vrijdag 12 april 2013

Friday's Food Victims : Chocolicious Oreo soesjes


Hoi beauty cutes,
Dit is voor iedereen die een tekort heeft aan vitamine Choc.*
Zelf heb ik last van een chronisch tekort hieraan. Ik ontdekte dat de koekjes van Oreo de eerste en ergste symptomen goed weten te onderdrukken. Nou moet ik wel bekennen dat ze mij in eerste instantie helemaal niet lekker leken. Ik vond ze met hun zwarte kleur, er totaal niet smakelijk en uitnodigend uit zien. Maar na veel positieve reacties erover gehoord te hebben dacht ik, daar moet toch iets van te maken zijn wat er lekkerder uitziet.

Na wat knutselen in de keuken zijn het uiteindelijk deze soesjes geworden. En OMG, dat had ik echt noooooit moeten doen. Dit is echt zo verslavend lekker. Die eerste hap vertelde me maar een ding en dat was,  I Want More. Dus als je aan het lijnen bent, dan zou ik zeggen : " don't even think about it ". Alleen al van het kijken naar de foto's krijg je spontaan een 3 dubbele gewichtstoename. Echt geloof me het is een No-Go.
Maar het is super voor alle chocoholics, mensen met een chronisch tekort aan vitamine Choc. en iedereen die zichzelf af en toe wel eens wil verwennen. Je ervaart een echte chocolatebomb explosion. Duik de keuken in want dit is echt heel eenvoudig en snel te maken, en zooooo chocolicious.

(*) Te kort aan Vitamine Choc.
 - Een veel voorkomend en onderschatte chronische aandoening waarbij het gevolg ligt in een tekort aan chocolade. Een vermoedelijke oorzaak is hormonaal bepaald en heeft een scala aan klachten. De meest bekende klachten zijn, graai en snaai buien, afkatten en snauwen bij onvoldoende bevrediging van het tekort, plundering van snoepautomaten op scholen of in bedrijfskantines, en in zware gevallen zelfs het compleet leegeten van een gezinsverpakking mars, snikker of ander chocolade houdend voedingsmiddel. 


Soesjes met Oreo vulling

Voor de soesjes :

- 100 gram melk
- 100 gram water
- 100 gram boter
- 100 gram bloem ( gezeefd )
- 1 eetlepel suiker
- Snufje zout
- 4 eieren

Voor de oreo vulling :

- 225 Gram  Oreo cookies  ( 1 pakje met 5 mini zakjes van 45 gram )
- 220 Gram verse roomkaas ( zacht gemaakt )
- 3 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker ( gezeefd )

 Soesjes:
 1. Doe de melk, water, boter, suiker en een snufje zout in een pan, en verwarm dit tot de boter gesmolten is, maar laat het net niet koken.
 2. Doe de gezeefde bloem er in zijn geheel bij en roer dit er goed door. Laat dit ongeveer 3 minuutjes onder het roeren gaar worden.
 3. Neem het van het vuur af en doe er een voor een de eieren bij. Het volgende ei er pas bij doen als de eerste goed opgenomen is.
 4. Doe alles in een spuitzak en spuit rozetjes op een bakplaat bedekt met een ingevet stuk bakpapier of een siliconen bakmat. Houd wel genoeg ruimte aan alle kanten omdat de soesje nog gaan uitzetten.
 5. Bak de soesje in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar. Doe tussendoor nooit de oven open want dan kan je overnieuw beginnen. Ze zakken dan in en gaan niet meer rijzen. Laat de soesjes ook eerst in de oven afkoelen.
 6. De soesjes moeten goed afgekoeld zijn voordat je ze gaat vullen met de oreo vulling, dus zorg voor een goede timing, en maak deze niet te vroeg, anders wordt de vulling weer te hard om er makkelijk in te kunnen spuiten.    

Vulling:
 1. Maal de oreo koekjes in de keukenmachine fijn.  Heb je geen keukenmachine, dan stop de koekjes in een zak en pak een deegroller. Leef je uit ;-)
 2. Maak de roomkaas in ongeveer 1 minuut zacht in de magnetron ( wel even roeren na elke 15 seconden ), en roer er de slagroom door.
 3. Meng de koekkruimels met de poedersuiker en doe dit bij het roomkaas mengsel en roer alles heel goed door elkaar. Vul een spuitzak hiermee, en spuit de vulling in de soesjes.TIPS :
 • Je kunt ze nog met poedersuiker bestrooien  (  door een zeefje erboven  ) of door ze eventueel nog te voorzien van een laagje chocolade of chocolade glazuur.
 • Je kan kant en klare chocolade glazuur gebruiken of je snijd/hakt  een reep chocolade in kleine stukjes en smelt deze samen met 1 eetlepel slagroom langzaam in de magnetron. Elke 10 seconden even roeren. Of je smelt het in een kommetje boven een pannetje met kokend water. Dip de soesjes er een voor een in en laat ze daarna afkoelen op een  ingevet stukje bakpapier of siliconenmatje.
 • Als je geen spuitzak hebt,kan je gewoon hoopjes deeg op de bakplaat leggen met 2 lepels.
 • Ook voor het vullen kan je de soesjes gewoon opensnijden, en hier een beetje vulling in doen en het dekseltje er weer op te leggen.


En heb je nu helemaal geen oven, of heb je last van een acute aanval, maak dan gewoon alleen de vulling, en neem daar een lepel(tje) van ;-)

Love at first bite
XXX, J.A.M.

Q : Ken jij dat ook, dat je ineens zo'n verschrikkelijke behoefte hebt aan chocolade ? En wat doe jij dan ?

P.S.  Vind je het leuk, af en toe zo een receptje er tussendoor te hebben, like het artikel dan even via bloglovin' en facebook.  Dan weet ik dat het voor herhaling vatbaar is en ga ik voor jullie aan de gang.Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.