buitenrand van de armband. Vouw  het kunstleer dubbel en lijm het vast met het lijmpistool. Doe de kettingen nu aan de andere kant door de gaatjes en rijg de ringentjes ook hier door een op maat gemaakt saté stokje heen en vouw het kunstleer hier ook weer om en lijm dit vast met het lijmpistool.


Mocht je het niet vertrouwen dat bepaalde bevestigingen niet stevig genoeg zijn, dan kan je het hier altijd nog even vastnaaien met de hand of met een naaimachine.


En klaar is je Chanel geïnspireerde armband :-D
Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen in wat voor kleuren, welke breedte en van wat voor materialen je hem gaat maken. Je kunt ook gevlochten touw of draad gebruiken en natuurlijk allemaal oude metalen of kralen kettingen, armbanden of zelfs een oude hondenriem. Of je rijgt een lintje door de schakels van een grovere metalen ketting. Maar je kunt ook gewoon de kettingen niet spuiten en alles in goud, brons of zilverkleur laten. I would say, leef je uit, and have lots of fun.

Q : Vind jij het ook leuk om sieraden te dragen die uniek zijn, en alleen jij hebt ? En heb je ook een sieraad dat een speciale betekenis voor jou heeft ?
                     
                                                                           
Have a nice weekend, everyone,Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.