woensdag 3 april 2013

Hotspot: Okami Sushi + Korting

Hands Down, Ik heb een nieuwe favoriete restaurant. Okami zit nog maar net een maand in Groningen en ik ben zo enthousiast dat ik er gewoon al drie keer geweest ben. Ze hebben heerlijke sushi, onwijs prettige service en ook al is het All You Can Eat (what I love) het heeft totaal geen vreetschuur idee en voelt juist heel authentiek en origineel aan. Zeker ook als je het verhaal hoort achter de eigenaren van Okami. Ik ben echt fan en ik weet zeker dat jij na het lezen van dit artikel ook bij Okami wilt eten. En wat direct een super plus punt is, het is vlak achter de Grote Markt, dus erg makkelijk bereikbaar. Kijk mee naar foto's van het eten, de mensen achter de zaak en de sfeer van het restaurant. 


Okami zit tegenover het gemeentehuis net achter de Grote Markt. Het is een geweldige plek in de binnenstad, maar je moet het zeker even weten want het zit net op een plek waar geen winkelend publiek komt. Het ziet er vanaf buiten erg gezellig er uit.
De inrichting is modern met authentiek oosterse kleuren. Het oogt gezellig, maar toch is alles mooi strak. Alle tafels zijn mooi gedekt en kunnen direct in gebruik genomen worden. Overal is plek en je hebt niet het gevoel dat je bij de buren op schoot zit. 
Ze hebben een open keuken en dat vind ik echt heerlijk. Je kunt zien wat er gebeurd en je ziet dat alles er onwijs goed, vers en schoon uitziet.
Alles wordt vers gemaakt, en zodra het klaar is wordt het naar je tafel gebracht. Ik vind dat altijd erg goed, want bij sommige restaurants brengen ze het pas als alles klaar is, je weet dan niet hoe lang het er al staat. Hier zie je gewoon dat het gemaakt wordt en dat het direct gebracht wordt! TOP! Ze vertelde ons ook dat haar man heel perfectionistisch is en alleen een gerecht meegeeft als hij er tevreden over is.
Alles wordt snel en vers bereid en zoals je ziet worden er handschoentjes gedragen tijdens het sushi maken. Hygiëne vinden ze hier erg belangrijk. 

Zijn jullie klaar voor de heerlijke food foto's!? 
 Als ik al de foto's weer zie loopt het water alweer in mijn mond. Ik ben nu drie keer geweest en drie keer met andere mensen en ik heb iedereen gevraagd wat zij er van vonden en of ze iets vonden tegenvallen en wat dat dan zou zijn. Niemand kon iets bedenken. Alles is in de juiste proporties, de smaken zijn heerlijk, er is gewoon niks op aan te merken. Het wordt allemaal super vers bereid en heeft een heerlijke eigen smaak, want als ik iets erg vind is het als alles hetzelfde smaakt. Nee dit is echt allemaal heerlijk.
De zaak wordt gerund door meneer en mevrouw Guang Rong Liang en Yuan Yuan Chen. Zij hebben deze zaak met zijn tweetjes geopend en hebben hiervoor altijd onder andere bedrijven gewerkt. Hij is een geweldige sushi kok met jaren ervaring die onder andere het vak in Japan geleerd heeft en zij een onwijs lieve gastvrouw. Ze hadden speciaal voor ons nog een heerlijke Sashimi mix gemaakt.
Het is net een kunstwerk om naar te kijken. Het is zo mooi en ook nog eens onwijs lekker.  Echt een aanrader om er eens bij te nemen!
Ook hebben ze een toetjes buffet waar je zelf je toetje kunt samenstellen. Het is voor mij niet echt een must, maar het is zeker wel een pluspunt. Want hoe lekker is het om na tijd nog een ijsje of wat fruit te kunnen nemen. Dit buffet zit bij de prijs in. 
Zoals je op de kaart kunt zien is er genoeg keuze voor iedereen. Zelfs als je geen Sushi lust kun je daar prima eten, want er zijn onwijs veel noodles en bijgerechten.
 Ik heb dit kaartje even snel bewerkt en de zwarte stip geeft aan waar Okami zit. Een perfecte plek!
Wat ik ook onwijs leuk vind is dat elke keer als ik kwam kreeg ik een leuk cadeautje mee. De kopjes vind ik echt super schattig, en vanaf nu ga ik elke keer mijn sushi eten van het mooie zwarte setje. En hoe leuk zijn de chopsticks met eenden steuntjes. (Denk dat dit extraatje voor de opening was)
Ja deze mannen waren ook erg tevreden en onder de indruk. Ook zij hebben een nieuwe favoriet. Links zie je mijn vader met Noah en rechts mijn broertje met Noah.

Okami

Kreupelstraat 8
9712 HW Groningen
tel / fax: 050 - 8804567

Openingstijden
Ma         16.00 - 22.00
Di t/m Do         12.00 - 22.00
Vr t/m Zo en Feestdagen         12.00 - 22.30
Lunch (niet op Ma)         12.00 - 16.00

Diner prijzen
Ma - Do         € 22,50
Vr t/m Zo en feestdagen         € 25,00
Kinderen van 4 t/m 11 jaar         € 11,00

Omdat ik zo enthousiast ben over het concept, het eten en de mensen er achter ben ik nauw in contact met ze gekomen en heb ik wat voor jullie kunnen regelen.

Als jij in April bij Okami gaat eten en je geeft aan dat je via "SillySilSil" komt , krijg je een GRATIS DRANKJE. Hoe leuk is dat! Ik zou zeggen op naar Groningen en eten bij Okami. 

Wil je nog wat meer info of wil je het complete menu zien? Kijk dan even op de site van Okami

Q: Zouden jullie in de toekomst een sushi workshop leuk vinden?

Volg mij ook op Twitter , Facebook , Bloglovin' en Instagram? En blijf altijd op de hoogte. Bedankt voor het lezen en het reageren.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.