vrijdag 19 april 2013

DIY - Makkelijk en Snel klaar. Je eigen unieke etagere maken


Hoi Beauty cutes,
Ondanks dat ik het razend drukke had deze week, wilde ik toch graag een leuk DIY artikel voor jullie maken deze week. Inspiratie was geen probleem, Ik had zelfs al helemaal in mijn hoofd wat ik voor jullie wilde maken. Ik wilde graag een etagere voor jullie maken, maar dan van mooi bewerkt glas.Ik wist dat ik hier nog wel wat van moest hebben liggen, maar of dat genoeg zou zijn, dat wist ik niet zeker. Dus toch maar even op snor hiernaar.  Aangezien er het afgelopen weekend geen leuke rommelmarkten of brocante fairs in de buurt waren ben ik Maandag bij een paar kringloop winkels  gaan struinen. Voor een paar euro had ik al wat leuke verborgen schatjes gevonden dus project etagere kon van start.


Toen ik bij thuiskomst mijn eigen verzameling er ook bij pakte, bleek dat ik er nog veel meer van had dan ik dacht.  Ik had er helemaal niks bij hoeven kopen. Waar die verzamelwoede soms wel niet goed voor is he, zo levert het toch nog iets moois op ;-)

Wat heb je nodig :
  • Dingen van bewerkt glas zoals b.v. borden, ijscoups en borrelglaasjes en waxinelicht glaasje enz.
  • Een lijmpistool ( Ik heb deze gekocht bij de action voor € 2,79 en voor € 0,99 koop je 10 extra lijmpatronen welke je nog veel vaker kunt gebruiken )


Wat ik gedaan heb is het volgende :

  • Allereerst heb ik uitgezocht welke stukken ik wilde gaan gebruiken. Even een beetje passen, meten en stapelen, net zo lang tot je tevreden bent met het resultaat.


  • Hierna heb ik alle onderdelen heel goed ontvet en afgewassen in een afwassopje. Tip voor het ontvetten : Dasty van de Wibra, grandioos spul.
  • Vervolgens heb ik alles op dezelfde volgorde gelegd. Net zoals hoe ze op elkaar gestapeld gaan komen.


  • Toen heb ik als eerste het onderste deel neergelegd ( volgens mij is het een glaasje waar je een waxinelichtje in kan doen ), en de bovenkant voorzien van lijm en heb het grootste bord hier in het midden op aangedrukt. Bij het volgende deel heb ik geen lijm op het bord gedaan, maar op de bovenrand van de ijscoupe. Deze heb ik omgekeerd, en weer netjes in het midden van het bord erop gedrukt. Gevolgd door weer lijm op de bovenkant ( is dus eigenlijk de onderkant van de ijscoupe ), hierop het iets kleinere bord. Zo nogmaals  een ijscoup, en een klein schaaltje, en als laatste heb ik er een mooi klein glaasje op gedaan.


En als zeg ik het zelf, het resultaat is super leuk. Nu alleen nog vullen  met lekkere koekjes, muffins, cupcakes, hartige hapjes of sandwiches en je hebt een echt eyecatcher op de tafel.


Deze etagere is echt heel makkelijk en snel te maken, en leuk als je de standaard worst en kaashapjes op de verjaardag eens anders wil presenteren. Of als je een high tea wil geven, dan zet je er binnen 15 minuten zo een paar in elkaar. En natuurlijk hoeft het niet van bewerkt glas te zijn he. Het kan van gewonen borden, kopjes, glazen enz.  Struin de kringloop, vlooienmarkt, brocante fairs of de keukenkastjes van je moeder of oma eens af naar oude glazen en serviesgoed. Het leuke is dat elke etagere uniek is, en weer anders wordt.


Nog een extra tip : Wat je kunt doen is alles op kleur kiezen. b.v. alleen maar kopjes en borden waar blauw in voorkomt.  Dit geeft ook een heel mooi resultaat.

Laat me hieronder in de comments even weten of jullie het leuk vinden om af en toe zo'n DIY onderwerp hier te zien, en of ik dit dus nog eens vaker kan gaan doen. En like het artikel dan even op blogloving /facebook.

Q : Waar zou jij een etagere voor gebruiken ? Zoete of hartige hapjes ?

Have a nice weekend, everyone,
                                   
                                     


Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.